مرگ «بن لادن» را باید جشن گرفت
چند خبر ادبی: «ماریو بارگاس یوسا» گفت: مرگ «بن لادن» را باید جشن گرفت.
یوسا: مرگ «بن لادن» را باید جشن گرفت
«ماریو بارگاس یوسا» گفت: مرگ «بن لادن» را باید جشن گرفت.
«ماریو بارگاس یوسا» برندهی نوبل ادبیات 2010 دربارهی مرگ «اسامه بن لادن» گفت: همهی ما باید مرگ «بنلادن» که یکی از بزرگترین جنایتکاران زمان ما بوده است، را جشن بگیریم.
وی در ادامهی سخنرانیاش در دانشگاه مادرید گفت: او مردی بود که نوعی تعصب را بنیانگذاری کرد و متأسفانه عدهی زیادی از او پیروی میکردند و موجب رنجهای ناگفتهای در جهان میشدند، که مردم اسپانیا و به خصوص مادرید را هم درگیر خود کرده بود.
نویسندهی «سور بز» افزود: خوشبختانه این آغاز یک پایان برای «القاعده» است، اما هنوز متعصبان بسیاری آزاد هستند. به نظر من مرگ «بن لادن» معنایی دارد، یک نماد است و همیشه به عنوان تسکینی حاصل از مجازات جنایتکاران به یاد آورده میشود.
او در ادامه گفت که ترجیح میداد «بن لادن» در دادگاه محکوم میشد و تقاص جنایات خود را بر طبق قانون پس میداد.
به گزارش لیونیگ پرو،«یوسا» در پایان سخنرانیاش گفت: از بین رفتن «بن لادن» نکتهی مثبتی برای همهی دنیا بود.
فراخوان شعر «انتفاضه سوم» اعلام شد
فراخوان شعر انتفاضه سوم به منظور همدلی، همراهی و دفاع از انقلابهای منطقه و مردم بحرین، مصر، لیبی، فلسطین اعلام شد.
دفتر جمعیت دفاع از ملت فلسطین و حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی با همکاری سایت شاعران پارسیزبان و نهادهایی چون انجمن قلم ایران، خبرگزاری فارس، سایت ادب فارسی و مرکز پژوهشهای ادبیات و هنر معاصر با اولین فراخوان شعر به منظور همدلی، همراهی و دفاع از انقلابهای منطقه و مردم بحرین، مصر، لیبی، فلسطین و ... اولین همایش بزرگ ادبی ـ دیجیتالی خود را برگزار میکند.
شاعران تا پایان خردادماه فرصت دارند آثار خود را در هر قالبی، اعم از سنتی و سپید، با تکمیل فرم فراخوان برای سایت شاعران پارسیزبان ارسال کنند.
این مسابقه با انتخاب هیئت محترم داوران، ده برگزیده خواهد داشت و آثار پس از ترجمه و چاپ در کتابی نشر خواهد شد. ده برگزیده این مسابقه ادبی، تابستان امسال به سفر فرهنگی و شبهای شعر دمشق، بیروت و دیدار از جنوب لبنان اعزام میشوند.
شاعران برای شرکت در مسابقه شعر انتفاضه سوم میتوانند به آدرس http://irafta.com/entefaze3.aspx مراجعه کنند.
دفتر جمعیت دفاع از ملت فلسطین و حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی با همکاری سایت شاعران پارسیزبان و نهادهایی چون انجمن قلم ایران، خبرگزاری فارس، سایت ادب فارسی و مرکز پژوهشهای ادبیات و هنر معاصر با اولین فراخوان شعر به منظور همدلی، همراهی و دفاع از انقلابهای منطقه و مردم بحرین، مصر، لیبی، فلسطین و ... اولین همایش بزرگ ادبی ـ دیجیتالی خود را برگزار میکند.
اولین جشنواره داستان کوتاه کوتاه انتظار برگزار میشود
مجله انتظار نوجوان فراخوان اولین جشنواره داستان کوتاه کوتاه انتظار را اعلام کرد.
مجله انتظار نوجوان به منظور، اشاعه فرهنگ انتظار، ترویج فرهنگ مهدوی، بهرهمندی از ادبیات در شناساندن آن حضرت، اولین جشنواره داستان کوتاه کوتاه انتظار را برگزار میکند.
این مجله شرایط شرکت در جشنواره را به شرح زیر اعلام کرده است:
ـ داستانها باید در قالب داستان کوتاه کوتاه باشند.
ـ استفاده از موضوعات مرتبط با انتظار و مهدویت آزاد است.
ـ مهلت ارسال آثار نیمه شعبان 1423 برابر با 26 تیرماه 1390 است.
ـ به آثار برتر جوایز نفیسی از سوی مؤسسه آینده روشن اهدا میشود.
ـ آثار برگزیده علاوه بر چاپ در نشریه انتظار نوجوان در یک مجموعه چاپ و به نویسندگان آن حق التألیف پرداخت میشود.
ـ آثار ارسالی پس فرستاده نمیشود.
ـ علاقمندان می توانند آثار خود را به نشانی پستی مجله پست کنند و یا به پست الکترونیک (ایمیل) مجله بفرستند و روی پاکت پستی و یا در عنوان و یا متن ایمیل حتما نوشته شود: مربوط به جشنواره داستان کوتاه کوتاه انتظار نوجوان
نشانی دبیرخانه جشنواره داستان کوتاه کوتاه "انتظار ": قم ـ خیابان صفاییه، کوچه 23، پلاک 5 مؤسسه آینده روشن-مجله انتظار نوجوان ـ شماره تماس: 6 - 7833345 - 0251 نشانی اینترنتی مجله: http://intizarmag.ir
پست الکترونیک: intizar.nojavan@yahoo.com
بزرگداشت رودکی در ایران و تاجیکستان برپا میشود
بزرگداشت مقام رودکی از سوی بنیاد فرهنگی - هنری رودکی با همکاری مؤسسه اکو برگزار میشود.
بنا بر اعلام، آیین بزرگداشت مقام رودکی – شاعر و موسیقیدان برجسته ایرانی – امسال برای نخستینبار در شهرهای تهران (ایران) و دوشنبه (تاجیکستان) برگزار میشود.
آیین بزرگداشت مقام رودکی در روزهای 22 و 23 اردیبهشتماه در تالار وحدت تهران و اواخر خردادماه در شهر دوشنبه تاجیکستان برگزار خواهد شد.
لامکین برنده جایزه "او هنری" در سن 83 سالگی درگذشت
هیلیر اسپید لامکین داستاننویس و نمایشنامهنویس آمریکایی پس از مدتها بیماری صحنه زندگی را ترک گفت.
به نقل از سایت نیوز استار، وی که از دوستان تنسی ویلیامز نمایشنامهنویس مطرح و اوگدن نَش شاعر معروف بود، توانست در سال 1950 با داستان کوتاه "روزی میآید" جایزه او هنری را نصیب خود کند.
لامکین متولد 1928 از مونرو لوئیزیانا، اولین اثر خود را در سن 22 سالگی با نام "ببر در باغ" منتشر کرد. وی در طول حیاتش علاوه بر خلق داستان کوتاه و نمایشنامه، آثاری را برای نمایشهای تلویزیونی نوشت که از آن جمله میتوان به "نیمه تابستان" اشاره کرد.
برخی دیگر از آثار لامکین عبارتند از "شکار تخم مرغ عید پاک"، "خانم گربه صفت" و "اگر هالی گولایتی رشد کرده بود".
مراسم تشییع جنازه این نویسنده پنجشنبه 5 مه (15 اردیبهشت) در زادگاهش مونرو برگزار شد.
فرآوری: مهسا رضایی
بخش ادبیات تبیان
منابع: خبرگزاری دانشجویان ایران، خبرگزاری فارس، خبرگزاری مهر