در طول روز مسائل مختلفی را باید به ذهن بسپاریم؛ از قبوض و برنامههای کاری تا مسائل شخصی و زندگی خانوادگی. با افزایش سن ممکن است این به خاطر سپردن دچار فرسایش شود که با این روشها میتوانید حافظهتان را تقویت کنید.
فرزندان بزرگ می شوند و بزرگ ها پیر. این قانون زندگی است و مدام تکرار می شود؛ بنابراین اگر بزرگ تر ها از همین امروز راهکار های رفتار با سالمندان خانواده را فرا بگیرند و با احترام بیشتری با آن ها رفتار کنند، فرزندان شان هم در آینده همین رفتار ها را با آن ها خواهند داشت. در این بین نوجوانان و جوانان هم باید اصول رفتار با سالمندان را بیاموزند تا باعث ناراحتی آن ها نشوند.
مدتی پیش مراجعی داشتم با داستانی عاشقانه و غم انگیز. خانمی حدود 55ساله که 15 سال پیش همسرش را از دست داده و در تمام این سالها به تنهایی فرزندانش را بزرگ کرده بود...
یکی از آسیب های اجتماعی که امروزه جوامع با آن رو به رو هستند، پدیده سالمندآزاری است که میزان شیوع آن در ایران 56.4 درصد برآورد شده است. این در حالی است که در کمتر از ۴۰ سال دیگر سهم سالمندان از جمعیت کشور بیش از ۳۰ درصد خواهد بود. در پژوهشی که «مازیار مولایی» و همکارانش درباره میزان شیوع سوء رفتار با سالمندان در ایران طی سال های ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۴ انجام داده اند، این نتیجه به دست می آید که میزان سالمندآزاری در ایران در حدی بالاست که باید تمهیدات خاصی درباره مسائل مربوط به آن اندیشیده شود. در ادامه نکاتی در همین باره مطرح خواهد شد.
سن امید به زندگی در ایران 74تا 78 سال است، معمولا سالمندان ایرانی با رسیدن به این سن احساس می کنند که دیگر در زندگی و دنیا جایگاهی ندارند و منتظر رسیدن زمان مرگ شان می شوند. برخی از گفتن سن شان واهمه دارند و عدد شناسنامه ای روح شان را افسرده می سازد اما آیا می توان گفت سالمندی تولدی برای شروع یک زندگی با تجربیات بسیار است؟
هیچ چیز در زندگی انسان مهمتر از سلامتی و داشتن احساس خوب نیست. شما در هر سن و سالی که باشید همواره خواهان سلامتی و نشاط هستید. این چیزی نیست که با سفید شدن موها و افزایش سن از بین برود.
پيري مرحلهاي از زندگي است كه دوراني يكي از آرزوها بود: «الهي پير شوي» اما حالا دوراني است كه قبل از اینکه از راه برسد كرمهاي ضدچروك، نوشيدنيهاي جوانسازي و هوشياري ذهن و... زودتر از موعد آمدنش را گوشزد ميكنند و آدمهايي كه از اين دوران ميترسند مشتریهاي پروپاقرص اين نوشيدنيها و كرمها هستند در حالي كه ميتوان با راهكارهاي درست از اين دوران هم لذت برد.
در تازهترین تحقیقات انجام شده توسط محققان کالج بوستون مشخص شده است ارتباط هرچه بیشتر کودکان یک خانواده با پدر بزرگ و مادربزرگشان میتواند آیندهای درخشان برای نسل آینده در جامعه ایجاد کند.
ازدواج در دوران سالمندی به شادابی روحیه افراد کمک می کند و مانع از ایجاد افسردگی در سالمندان می شود، اما به شرطی که از حداقل سلامت جسمانی برخوردار بوده و توانایی حل و فصل مشکلات را داشته باشند تا هم صحبت خوبی برای یکدیگر باشند.
ورود به سن سالمندی برخلاف تصور عمومی لزوما به معنای ناتوانی و تبدیل شدن به کلکسیونی از بیماریها نیست، اگر سالم زندگی کردن و توجه به مراقبتهای لازم و ضروری مربوط به این دوران برای هر کدام از ما حائز اهمیت باشد.
ورود به سن سالمندی برخلاف تصور عمومی لزوما به معنای ناتوانی و تبدیل شدن به کلکسیونی از بیماریها نیست، اگر سالم زندگی کردن و توجه به مراقبتهای لازم و ضروری مربوط به این دوران برای هر کدام از ما حائز اهمیت باشد.
نگاه به گوشه خانه، زنگ حیاط، ویبره تلفن و... نمی تواند هیچ کدام جای حضور شما را برای پدر و مادر پیرتان پر کند. صبح را شب و شب را صبح می کنند به امید آنکه صدایی از یک انسان را در کنار خود بشنوند و شما پیش آنها نیستید. زندگی شخصی و کار اجازه دائم بودن را پیش والدین تنهایتان نمی دهد پس بهتر است یک همدم و مونس را برای او بیاورید تا هر دو در تنهایی زندگی خوشبختی را شروع کنند.
برای پدرها و مادرهایی که گذشت روزگار گردپیری روی موهایشان نشانده، هیچ چیزی ارزشمندتر از خانواده نیست، خانوادهای که ماحصل یک عمر زندگیشان است. گذشت ایام و شلوغی مخصوص این روزهای سال اما بین خیلی از خانوادهها فاصله میاندازد.
تلویزیون یکی از محبوب ترین وسیله های سرگرمی برای عموم است که تماشای زیاد آن مخصوصا در سالمندان دارای عوارضی است که نشان دهنده به خطر افتادن سلامت عمومی بدن است.
زندگی کهنسال را دوره چهارم زندگی می نامند، برای انسانی که از خویشتن مطمئن است، از سرنوشت خود راضی است و با افرادی که در اطراف او هستند روابطی متناسب و مطلوب دارد، سن و سال، یک امر انتزاعی و جدا است. در واقع می توان گفت: واژه پیری به گونهای که عوام و قدیمیها تصور میکردند، امروزه معنا ندارد.
«آلزایمر». این اسم چقدر برای شما آشنا است؟ آیا در بین اقوام و آشنایانتان کسی را سراغ دارید که به این بیماری مبتلا شده باشد؟ اگر کسی را سراغ داشته باشید، احتمالاً این را هم می دانید که مراقبت کردن از این بیماران چقدر کار حساسی است؛ به خصوص اگر چنین بیماری، پدر یا مادر شما هم باشد.
مهارت های زندگی، از جمله آموزه هایی است که انسان ها با یادگیری آن می توانند در دوره های مختلف زندگی خود و با مواجه شدن با مسائل گوناگون در طول عمرشان، به شکلی صحیح و مدیریت شده با آن مقابله کنند. مهارت های مقابله ای با دوره سالخوردگی از آن جمله می باشد.
وقتی رقم های شناسنامه عدد 60 به بالا را نشان می دهد، چراغ دوره پیری شما روشن می شود. این دوره نه شروع ترس و از کار افتادگی بلکه آغاز روزهایی زندگی کردن با تجربیات است.
در ذهن همه افراد پیری یک دوره مردگی در زندگی است که نه امکان کار کردن در آن وجود دارد و نه می توان به تفریحات و استراحت به علت بیماری هایی که به سراغ انسان می آید پرداخت. اما انسان ها همان تصور و تلقینی را که از میانسالی دارند با آن مواجه می شوند، اگرسراسر این دوره را منفی بنگرند در آینده دوره پیری منفی خواهند داشت.
دنیای امروز سالمندان با دنیای دیروز آنها خیلی متفاوت است. آنها گاه در برابر تغییرات روزافزون زندگی ماشینی، دچار سردرگمی و ناباوری میشوند. تکنولوژی هر روز دریچه تازهای روی آنها، گشوده و آنها در بسیاری مواقع احساس ناتوانی، احساس خطر و درماندگی میکنند. در چنین دنیایی چه راهکارهایی پیشروی سالمندان است؟