از جوهر نمک استفاده نکنید
همه ساله هنگام فرارسیدن ایام نوروز، شمار زیادی از افراد به ویژه زنان خانه دار دچار مسمومیت می شوند.
خطر هنگامی شدت می یابد که مواد شوینده دیگر با جوهر نمک مخلوط شود و برای پاک کردن جرم های وان، دستشویی و دیگر لوازم خانه، استفاده گردند.
مخلوط جوهر نمک با دیگر شوینده ها، گاز خطرناکی به نام گاز کلرامین ایجاد می کند که این گاز موجب سوختگی راه های تنفسی، اختلال تنفسی، انسداد راه های تنفسی و حتی مرگ می شود.
خطرناکترین مواد اسیدی که به ریه آسیب جدی میرساند، مخلوط کردن وایتکس و جوهرنمک برای شستوشو است. یکی از مواردی که آسیب جدی به ریه میرساند، استنشاق اسید است و متأسفانه برخی خانمهای خانهدار برای از بین بردن لک کاشیها به مواد شوینده، وایتکس اضافه میکنند و در برخی از مواقع نیز وایتکس را با جوهر نمک، در فضای بسته، ترکیب میکنند که استنشاق بخار متصاعد شده از این ترکیب، آسیب جدی و جبران ناپذیر به ریهها وارد میکند.
از ترکیب جوهر نمک و وایتکس، گاز کلر متصاعد میشود و کلر هم به اسید کلریدریک تبدیل میشود. کسانی که در معرض استنشاق این ترکیب قرار میگیرند، با علایمی مانند آسم، تنگی نفس و خسخس سینه مواجه میشوند که با درمان دارویی به طور موقت برطرف میشود، اما به مرور زمان این علایم در آن ها باقی میماند و هیچ وقت بهبودی کامل حاصل نمیشود و باید به طور مداوم از دارو استفاده کنند.
این مواد به ویژه در محیط های بسته یا محیط های با سقف کوتاه نباید استفاده شوند، زیرا گاز خطرناک این مواد به طور ناگهانی آزاد می شود و با استنشاق در محیط بسته موجب افت اکسیژن خون می گردد.
خانم ها بهتر است به جای جوهر نمک از دیگر تمیزکننده ها استفاده کنند و اگر ناگزیر به استفاده از جوهر نمک هستند، آن را در محیط باز و به میزان بسیار جزئی مصرف کنند و آن را با دیگر شوینده ها ترکیب نکنند.
مبتلایان به بیماری آسم و آلرژی و نیز کسانی که ریههای حساسی دارند به هیچ عنوان نباید از مواد اسیدی مانند وایتکس یا هر ماده اسیدی پاککننده دیگر برای شستوشو استفاده کنند. کسانی هم که به وسواس مبتلا هستند باید وسواس خود را درمان کنند و در صورت استفاده، حتما به استاندارد بودن این مواد توجه داشته باشند.
همچنین پس از مصرف مواد شوینده، سفید کننده، جرم بر و لوله بازکن در محیط های دربسته و کوچک مانند دستشویی و حمام به هیچ عنوان در یک مکان ها توقف نکنید، چرا که گازهای تولید شده در این محیط ، سمی می باشند.
فرآوری : نیره ولدخانی
بخش تغذیه و سلامت تبیان
منابع :
ایرنا - عبدالکریم پژومند ، متخصص سم شناسی
روزنامه خراسان - مصطفی قانعی، فوق تخصص ریه
اگر می خواهید با پزشکان سایت مشورت کنید، اینجا را کلیک کنید.
برای شرکت در بحث های انجمن بهداشت و سلامت سایت، اینجا را کلیک کنید.
مطالب مرتبط:
راهکارهایی برای خانه تکانی سالمهنگام خانه تکانی مراقب سلامتی تان باشید
آنچه تو را نکشد، قویترت می کند!
تمیز کردن خانه بدون مواد شیمیایی!