
قوجق: نقدهای سیاسی، رمق ادبیات انقلاب را میگیرد
یوسف قوجق درباره چرایی ضعف در داستاننویسی انقلاب معتقد است: گاهی برخوردهای احساسی و جناحی با موضوع انقلاب داشتهایم و فضایی ایجاد نکردهایم تا نویسندگان بتوانند فارغ از دغدغه برخوردهای احساسی، از فضای بسته و شکنجه آن زمان بنویسند.

جریان دیده شدن رمان در جامعه انتخابی است نه اکتسابی
مصطفی جمشیدی میگوید به دلیل نقش پررنگ دولت در هدایت ادبیات، جریان دیده شدن رمان در جامعه انتخابی است نه اکتسابی و رمان خوب در این سیستم فرصت بروز ندارد

«بهار دانش» از کتابهای مکر زنان است
تصحیح حسن ذوالفقاری از کتاب «بهار دانش» اثر «عنایت الله كنبوه لاهوری» که کتابی است درباره آثار ادبیات فارسی در هند، از سوی انتشارات خاموش تجدید چاپ شد.

فرجام دستنوشتههای منتشر نشده نیما چه شد
مسئول پروژه تصحیح و انتشار دستنوشتههای نیما یوشیج در فرهنگستان زبان و ادب فارسی از آخرین وضعیت انتشار این دستنوشتهها صحبت کرده و ماجرای مواجهه با این اسناد در فرهنگستان را بازگو کرد.

کاش همه آثار برشت را او ترجمه میکرد
ترجمههای زندهیاد جاهد جهانشاهی از ادبیات آلمانی و همچنین ترجمه او از نمایشنامه «مادر» برتولد برشت درخشان است.

بهرام شاه محمدلو: قصههای۹۰ ثانیه بیان کننده لحظات شیرین زندگی بود
شاه محمدلو قصهگوی پیشکسوت، نقش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در زمینه رشد قصهگویی بسیار موثر میداند و معتقد است وقت آن رسیده که با نگاه دولتی و تعامل با مردم به فکر رشد قصهگویی در کشور باشیم.

مشکلات و چالشهای نویسندگی در ایران
سیدمیثم موسویان که بهعنوان یکی از برگزیدگان بخش آتیه داستان ایرانیان در جایزه «جلال» معرفی شد میگوید: یکی از مشکلات نویسندهها این است که نمیتوانند به عنوان یک شغل حرفهای روی کارشان حساب کنند و این خیلی صدمه میزند.

ترجمههای امروزی عجولانه و کم دقتاند
فرید مرادی، در حالی سنت فعلی ترجمه را عجولانه، پرشتاب و کم دقت ارزیابی کرد که ترجمه پیروان سنت غیردانشگاهی را زمینهساز انتشار آثار فاخری میداند که عملا به آثاری فارسی تبدیل شدهاند.

سرهنگی: ادبیات پایداری در ایران شعلهور شده است
مرتضی سرهنگی با بیان اینکه خوشحالم که سه دهه است زیر پای نویسندگان دفاع مقدس را جارو میکنم، گفت: ادبیات پایداری و دفاع مقدس در ایران شعلهور شده و مردم دستشان را با آن گرم میکنند.

فعالیت افراد غیرحرفهای آفت خاطرهنویسی است
گلعلی بابایی گفت: یکی از آفتهای خاطرهنگاری این است که افرادی میخواهند از راویان خاطره بگیرند که اشرافی بر موضوع ندارند. بسیاری از مشکلات اطلاعاتی و استنادی برخی کتابها به همین دلیل است.

طلسم «زنان داستاننویس نسل سوم» شکست
جمال میرصادقی با بیان اینکه بعد از انقلاب با انفجار داستاننویسان زن مواجه هستیم، از انتشار کتاب «زنان داستاننویس نسل سوم» بعد از سالها انتظار خبر داد.

یک سوم زمانهایم را در کتابخانهها گذراندهام
یک شاعر و نویسنده گفت: بی اغراق من یک سوم زمانهایی که بیدار بودهام را در کتابخانهها گذراندهام، اعم از کتابخانههای اطراف منزل محل کار دانشگاه و حتی کتابخانه شخصی خودم در منزل. از کودکی به کتابخانه نزدیک منزل میرفتم و این برایم افتخار بزرگی بود.

جلوههای ناب هنر و ادب
مدح در معنای لغوی به معنای ستایش، توصیف صفات نیکو و وصف زیباییهاست. مدیحه به اشعاری گفته میشود که در توصیف و تحسین ممدوح (شخصی که موردستایش قرار میگیرد) گفته میشود. بر اساس همین تعاریف، مدیحهسرا و مداح نیز افرادی هستند که در وصف دیگران شعر میسرایند یا میخوانند.

هشتمین جشنواره استانی شعر و داستان سوره فراخوان داد
رئیس حوزه هنری استان مرکزی از برگزاری هشتمین جشنواره استانی شعر و داستان سوره در دو مقطع بزرگسال و دانشآموزی خبر داد.

شاعری که پیشهاش آزادی است
هرچند نزار قبانی دوست دارد گاه از سلطه شعر رهایی یابد و از آن درگذرد، اما او حتی در نثرهایش هم شاعری تمام عیار است. «صد نامه عاشقانه» جهان آرمانی اوست، کتابی است خواندنی برای تمام کتابدوستان.

امیرخانی: من نه بلدم داستان کوتاه بنویسم و نه بعد از نوشتن میتوانم آن را بخوانم
شجاعی در نشست «کوتاه با داستان» گفت: باید بگویم با این که انقلاب ما فرهنگی است، تقریبا میتوان گفت که کمترین عنایت و توجه به مدیریتهای بخش فرهنگی در طول این سالها شده است.

پاییز شاعران چه رنگی است؟
از زمانی که شاعران پاییز را با شعر همراه کردند، همیشه عدهای مانند اخوان و منوچهری پنجره شعر را رو به زیباییهای شورانگیز و عاشقانه پاییز و عدهای دیگر رو به مرگ طبیعت و اندوه این فصل گشودهاند.

غزلهای بیپرده؛ مروری بر شعرهای فاطمه سلیمانپور
الهام فرجی در یادداشتی بر کتاب «سرم به شانه تو فکر میکند» مینویسد: از ویژگیهای ملموس که در عین حال میتوان بهعنوان یکی از امتیازات این مجموعه نیز به آن اشاره کرد، زبان بی پردۀ شاعر است.

داستانهای فلسفی که در تاکسی نوشته میشوند
ارسلان عربلویی داستاننویس ایرانی ساکن آلمان، همه داستانهایش را در تاکسی خود مینویسد که متاثر از نگاه فلسفی او به زندگی و مطالعاتش در این حوزه هستند.

چه کسانی کتاب را از بچهها گرفتند؟
مصطفی رحماندوست میگوید: مشکل اصلی کتاب نخواندن بچهها اول از خانواده و بعد از مدرسه سرچشمه میگیرد؛ امروزه نه در بین خانواده و اقوام و نه در مدرسه، کتاب خواندن و عضو کتابخانه بودن برای بچهها افتخار محسوب نمیشود.