تبیان، دستیار زندگی
امیدسلیمی بنی: هدفمندی یارانه ها پس از یک ماه اجرا شدن، تاثیرات کوتاه مدت خود را بر همه صنایع از جمله گردشگری نیز نشان داده است. تعدادی از فعالان صنعت گردشگری به طور واضح از کاهش تعداد گردشگران سنتی در ایران خبر می دهند. صنعتگران حوزه گردشگری می گویند
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مسافران سر ریز به خارج از کشور !


فعالان حوزه گردشگری می گویندبا اجرای قانون هدفمندی یارانه ها، ابهام در آینده قیمتها، کاهش مسافرتهای درون کشوری به مقاصد گردشگری باعث شده کسادی بازار این صنعت به اوج برسد، مردم نیز ترجیح می دهند به مسافرتهای تفریحی خارجی بروند.

مسافران

هدفمندی یارانه ها پس از یک ماه اجرا شدن، تاثیرات کوتاه مدت خود را بر همه صنایع از جمله گردشگری نیز نشان داده است  تعدادی از فعالان صنعت گردشگری به طور واضح از کاهش تعداد گردشگران سنتی در ایران خبر می دهند. صنعتگران حوزه گردشگری می گویند کسانی که برای دیدار از اماکن زیارتی و حضور در شهرهای مقدسی مانند مشهد و قم، مسافرت می کردند، ترجیح می دهند کمتر مسافرت کنند و یا در صورتی که به زیارت می روند، از اقامتگاه های رسمی گردشگری مانند هتلها و مهمان پذیرها استفاده نکنند و به خانه های استیجاری پناه ببرند.

این فعالان می گویند عمده ترین دلیل این امر، افزایش هزینه های هتلها در پی اجرای هدفمندی یارانه هاست، زیرا در خانه های اجاره ای می توان مصرف سوخت را کنترل کرد، ولی در هتلها، اتاقها همیشه گرم می ماند و مصرف، قابل کنترل نیست. از طرف دیگر، هتلها باید هزینه های خود را بر اساس سقف مصرف مسافران حساب کنند و این مسئله باعث می شود قیمت هتلها نسبت به گذشته افزایش چشمگیری پیدا کند.

20 درصد کاهش مسافرت به مشهد

یکی از مسئولان جامعه هتلداری مشهد، نزدیک به 20 درصد از مسافران این شهر مذهبی-گردشگری در ایام هدفمندی یارانه ها کم شده اند. به گفته محمد قانعی"بر اساس آمارهای اندازه‌گیری شده تا پیش از این از میان مسافران ورودی به مشهد،57 درصد با وسیله نقلیه شخصی به این شهر می‌آمدند که با شروع طرح هدفمندی یارانه‌ها و افزایش قیمت سوخت این قشر از مسافران دیگر به این شهر نخواهند رفت."

این مقام مسئول می گوید نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته، 80 درصد از مسافران مذهبی به مشهد کم شده اند.

از طرف دیگر، برخی هتلداران نیز می گویند قیمت سوخت برای هتلهایی که در خارج از شهرها هستند، مدتهاست افزایشی نزدیک به 1000 درصد را تجربه کرده است. به گفته دبیر جامعه هتلداران گیلان، هتل‌های خارج از شهر که از سوخت گازوئیل استفاده می‌کنند، قیمت سوخت آن‌ها با احتساب صد و پنجاه تومان به ازای هر لیتر، از حدود تقریبا 500 هزار تومان به 5 میلیون تومان افزایش پیدا کرده است و چون این هتل‌ها در خارج از شهر قرار گرفته‌اند به دلیل سرما مصرف سوخت آن‌ها زیاد بوده و از این نظر با مشکل مواجه شده اند.

با گران شدن سوخت و هدفمندی یارانه ها، یکی از آسیب پذیرترین صنایع پولساز و فرهنگی در کشور، تحت تاثیر قرار گرفته و با وجود کسادی معمول، باز هم بی رونق تر خواهد بود

جواد عباسی می افزاید:" با آغاز هدفمندی یارانه‌ها درصد اشغال هتل‌های استان گیلان 70 تا 80 درصد کاهش پیدا کرده و این میزان در هتل‌های خارج از شهر محسوس‌تر است."

ابهام در قیمت گذاری تورهای آینده

تاثیرات کوتاه مدت هدفمندی یارانه ها، تنها به کاهش گردشگری محدود نشده است، یکی از فعالان این رشته معتقد است با توجه به اینکه وضعیت آینده این صنعت هنوز برای بسیاری از فعالان مشخص نیست، ابهام در تعیین قیمت تورها، عوارض سوء بعدی برای گردشگری، را تشدید می کند.

به گفته مجید تهرانی، تورگردانان با شرایط فعلی نمی دانند چطور خدمات آینده خود را تعرفه گذاری کنند و به همین دلیل، مسافران نیز نمی دانند چگونه زمان تعطیلی خود را برای سفر و گردشگری، از قبل، مدیریت کنند. به بیان دیگر، فعالان این صنف می گویند زمانی که هزینه رفتن به مقاصد گردشگری معلوم و مشخص نیست، نمی توان امیدوار بود گردشگری برای رفتن به تور، برنامه ریزی کند.

سرریز مسافران به خارج از کشور

هدفمندی یارانه ها در داخل کشور اتفاق افتاده و کشورهایی که به عنوان مقصد گردشگری برای ایرانیان طبقه متوسط تعریف شده اند، تاثیری از هدفمندی نگرفته اند. آنها با ثابت گذاشتن (و چه بسا ارزانتر کردن) بسته های مسافرتی خود، بازار را از رقیبان داخلی خود ربوده اند.

یکی از مسئولان جامعه هتلداری مشهد، نزدیک به 20 درصد از مسافران این شهر مذهبی-گردشگری در ایام هدفمندی یارانه ها کم شده اند.

یک عضو انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران می گوید با افزایش هزینه های مسافرت در داخل کشور، قیمت یک تور 4 روزه از تهران به مقصد شیراز تا 400 هزار تومان افزایش یافته، این در حالی است که رفتن به ترکیه، با بهترین تورها و در زمان حداقل یک هفته ای، نزدیک به همین قیمت را طلب می کند، به همین خاطر، اصلا تعجب برانگیز نیست که گردشگران داخلی ترجیح دهند به جای مسافرت به شهرهای مختلف ایران، بار سفر به خارج از کشور ببندند و سر از کشورهای همجوار مانند ترکیه، ترکمنستان، آذربایجان، امارات متحده عربی و یا دورتر، یعنی آسیای جنوب شرقی درآورند.

این طور که تورگردانان می گویند با گران شدن سوخت و هدفمندی یارانه ها، یکی از آسیب پذیرترین صنایع پولساز و فرهنگی در کشور، تحت تاثیر قرار گرفته و با وجود کسادی معمول، باز هم بی رونق تر خواهد بود. آیا در تعطیلات نوروز آینده، می توان باز هم انتظار 110 میلیون گردشگری داخلی را داشت؟


منبع:خبرآنلاین

بخش اجتماعی