تبیان، دستیار زندگی
شهید سعیدی در اوج خفقان فریاد برآورد، از ارزش‌های اسلامی پاسداری کرد، اعلامیه داد، بیانیه نوشت آن‌هم با نام و امضای صریح و نه مستعار
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

آیت‌الله سعیدی به روایت اسناد

آیت‌الله سعیدی

در روند نهضت اسلامی برخی از چهره‌ها و شخصیت‌ها با تحمل زندان، تبعید و شکنجه‌های طاقت‌فرسا و با مجاهدت‌ها و تلاش‌های خستگی‌ناپذیر از نقش‌آفرینان انقلاب اسلامی بوده و در به ثمر رسیدن و رساندن آن سهم بسزایی داشتند.

آیت‌الله شهید سیدمحمدرضا سعیدی از شاگردان برجسته‌ی حضرت امام (ره) از تبار آن راست‌قامتان بود که اوج فعالیت فکری خود را در دهه‌ی سی با تحولات مهمی که در ادامه‌ی جریان ملی شدن صنعت نفت پیش آمده بود، گذراند.

ایشان از نخستین دسته از روحانیون شهادت‌طلبی بود که با آغاز نهضت حضرت امام (ره) وارد مبارزات سیاسی شده و در طی سال‌های 1345 تا 1349 به این مبارزات شدت بخشید و مسجد امام موسی کاظم(ع) تهران را به کانونی برای روشنگری مردم و افشای چهره منفور حاکم ستمگر، محمدرضای پهلوی، و عمال مزدور آن مبدل نمود.

در این مسجد بود که مبارزات شهید وارد مرحله‌ی جدیدی شد. شهید سعیدی در انجام رسالت الهی خویش هیچ هراسی به دل خود راه نداد. در شرایطی که بردن نام امام مجازات سنگینی را در پی داشت، او در سخنرانی‌هایش از معظم له در مقام مرجع عام شیعیان با صراحت و شجاعت و به نیکی یاد کرد.

شهید سعیدی در شرایطی که بردن نام امام مجازات سنگینی را در پی داشت، در سخنرانی‌هایش از معظم له در مقام مرجع عام شیعیان با صراحت و شجاعت و به نیکی یاد کرد

ایشان به خاطر شهامت کم‌نظیر خود معتقد بود که با نظام خودکامه‌ی پهلوی باید برخوردی رویارو و مستقیم داشت تا از این طریق ماهیت پلید آن برملا شده و ترس و دلهره مردم از بین برود. پس از تبعید امام به خارج از کشور شهید سعیدی برای زنده نگه‌داشتن یاد و نام امام و بازگشت ایشان به کشور لحظه‌ای آرام و قرار نداشت.

شهید سعیدی در اوج خفقان فریاد برآورد، از ارزش‌های اسلامی پاسداری کرد، اعلامیه داد، بیانیه نوشت آن‌هم با نام و امضای صریح و نه مستعار. مشی وی مقبول مزدوران استکبار و استعمار نیفتاد، لذا دستگیر و محبوس شد و در زیر شکنجه به شهادت رسید.

شهید سعیدی در جریان ملاقات با امام راحل گفت‌وگویی با ایشان انجام داده و بعدها آن را این گونه بیان کرد: ««هنگام نماز مغرب و عشا به منزل امام رفتم، می خواستم با ایشان مذاكره كنم، امام آماده نماز بودند، وقتی منظورم را فهمید، اندكی نماز را به تأخیر انداخت. به عرض رساندم: آقا! طبق برداشتی كه من كرده ام، از این به بعد شما در مبارزات خود، یاوران كمتری خواهید داشت.»

آیت الله سعیدی در باره‌ی امام راحل گفته بود: به خدا سوگند، اگر مرا بكشید و خونم را بر زمین بریزید، در هر قطره ی خونم، نام مقدس خمینی را خواهید یافت

امام در پاسخ به من فرمودند: «سعیدی! چه می گویی؟! به خدا قسم، اگر تمام جن و انس پشت به پشت هم بدهند و در مقابل من بایستند، من چون این راه را حق یافته ام، از پای نخواهم نشست.»

مرحوم سعیدی پس از این دیدار و شنیدن سخنان  امام راحل می گوید: «با شنیدن سخنان امام، چنان دلگرم شدم، كه روح تازه ای در وجودم دمیده شد و ایمان بیشتری به قیام و حركت امام پیدا كردم.»

آیت الله سعیدی که علاقه و ارادت خاصی نسبت به حضرت امام خمینی داشت، در باره‌ی ایشان گفته بود: «به خدا سوگند، اگر مرا بكشید و خونم را بر زمین بریزید، در هر قطره ی خونم، نام مقدس خمینی را خواهید یافت. حضرت امام شبیه ترین عالمان نسبت به ولی الله، امام زمان (عج) و آباء طاهرینش می باشد.

شهید سعیدی در اوج خفقان فریاد برآورد، از ارزش‌های اسلامی پاسداری کرد، اعلامیه داد، بیانیه نوشت آن‌هم با نام و امضای صریح و نه مستعار

مرا بگیرید و به بند و حبس كشید، تا آن وقت از من سلب مسؤولیت شود، چه اگر آزاد باشم، فریاد می زنم، حقایق را می گویم و افشاگری می كنم. من این لباس را پوشیده ام و از بیت المال امرار معاش می كنم، كه پاسدار اسلام و وفادار به رهبرم، امام خمینی باشم. بنابراین باید فریاد بزنم و جز این چاره ای ندارم.»

با توجه به نقش و جایگاه شهید سعیدی در شکل‌گیری نهضت اسلامی حضرت امام (ره)، مرکز اسناد انقلاب اسلامی بنا بر رسالت خود براساس اسناد موجود در آرشیو خود تدوین و نگارش اثر حاضر را در اولویت پژوهشی خود قرار داد.

از آنجا که اسناد ساواک پیرامون فعالیت‌ها و مبارزات شهید سعیدی قبلاً از سوی «مرکز بررسی اسناد تاریخی وزارت اطلاعات» منتشر شده است، مؤلف کوشیده است از آوردن اسناد تکراری خودداری نماید و محدوده‌ی زمانی آنها اوج فعالیت‌های سیاسی این شهید سعید انتخاب شده است.

کتاب مذکور با شمارگان 2000 نسخه و قیمت 3700 تومان وارد بازار کتاب شده است.


بخش کتاب‌خوانی تبیان