پژوهش و فناوری در دستگاه ها
5 دستاورد مهم تحقیقاتی کشاورزی رونمایی شد
5 دستاورد تحقیقاتی بخش کشاورزی به مناسبت هفته پژوهش و فناوری با حضور وزیر جهاد کشاورزی در مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی رونمایی شد.
یکی از این دستاوردها، گونه جدیدی از چغندر قند است که این محصول در برابر بیماری های پوسیدگی ریشه و برخی آفت های خطرناک مقاوم است. همچنین دو رقم بادام با نام های آیدین و صبا معرفی شده است که این ارقام دیر گل بوده و حداقل دو هفته نسبت به ارقام موجود دیرتر شکوفه می کنند؛ به دلیل همین خصوصیت نسبت به سرما مقاوم هستند.
رقم آیدین 2600 تن در هکتار محصول می دهد و افزایش عملکرد دو برابری نسبت به دیگر انواع بادام دارد. همچنین 20 هزار هکتار از اراضی بادام مستعد کشت این گونه هستند و گونه دیگر بادام به نام صبا هم 1700 کیلو در هکتار قابلیت تولید دارد. تکثیر مصنوعی نوعی ماهی به صورت نیمه صنعتی از دیگر دستاوردهای تحقیقاتی محسوب می شود که می تواند با حفظ ذخایر دریا پرورش مصنوعی آن را در استخرهای خاکی میسر کند.
سبد پژوهشی صنعت نفت تدوین شد
معاون موسسه مطالعات بین المللی انرژی با اشاره به آغاز شمارش معکوس برای تدوین سبد پژوهشی صنعت نفت، از قطب بندی و راه اندازی سامانه الکترونیکی مراکز علمی در وزارت نفت خبر داد. سید فرهنگ فصیحی با بیان این که به زودی نظام جدید پژوهشی وزارت نفت به صورت رسمی راه اندازی می شود، گفت: اخیرا ماموریت های جدیدی توسط وزیر نفت برای اجرای طرح های پژوهشی به موسسه مطالعات بین الملل انرژی واگذار شده است.
معاون پژوهشی موسسه مطالعات بین المللی انرژی با تاکید بر این که یکی از سیاست های جدید مجموعه صنعت کاربردی کردن نتایج مطالعات پروژه های پژوهشی خواهد بود، گفت: به منظور استفاده از تمامی ظرفیت های دانشگاه ها، مراجع علمی و تحقیقاتی هیچ پروژه جدیدی در داخل صنعت نفت تعریف و اجرایی نخواهد شد.
300 عنوان پژوهشی در آموزش و پرورش طراحی شد
رئیس پژوهشگاه مطالعات وزارت آموزش و پرورش گفت: برای دو سال آینده حدود 300 عنوان پژوهشی در آموزش و پرورش طراحی شده که هم اکنون یک سوم از آن ها در دست اقدام است. مجید قدمی در مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر و طرح های پژوهشی برگزیده وزارت آموزش و پرورش با بیان این که گام نخست توسعه پژوهش در آموزش و پرورش، ارزیابی علمی از وضعیت موجود این دستگاه است، افزود: مشکل بسیاری از پژوهش ها این است که مبتنی بر نیازهای واقعی نیست و امکان استفاده از یافته های آن ها در عرصه عمل وجود ندارد.
رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش با تاکید بر این که در جریان یک کار پژوهشی باید از خودسانسوری و کتمان حقایق پرهیز کرد، گفت: موضوع پژوهش در آموزش و پرورش «انسان» است و متغیرهای مختلفی از قبیل معلم، فضای آموزشی و رسانه ها برآن موثر است. وی ادامه داد: ارتقای کیفیت تعلیم و تربیت یکی از کارکردهای مهم پژوهش در آموزش و پرورش است؛ علاوه بر آن پیشگیری از بروز بحران ها نیز باید در پژوهش ها مد نظر قرار گیرد.
قدمی با بیان این که آمارها بیانگر این است که 10 درصد دانش آموزان ورودی دبستان ها با دیگران تفاوت دارند، گفت: از مهم ترین این تفاوت ها می توان به اختلالات کروموزوم خاص، اختلالات شنوایی و بینایی اشاره کرد که اگر با پژوهش، شناسایی و درمان نشود، در سنین بالاتر به همکلاسی های خود آسیب می زنند.
رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش افزود: همچنین برای مدیران ارشد وزارت آموزش و پرورش، یک کد مشخص با هدف دسترسی به کتابخانه دیجیتال پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش و استفاده از 16 هزار متن پژوهشی تعریف شده است. قدمی تاکید کرد: به دنبال آن هستیم که پژوهش به مدرسه برود چرا که در غیر این صورت به اهداف خود نخواهیم رسید.
بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان
تهیه و تنظیم: فاطمه گودرزی