تبیان، دستیار زندگی
در ادامه افزود: مهم‌ترین مطلب در زمینه جنین آزمایشگاهی موضوع نسب جنین است که باید ابتدا این موضوع روشن شود و سپس به حل موضوعات شرعی مانند ارث، حضانت، نفقه و تربیت کودک بپردازیم تا راه حل هایی مناسبی را در این زمینه ارایه كنیم این استاد دانشگاه با تاکید
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

جنین آزمایشگاهی از دیدگاه حقوق

صادقی‌ مقدم: نباید با برخورد احساسی، اصول را زیرپا بگذاریم 

جنین

دانشیار گروه حقوق خصوصی دانشکده حقوق وعلوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: ارائه راه حل‌های حقوقی در هر جامعه باید مبتنی بر اصول اعتقادی و اخلاقی آن جامعه باشد.

دکتر حسن صادقی مقدم در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با اشاره به اینکه در برخورد با موضوعات جدید علمی باید با اتکا به اعتقادات و منابع کشور خود، موضوعات را حل و فصل كنیم، تاکید كرد: در این زمینه نباید با برخورد احساسی در زمینه موضوع فرزند، مسایل مهم اعتقادی و اصولی خود را زیر پا بگذاریم.

وی در ادامه افزود: مهم‌ترین مطلب در زمینه جنین آزمایشگاهی موضوع نسب جنین است که باید ابتدا این موضوع روشن شود و سپس به حل موضوعات شرعی مانند ارث، حضانت، نفقه و تربیت کودک بپردازیم تا راه حل هایی مناسبی را در این زمینه ارایه كنیم.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه مردم نیز باید در این زمینه اطلاعات لازم و کافی داشته باشند، به قانون مصوب سال 82 اشاره و افزود: براساس این قانون مجوز انتقال جنین صادر شده است که طبق آن جنین باید از زوجین شرعی تشکیل شوند و انتقال آن به زوجین ناباروری که ناباروری آنها توسط مراکز آزمایشگاهی و پزشکی کشور تایید و صلاحیت گیرندگان نیز توسط دادگاه تایید شود، صورت گیرد.

صادقی مقدم در ادامه با اشاره به وظایف و تکالیفی که قانون به عهده گیرندگان جنین قرار داده گفت: براساس این قانون تمام وظایف و تکالیفی که پدر و مادر شرعی این بچه ها دارند، به عهده زوجین نابارور نبوده بلکه این مسایل با توجه به قانون تعیین می‌شود.

وی در ادامه افزود: صلاحیت اخلاقی و پزشکی زوجین گیرنده از اهمیت خاصی برخوردار بوده و از لحاظ شرعی در این قانون، جنین‌ها به خانم‌هایی که همسری ندارند، تعلق نمی گیرد و نکته مهم دیگر اینکه این جنین باید از طریق زن و شوهر شرعی منتقل شود.

صادقی مقدم با اشاره به اینکه نسب اصلی این جنین‌ها به صاحبان اصلی آنها تعلق می گیرد؛ گفت: براساس اعتقاد فقها، نسب این جنین به فرد گیرنده ارتباطی ندارد و به عقیده برخی از فقها این امر باعث بروز مشکلاتی از نظر محرمیت بین والدین و فرزند می شود.


بخش حقوق

منبع/ایسنا