کدام Mp3Player را بخرم؟!

مگر خرید Mp3Player هم نیاز به راهنما دارد؟ هنگام خرید که فرا برسد متوجه میشوید که ماجرا سختتر از چیزی است که فکر میکنید. امکانات متفاوت، سایز، رنگ، قیمت و... همه عوامل مهمی هستند که در خرید شما موثراند. علاوه بر این چه پخش کنندهای برای نیاز شما مناسبتر است؟ پاسخ تمام سوالات را در این مطلب نارنجی پیدا میکنید.
به طور کلیام پی تری پلیرها از یک نگاه به دو دسته کلی تقسیم میشوند:
پخش کنندههای دارای هارد درایو: اینام پی تری پلیرها ظرفیت بالایی دارند و میتوانید بیشتر آرشیو موسیقیتان را به همراه داشته باشید. ظرفیت آنها معمولا بین ?? تا ??? گیگابایت است.ای پاد کلاسیک مثال خوبی از یک پخش کننده موسیقی دارای هارد درایو است.
مزایا: با داشتن ظرفیت بالا میتوانید یک عالمه موسیقی و کتاب صوتی به همراه داشته باشید. این پخش کنندهها امکانات زیادی دارند و معمولا یک نمایشگر بزرگ هم آنها را همراهی میکند. به خاطر ظرفیت بالا، هنگام خرید آنها حس خوبی پیدا میکنید چون نسبت به پولی که میدهید ظرفیت بالایی دریافت میکنید!
معایب: این پخش کنندهها معمولا بر اساس هارد دیسکهای ?.? اینچی ساخته میشوند. بنابراین کمی سنگینتر و بزرگتر از مدلهای دیگر هستند. در کنار آن به یاد داشته باشید که هارد درایو دارای قطعات متحرک است. بنابراین این پخش کنندهها برای کسانی که به هنگام تحرک و ورزش موسیقی گوش میکنند انتخاب مناسبی نیستند چون ممکن است آسیب ببینند. بیشتر آنها از باطریهای قابل شارژی استفاده میکنند که قابل جایگزینی نیستند و احتمالا بعد از چند سال استفاده مجبور به خرید یک پخش کننده جدید هستید.
پخش کنندههای دارای حافظه فلش: اینام پی تری پلیرها قطعات متحرک ندارند بنابراین تقریبا در هر وضعیتی میتوانید از آنها استفاده کنید. سایز آنها کوچکتر و در اندازههای بسیار متنوعی با ظرفیتها و امکانات متفاوت ارایه میشوند. اما از نظر قیمت گرانتر هستند. باطری انها طول عمر بیشتری دارند و از نظر امکانات جانبی موارد جالبی روی انها پیدا میکنید که در مورداش مفصل صحبت میکنیم. پس ادامه مطلب را از دست ندهید...
ام پی تری پلیر چگونه کار میکند؟
هر فایل موسیقی مانند تمام فایلهای دیگری که روی کامپیوتر شما قرار دارد از یک سری اعداد صفر و یک تشکیل شده. برای اینکه سیگنالهای آنالوگ صوتی به دیجیتال تبدیل شود، مثلا صدای خودتان را که با میکروفن ضبط میکنید. دستگاههای الکترونیک از یک مبدل به نام ADC استفاده میکنند که مخفف Analog to Digitall converter است. این در واقع یک نرم افزار است که میتواند یک صوت آنالوگ را به قطعات کوچک صفر و یک تبدیل کند. اگر عکس زیر را ببینید احتمالا به خوبی متوجه روش کار آن میشوید.

هر ثانیه از این اطلاعات که به صفر و یک تبدیل میشوند حدود ?.? مگابایت فضا اشغال میکند. بنابراین ما به یک سیستم فشرده سازی نیاز داریم تا فایلهای صوتیمان ??? مگابایتی نشوند. با تحقیقهای مختلف روی اینکه مغز انسان چگونه صداها را میشنود و حذف صداهایی که مغز قادر به شنیدن آنها نیست مهندسین الگوریتمهای فشرده سازی ایجاد کردند که Codec نام دارند و احتمالا اسم آنها را شنیده اید. کار این Codecها فشرده سازی فایلها تا جایی است که کاهش کیفیت زیادی نداشته باشیم.
در واقع کیفیت صدایی که میشنوید به دو عامل بستگی دارد. کیفیت روش فشرده سازی که به کار رفته و Bit rate که بر اساس Kbps محاسبه میشود.
زمانی که یک فایل را رویام پی تری پلیرتان پخش میکنید این دستگاه از یک مبدل به نام DAC استفاده میکند تا اطلاعات صفر و یک را به صدای آنالوگ تبدیل کند. این مبدل دقیقا بر عکس مبدل قبلی عمل میکند. بنابراین کیفیت صدایی که در یک پخش کننده میشنوید بستگی به این عوامل دارد: کیفیت فایل، توانایی چیپ مبدل پخش کننده، سر و صدا و نویزی که خود دستگاه پخش کننده ایجاد میکند و کیفیت هدفون یا اسپیکری که موسیقی را با آن گوش میکنید. بنابراین تمام این ? عامل در شنیدن یک موسیقی با کیفیت عالی موثر هستند.
اولین Codec که بسیار فراگیر شد MP3 نام داشت و حالا آنقدر فراگیر است که خیلیها فایل موسیقی را MP3 مینامند. اما هم اکنون Codecهای صوتی دیگری هم مانند AAC ?-? WMA ?-? OGG فراگیر شده است. بنابراین یکی از مواردی که هنگام خرید باید توجه کنید این است که پخش کننده شما قادر به پخش چه Codec هایی است.
هنگام خرید به چه امکاناتی توجه کنم؟ این روزها انواع و اقسام امکانات را روی این پخش کنندهها پیدا میکنید تا شما را ترغیب به خریدن بکنند. باید هنگام انتخاب ببینید که کدام یک از آنها برایتان مهمتر است تا انتخاب خودتان را بر اساس مدل هایی انجام بدهید که دارای خصوصیات لازم است.
نمایشگر رنگی، مشاهده عکس و پخش ویدیو: بسیاری از پخش کنندههای فعلی با یک نمایشگر رنگی میتوانند برایتان تصاویر را هم پخش کنند این امکان برای کسانی که دوست دارند همیشه خاطرات را به همراه داشته باشند مفید است. اگر این امکان برایتان خیلی مهم است به دنبال پخش کنندههایی باشید که نمایشگر OLED دارند که کیفیت بهتر و زاویه دید بیشتری دارند. در کنار آن امکان پخش فایلهای ویدیویی هم برای بعضی افراد مهم است. هر چند اکثر این پخش کنندهها نمایشگر بسیار کوچکی دارند که در عمل برای این کار مفید نیستند.
رادیو: رادیو زیاد گوش میکنید؟ پس به دنبال پخش کنندهای باشید که رادیو هم دارد. بهتر است بدانید که رادیو معمولا از نوع FM است و مدلهایی که رادیو AM داشته باشند بسیار نادر هستند. بعضی از مدلها میتوانند رادیو FM را ضبط هم بکنند بنابراین شاید نیاز باشد به این مورد دقت کنید. در کنار آن انواعی هم وجود دارند که امکان ارسال صوت به صورت FM را هم دارند و از آنها میتوانید برای پخش موسیقی در ماشین یا پخش خانگی استفاده کنید.
امکان WiFi و بلوتوث: امکان جدیدی که در پخش کنندهها به کار میرود اتصال بی سیم است. برای مثال Zune مایکروسافت میتواند به صورت بی سیم به دیگر پخش کنندهها متصل شود تا بتوانید فایلهایتان را با دیگران به اشتراک بگذارید. یا اینکه به اینترنت بی سیم متصل شده و از آنجا موسیقی دانلود کنید. بعضی از مدلها هم از بلوتوث برای انجام همین کار استفاده میکنند.

ضبط موسیقی:
این مورد را با ضبط صدا که مورد بعدی است اشتباه نگیرید. بعضی پخش کنندهها یک ورودی برای ضبط صدا از طریق یک ورودی آنالوگ دارند. در موارد کمتری میتوانید یک ورودی میکروفن هم روی برخی مدلها پیدا کنید که میتوانند به صورت دیجیتالی از از روی میکروفونی که به آنها متصل میکنید کار ضبط صدا را انجام بدهند. ورودی اولی به شما اجازه میدهد که از روی استریو قدیمی خانگیتان نوارهای کاست را ضبط کنید و به ورودی دومی میتوانید یک میکروفون کوچک متصل کنید تا صدای یک جلسه یا کلاس را با کیفیت خیلی خوب ضبط کنید.
اگر به دنبال کیفیت ضبط صدای بالا هستید اطمینان حاصل کنید که پخش کننده شما میتواند صداها را از طریق میکروفن خارجی و بدون فشرده سازی با فرمت WAV ضبط کند. برخی مدلها همزمان فایل را در فرمت Mp3 ضبط میکنند که اگر محدویت فضا دارید میتوانید سراغ این Codec بروید.
ضبط صدا: بعضی پخش کنندهها یک میکروفن کوچک داخلی دارند و از آنها میتوانید برای ضبط یک جلسه یا کلاس درس استفاده کنید. در مقایسه با آنهایی که ورودی میکروفن خارجی با ثبت دیجیتال دارند، از اینها نمی توانید انتظار کیفیت بالایی را داشته باشید. ضبط صدا در اینها فضای کمی اشغال میکند و بنابراین میتوانید ساعتها روی آنها کار ثبت صدا را انجام بدهید. دانشجوها و روزنامه نگارها معمولا به دنبال پخش کننده هایی هستند که دارای چنین امکاناتی باشند.
نگهداری اطلاعات متفرقه: بیشتر پخش کنندهها به شما اجازه میدهند که از آنها به عنوان یک حافظه قابل حمل برای انتقال فایل بین کامپیوترها استفاده کنید. بنابراین اگر میخواهیدام پی تری پلیر جدیدتان جایگزین حافظه فلش درون جیب هم بشود روی داشتن این امکان دقت کنید.
مدیریت اطلاعات شخصی: برخی پخش کنندهها مثلای پاد و Zen ساخت شرکت کریتو به شما اجازه نگهداری دفترچه تلفن و برنامه کاری را میدهند. این اطلاعات معمولا از طریق نرم افزاری در کامپیوتر روی آنها ارسال میشود. در برخی مدلها فقط امکان مشاهده اطلاعات را دارید. البته به طور کلی این امکان در این گجتها محدود است.
شخصی سازی صدا: اکثر پخش کنندهها امکان استفاده از انواع اکولایزرهای صوتی را به شما میدهند تا بتوانید موسیقی را مطابق سلیقه خودتان شخصی سازی کنید. بعضی پخش کنندهها یک افزونه SRS هم دارند که صدای موسیقی که از طریق هدفون میشونید را به گونهای تغییر میدهند که انگار در یک اتاق بزرگ مشغول شنیدناش هستید. همه اینها بستگی به سلیقه شما دارد.
امکانات پخش پیشرفته: همه پخش کنندهها امکان Shuffle و تکرار یک موسیقی را دارند اما جای پیشرفت زیادی وجود دارد. مدلهای جدید به شما اجازه ساخت انواع و اقسام PlayListها را میدهند. انواع هوشمندتر میتوانند برای شما ترکیبهای متنوع و جالب موسیقی ایجاد کند. بعضیها میتوانند به صورت خودکار میزان صدای فایلها را تنظیم کنند تا موسیقی یکنواختی گوش کنید و به طور کلی این امکانات برای فردی که زیاد موسیقی گوش میکند بسیار مهم تلقی میشود. اگر جزو این دسته هستید، توصیه نارنجی را گوش کنید و پیش از خرید در مورد آنها تحقیق کنید.
نوع باطری و طول عمر: پخش کنندههای دارای هارد درایو معمولا باطری لیتیومی دارند که حدود ? تا ? سال عمر میکنند. انواع دیگر ممکن است باطری قلمی یا نیمه قلمی داشته باشند یا از باطریهای قابل شارژ استفاده کنند. کاربران اغلب باطری داخلی را ترجیح میدهند. طول عمر باطری از موارد مهمی است که قبل از انتخاب نهایی مدل باید در مورداش بپرسید تا بعدا پشیمان نشوید.
نکات مهم دیگر:
هنگام انتخاب به این فکر کنید که میخواهید چه استفادهای از این پخش کننده بکنید؟ اگر هنگام ورزش از آن استفاده میکنید دنبال مدلهای کوچک و سبک باشید که به راحتی به لباس متصل میشوند اما در عین حال حجم بالایی ندارند. اگر به دنبال گوش کردن به موسیقی در خودرو هستید بنابراین وزن و اندازه مهم نیست و میتوانید یک پخش کننده دارای هارد درایو با ظرفیت بالا انتخاب کنید. اگر ضبط اتومبیل شما بلوثوت دارد به دنبال مدل مناسبی بگردید که این امکان را به شما میدهد یا اینکه امکان ارسال از طریق رادیو FM را دارد.
اگر باام پی تری پلیر کتاب صوتی گوش میکنید حتما به دنبال مدل هایی باشید که امکان علامت گذاری فایل یا Bookmarking را داشته باشد. فایلهای کتب صوتی معمولا طولانی هستند. برای اینکه مجبور نشوید با عقب و جلو کردن فایل به دقیقه ?? فایل برسید بهتر است این امکان را داشته باشید که بتوانید به نقاط علامت گذاری شده در فایل بروید. در عین حال دقت کنید که پخش کننده انتخابیتان امکان عقب و جلو کردن سریع فایلها را داشته باشد. در صورتی که کتابها را از مکانهای خاصی مانند iTunes یا Audible دانلود میکنید توجه کنید که پخش کننده شما با آنها کار کند.
ابزارهای جانبی: تا اینجا با چگونگی انتخاب یکام پی تری پلیر مناسب آشنا شدید اما انواع و اقسام ابزارها جانبی هم برای این گجتها وجود دارد. مهمترینآن هدفون است. انتخاب یک هدفون مناسب خودش یک داستان مجزا است و به زودی یک مطلب راهنمای خرید هدفون در نارنجی خواهید خواند. ابزارهای دیگر شامل کنترل از راه دور، کیتهای مخصوص دویدن، کیفهای ویژه حمل، ترانسمیترهای FM و.... میشود.
در این میان Dockها را هم نباید فراموش کنیم که به شما امکان میدهد هم در اتومبیل و هم در منزل از پخش کننده راحتتر استفاده کنید. معمولا شرکتهای سازنده برای برخی مدلهای خودشان داک را هم ارایه میکنند. اما میتوانید از داکهای ساخته شده توسط شرکتهای دیگر هم استفاده کنید. در این صورت باید دقت کنید که ولتاژ و آمپر داک شما باید با پخش کننده هماهنگی داشته باشد. در مورد آمپر تا ?? درصد کمتر از میزان مورد نیاز و حدود ?? درصد بیشتر قابل اغماض است. اما در مورد ولتاژ باید دقیق باشید در غیر این صورت ممکن استام پی تری پلیر عزیزتان را از دست بدهید.
باشگاه کاربران تبیان – ارسالی از ramin902 - منبع: نارنجی