علائم بیماری ایدز
با کاهش قدرت سیستم دفاعی٬ به مرور زمان بدن آماده ابتلا به بیماری هایی می شود که به طور معمول در مردم عادی دیده نمی شوند.
این بیماری ها به صورت بیماری های ریوی ، اسهال های شدید و مزمن ، تب های طولانی ، کاهش وزن ، اختلالات شخصیتی ، بیماری های مغزی و پوستی خود را نشان می دهند که در نهایت منجر به مرگ فرد مبتلا خواهند شد.
علائم آلودگی با ویروس HIV (ایدز) بسیار پیچیده است و دارای چندین مرحله است که الزاما همه آنها در افراد آلوده مشاهده نمی شوند.
این مراحل عبارتند از:
1- مرحله عفونت اولیه HIV (مرحله اول)
این مرحله چند هفته طول میکشد و معمولا شبیه سرماخوردگی است که بلافاصله بعد از عفونت رخ میهد. علائمی نظیر تب، گلودرد، بزرگی غدد لنفاوی، درد مفاصل و عضلات ، سردرد، ضعف و بی حالی، بی اشتهایی ، تهوع و استفراغ، کاهش وزن، اسهال و گاهی دانه های جلدی و یا تظاهرات عصبی دارد.
در 20 درصد موارد، علائم به گونهای است که فرد به پزشک مراجعه میکند، ولی بیماری او معمولا تشخیص داده نمیشود و حتی اگر تست HIV آنتی بادی در این موقع انجام شود ممکن است هنوز مثبت نباشد.
طی این مرحله مقدار زیادی HIV در خون محیطی فرد وجود دارد و سیستم ایمنی با تولید پادتن ها (آنتی بادی ها)، و لنفوسیت های سلول کش (لنفوسیت های سیتوتوکسیک) شروع به پاسخ در برابر ویروس ایدز میکند.
2- مرحله بدون علامت بالینی (مرحله دوم)
این مرحله به طور متوسط ده سال طول میکشد و همان طور که از نام این مرحله پیداست، بدون علامت است، هر چند ممکن است غدد متورم لنفاوی هم وجود داشته باشند (لنفادنوپاتی). سطح HIV در خون محیطی به سطح بسیار پایینی کاهش مییابد، ولی بیماری همچنان مسری است و آنتی بادی HIV در خون قابل ارزیابی است.
تحقیقات اخیر نشان داده است که HIV طی این مرحله غیر فعال نیست و در غدد لنفاوی بسیار فعال است.
3- مرحله علامت دار؛ پیش روی از HIV تا AIDS (مرحله سوم)
با آسیب بیشتر سیستم ایمنی، بیماری به سمت بدتر شدن پیش میرود تا این که تشخیص ایدز مطرح شود.
به طور کلی می توان گفت که علایم اصلی و فرعی مرحله نهایی آلودگی با HIV یعنی "ایدز" موارد زیر هستند که در صورت مشاهده هر کدام از آن ها باید با پزشک مشورت کنید.
علائم اصلی ایدز:
• کاهش وزن بیشتر از 10 درصد
• اسهال مزمن بیشتر از یک ماه
• تب های متناوب یا دائمی بیش از یک ماه
علائم فرعی ایدز:
• سرفه پایدار به مدت بیش از یک ماه
• عفونت پوستی منتشر همراه با خارش
• تبخال های عود کننده
• برفک دهانی
• عفونت تبخالی مزمن پیش رونده
• بزرگ شدن عمومی غدد لنفی
سایت سیمرغ
اگر می خواهید با پزشکان سایت مشورت کنید، اینجا را کلیک کنید.
برای شرکت در بحث های انجمن بهداشت و سلامت سایت، اینجا را کلیک کنید.
* مطالب مرتبط :
مطالبی کامل در مورد بیماری ایدز
بخش تغذیه و سلامت تبیان