تبیان، دستیار زندگی
این کتاب به بررسی الگوی جامع شخصیت طلبه، در ابعاد اخلاقی، علمی و اجتماعی می‌پردازد
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

منش طلبگی از نگاه رهبر

سیمای آرمانی طلبه

چاپ نخست كتاب «سیمای آرمانی طلبه در نگاه مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی)» نوشته محمد عالم‌زاده نوری از سوی موسسه بوستان كتاب منتشر و روانه بازار نشر شد.

به گزارش ایبنا، این كتاب در جست‌و‌جوی «سیمای آرمانی طلبه» و «نظام‌واره طلبه مطلوب» از بیان رهبر معظم انقلاب (مدظله‌العالی) است و به بررسی الگوی جامع شخصیت طلبه، در ابعاد اخلاقی، علمی و اجتماعی می‌پردازد.

این نوشتار بر آن است كه با استفاده از ارشادات رهبر فرزانه انقلاب، سیمای مطلوب طلبه را ترسیم و افق دوردستی را كه طلبه با تلاش و تكاپو باید در جان خود محقق سازد معلوم كند. یعنی بیان كند «طلبه مطلوب» چه ویژگی‌ها، برخورداری‌ها و دارایی‌هایی دارد؟

این اثر، عمده نگاه خود را به حیات خود طلبه، فارغ از تشكیلات و سازمان روحانیت معطوف ساخته و مخاطب خود را تنها آحاد طلاب ـ ‌نه مدیران و برنامه‌ریزان و كارگزاران و مسوولان حوزه‌ ـ قرار داده است. گرچه بی‌تردید همه مدیران و سیاست‌گذاران حوزه به این نگاه نیاز دارند. بنابراین رسالت این دفتر، اعطای خودشناسی و خودآگاهی صنفی به شخص طلبه است نه مهندسی ساختار حوزه و بنا دارد طلبه را در طرح كلان خودسازی صنفی یاری رساند.

این نوشتار بر آن است كه با استفاده از ارشادات رهبر فرزانه انقلاب، سیمای مطلوب طلبه را ترسیم و افق دوردستی را كه طلبه با تلاش و تكاپو باید در جان خود محقق سازد معلوم كند

مقام معظم رهبری در چهارم فروردین 1369 در دیدار با فضلا و طلاب و روحانیون مشهد فرمودند:

«هیچ وقت جامعه علمی شیعه در طول تاریخ، به قدر امروز، از لحاظ كمیت بزرگ نبوده است. هیچ وقت از لحاظ قدرت، به قدر امروز، كارآمد و صاحب قدرت سیاسی و اجتماعی نبوده است. هیچ وقت به قدر امروز، تمكن مالی و سایر امكانات مرغوب جامعه ـ‌مثل رسانه‌ها و منبرها و مطبوعات و امثال این‌ها‌ـ نداشته است.

هیچ وقت به قدر امروز، در دنیا معروف نبوده است. هیچ وقت به قدر امروز، مورد احترام و تجلیل آحاد انسان‌ها ـ‌اعم از مسلمان و غیر مسلمان‌ـ و مسلمین ـ‌شیعه و غیر شیعه‌ـ نبوده است. هیچ وقت به قدر امروز، دشمن نداشته است؛ چه كمیت دشمنان، چه كیفیت و قدرت و مكانت سیاسی و اجتماعی و نظامی قدرت‌ها. و بالاخره هیچ وقت به قدر امروز، مسوولیت بر دوش خود نداشته است.

اگر امروز قدرت و معروفیت‌مان از همیشه بیشتر است، رسانه و وسیله گفت‌وگوی با مخاطبان و مستمعان، بیشتر در اختیارمان است، دوستان بیشتری داریم، پول و قدرت مالی بیشتری داریم و بقیه اموری كه امروز بیشتر داریم ـ‌مثل جمعیت‌مان، آحاد روحانیون از بزرگ و كوچك و از این قبیل‌ـ به همین نسبت، مسوولیت‌مان هم بیشتر است».

این اثر می‌كوشد تا این ویژگی‌ها را به تفصیل در سخنان رهبر انقلاب جست‌وجو كند تا هر طلبه‌ای در امتداد این جریان تاریخی، طرح كلان خودسازی صنفی خود را بیابد و برای ایفای چنین نقشی دستور عمل داشته باشد

حوزه علمیه به عنوان یك نهاد آموزشی و پرورشی، این رسالت سنگین را باید با تربیت نسل جدیدی از طلاب دنبال كند. طلابی كه از نصاب شرایط و ویژگی‌های علمی و عملی خاصی برخوردار باشند و قابلیت تحمل این بار گران را داشته باشد.

این اثر می‌كوشد تا این ویژگی‌ها را به تفصیل در سخنان رهبر انقلاب جست‌وجو كند تا هر طلبه‌ای در امتداد این جریان تاریخی، طرح كلان خودسازی صنفی خود را بیابد و برای ایفای چنین نقشی دستور عمل داشته باشد.

«جامعیت اخلاقی، علمی و اجتماعی»، «بایسته‌های اخلاقی، معنوی و شخصیتی»، «بایسته‌های علمی»، «بایسته‌های اجتماعی» و «بایسته‌های اقشار خاص حوزوی»، عناوین فصول پنجگانه این اثرند.

چاپ نخست كتاب «سیمای آرمانی طلبه در نگاه مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی)» در شمارگان 2000 نسخه، 192 صفحه و بهای 25000 ریال راهی بازار نشر شد.


گروه کتاب تبیان - محمد بیگدلی