تبیان، دستیار زندگی
در فصل های پاییز و زمستان بروز سرماخوردگی بسیار شایع است و اگر مواظب خودتان نباشید ممکن است سرما بخورید. سرماخوردگی بیماری است که اگر چه مرگ و میر به دنبال ندارد ولی بروز آن باعث مشکلات زیادی برای افراد می شود. از طرفی با انجام اقداماتی به راحتی قابل پیش
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

چطوری سرما نخوریم؟

چطوری سرما نخوریم؟

راه کارهای پیشگیری از سرماخوردگی

در فصل های پاییز و زمستان بروز سرماخوردگی بسیار شایع است و اگر مواظب خودتان نباشید ممکن است سرما بخورید.

سرماخوردگی بیماری است که اگر چه مرگ و میر به دنبال ندارد ولی بروز آن باعث مشکلات زیادی برای افراد می شود. از طرفی با انجام اقداماتی به راحتی قابل پیشگیری است بنابراین در مبارزه با سرما خوردگی، پیشگیری، باید هدف اصلی باشد برای پیشگیری باید اقدامات زیر را انجام داد:

1 - دست‌های خود را بشوئید: بیشتر ویروس های سرماخوردگی از طریق تماس مستقیم منتشر می شوند. کسی که سرماخورده است به داخل دست های خود عطسه کرده و سپس اشیائی مثل تلفن، صفحه کلید کامپیوتر یا لیوان را لمس می کند. میکروب‌ها می توانند برای ساعت ها و در بعضی موارد هفته ها، زنده باقی مانده و سپس به فرد بعدی که آن اشیاء را لمس می کند منتقل شود . بنابراین باید دستهای خود را مکرراً بشوئید. در صورتی که امکان شستن دستتان را ندارید دستهای خود را بسیار سخت برای یک دقیقه به هم بمالید. این کار باعث جداشدن اکثر ویروسهای سرماخوردگی از پوست می شود.

2 - سرفه و عطسه ی خود را با دستانتان نپوشانید: زمانی که احساس می کنید در حال سرفه یا عطسه هستید از یک دستمال استفاده کرده و آنرا بلافاصله دور بیاندازید. اگر دستمال ندارید سر خود را از افرادی که نزدیک شما هستند به طرف دیگر چرخانده و به فضای آزاد سرفه کنید.

3 - مقدار زیادی مایعات بنوشید: آب سیستم بدن شما را شستشو داده و باعث خروج سم ها از بدن شما می شود. یک فرد بالغ سالم بطور متوسط روزانه 8 لیوان مایعات نیاز دارد.

مصرف ویتامین‌های A و C که در انواع میوه‌ها و سبزی‌ها وجود دارند، بسیار مفید است. میوه‌های ترش مزه مثل لیمو ترش و کیوی، سرشار از ویتامین C هستند و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی توصیه می‌شوند.

4- از هوای آزاد استفاده کنید: اکثریت افراد در زمانی که هوا سرد است در خانه و محوطه های بسته می مانند بنابراین میکروب‌های بیشتری در اطاق های خشک و شلوغ در حال گردش است .

5- ورزش را به طور منظم انجام دهید:  ورزش های پرتحرک باعث افزایش سلولهای مقابله کننده با ویروس در بدن می شود.

6- غذاهای گیاهی مصرف کنید: مواد طبیعی موجود در گیاهان باعث افزایش ویتامین های بدن می شود. بنابراین میوه و سبزیجات سبز تیره، قرمز و زرد مانند اسفناج، کاهو، هویج، گوجه فرنگی، سیر و ... مصرف کنید. آب پرتقال هرچه تازه تر باشد ویتامین C بیشتری دارد و طول مدت درمان را کوتاهتر می کند.

7- ماست بخورید : باکتری های مفید موجود در ماست باعث تحریک تولید مواد سیستم ایمنی شده که با بیماری مبارزه می کند.

چطوری سرما نخوریم؟

8- غرغره کردن نمك: این كار باعث مرطوب شدن گلو و بهبودی موقت می شود. این کار را با استفاده از یک قاشق چایخوری نمک داخل یک استکان آب ولرم و روزانه حدود 2 بار انجام دهید.

با چند راه بسیار ساده، به راحتی می توانید از بروز سرماخوردگی جلوگیری کنید.

تهیه و تنظیم: مهدیه زمردکار

مطالب مرتبط

 دست های پاکیزه

 چرا باید میوه بخوریم؟

 حقایق شکلاتی

 پیاز بخورید، زودتر بخوابید

 کدام سالم تر است؟

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.