درمان جدی هپاتیت C در بیماری های خاص
بیماران هموفیلی، تالاسمی و دیالیزی مبتلا به هپاتیت C درمان خود را جدی بگیرند
![هپاتیت c](https://img.tebyan.net/big/1389/08/499186155104119189215312392121152293628116.gif)
رییس مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) از خانواده هایی که بیمار هموفیلی، تالاسمی و یا دیالیزی مبتلا به هپاتیت C دارند خواست که وضعیت بیماران خود را جدی گرفته و آن ها را برای درمان به مراکز مسوول درمان این گروه بیماران معرفی کنند.
دکتر سید موید علویان در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت : فردی که به هپاتیت C مبتلا می شود در صورتی که درمان خوبی دریافت نکند، طی 20 تا 30 سال آینده دچار سیروز یا نارسایی کبدی و پس از آن نیز به سرطان کبد مبتلا می شود.
علویان گفت: این در حالی است که افراد هموفیلی ،تالاسمی و دیالیزی مبتلا به هپاتیت C از وضعیت حساس تری نسبت به سایر مبتلایان به هپاتیت C برخوردارند و باید درمان را جدی تر پیگیری کنند.
دکتر علویان همچنین به خانواده هایی که فرد مبتلا به هپاتیت C دارند نیز تاکید کرد که پیگیری درمان بیمار خود را جدی بگیرند زیرا در صورتی که این اقدام را انجام ندهند ، ممکن است سایر اعضای خانواده نیز به این بیماری مبتلا شوند.
علویان گفت : بر اساس برآوردها بیش از یک هزار بیمار هموفیلی، تالاسمی و همچنین دیالیزی مبتلا به هپاتیت C در ایران وجود دارند که باید این افراد شناسایی و هرچه سریع تر درمان شوند.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله افزود: مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله الاعظم (عج) به کلیه مراکز بیماری های خاص کشور اعم از تالاسمی و هموفیلی و مراکز دخیل در بیماران همودیالیزی در سراسر کشور اعلام کرده که بیماران مورد نظر را معرفی کنند اما شواهد و اطلاعات به دست آمده نشان می دهد که این مراکز بیماران کمی را معرفی کرده اند.
![تالاسمی](https://img.tebyan.net/big/1389/08/160225216157741391816519224111716919553198.gif)
علویان در ادامه گفت: معرفی اندک بیماران هموفیلی، تالاسمی و دیالیزی مبتلا به هپاتیت C توسط این مراکز دو علت احتمالی دارد که یا ممکن است واقعا بیمار با مشخصات یاد شده را در کشور نداشته باشیم و یا اطلاع رسانی ما ضعیف است.
وی گفت: بر اساس آمار کشوری 40 درصد بیماران هموفیلی ، 18 درصد بیماران تالاسمی و پنج تا 12 درصد بیماران دیالیزی کشور به هپاتیت C مبتلا هستند.
رییس مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله در عین حال افزود: این مرکز از سه سال پیش تاکنون با همکاری دانشگاه های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی، اصفهان، گیلان، کرمانشاه، شیراز،تبریز و در آینده نزدیک خوزستان و خراسان رضوی برنامه کشوری کنترل بیماری های هپاتیت C را شروع کرده است.
وی گفت: تاکنون دو هزار بیمار تالاسمی و هموفیلی مبتلا به هپاتیت C با هماهنگی و همکاری این مراکز درمان شده اند.
علویان همچنین میزان پاسخ به درمان ریشه کنی هپاتیت C در تالاسمی ها را 55 درصد و در هموفیلی ها را نیز 65 درصد عنوان کرد.
وی پیش تر در گفت و گو با ایرنا اعلام کرده بود: مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله بیماران هموفیلی و تالاسمی مبتلا به هپاتیت C را رایگان درمان می کند.
اگر می خواهید با پزشکان سایت مشورت کنید، اینجا را کلیک کنید.
برای شرکت در بحث های انجمن سایت مرتبط با بهداشت و سلامت، اینجا را کلیک کنید.
*مطالب مرتبط:
توصیه هایی به مبتلایان هپاتیت C
داوری ایرانی پگافرون برای بیماران مبتلا به هپاتیت C
بخش تغذیه و سلامت تبیان
![مشاوره](https://img.tebyan.net/ts/persian/QuestionArticle.png)