تبیان، دستیار زندگی
لیپوساکشن روش مناسبی برای لاغر شدن و کاهش وزن نیست، بلکه برای اصلاح فرم بدن و برای بهتر شدن وضعیت اندام ها...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

لیپوساکشن ، درمان درد چاق‌ها نیست

عمل جراحی لیپوساکشن

در حالی که گرایش به عمل جراحی لیپوساکشن (بیرون آوردن چربی اضافی از بدن) در جوامع رو ‌به‌ فزونی است، کارشناسان تاکید می‌کنند این روش، شیوه خطرناکی برای درمان چاقی است.

لیپوساکشن یا عمل تخلیه چربی، دومین عمل جراحی زیبایی رایج، بعد از جراحی بینی گزارش شده است. این عمل برای برداشتن چربی‌های اضافی از بعضی نقاط بدن به کار می‌رود.

آمار نشان می دهد که 90 درصد مراجعه کنندگان برای جراحی لیپوساکشن را خانم ها و 10 درصد را آقایان تشکیل می‌دهند و بیشتر افراد در رده سنی 30 تا 50 سال قرار دارند.

باور غلطی که درباره لیپوساکشن وجود دارد این است که افراد فکر می‌کنند این عمل درمان چاقی است، حال آن‌ که مطالعات جدید در این زمینه نشان می‌دهد، گرچه لیپوساکشن ممکن است اندازه ی دور کمر را کم کند، اما خطرات مرتبط با چاقی مثل بیماری‌های قلبی عروقی و دیابت را کاهش نمی‌دهد، در نتیجه نمی‌توان لیپوساکشن را جایگزین مناسبی برای رژیم غذایی و ورزش دانست.

در عین حال تصمیم‌ گیری در مورد انجام این عمل مهم است و ممکن است به هیچ عنوان انتظارات فرد را برآورده نکند.

دکتر کامران جزایری، متخصص پوست در این باره به "جام‌جم" می‌گوید:

لیپوساکشن روش مناسبی برای لاغر شدن و کاهش وزن نیست، بلکه برای اصلاح فرم بدن و برای بهتر شدن وضعیت اندام ها به کار می رود و هیچ وقت برای لاغر شدن توصیه نمی‌شود.

هدف از لیپوساکشن برداشتن چربی‌های موضعی برای منظم کردن فرم بدن و از بین بردن بر آمدگی‌های ناخواسته است.

لیپوساکشن برای افرادی توصیه می‌شود که زیاد چاق نیستند. عوارض این عمل برای افراد چاق بسیار زیاد است و نتایج مطلوبی در بر نخواهد داشت.

برای انجام این عمل، ترکیب بدن فرد مهم است. لیپوساکشن در کسانی که چاقی منتشر (وجود چربی فراوان در تمام نواحی پوست به طور منتشر و یکنواخت) دارند، موثر نیست و فقط کسانی می‌توانند از این عمل سود ببرند که در بعضی نواحی بدن مانند کنار ران، زیر چانه، گردن، پشت بازوهایشان یا ناحیه شکم‌شان به طور موضعی چربی جمع شده است. در واقع این چربی‌ها با ورزش و رژیم کاهش وزن از بین نمی‌روند و باعث می‌شوند تناسب اندام فرد به هم بریزد.

این عمل باید در بیمارستان و کلینیک توسط پزشک متخصص انجام شود و در مراکزی که پروانه‌ای برای انجام جراحی ندارند، از انجام لیپوساکشن باید به شدت خودداری کرد.

کسانی که بیماری قلبی و عروقی و مشکل انعقاد خون دارند و همچنین افراد بسیار چاق، بهتر است که لیپوساکشن نکنند.

امروزه توصیه می‌شود لیپوساکشن با بی‌حسی موضعی که عوارض کمتری دارد، انجام شود. بررسی‌های آماری نشان داده است، عوارض آمبولی (بسته شدن مسیر جریان خون در رگ ها) در افرادی که لیپوساکشن را با بیهوشی انجام داده‌اند، بیشتر است، زیرا در این بیهوشی فرد چند ساعت بی‌حرکت باقی می‌ماند. با بررسی 60 هزار مورد از افرادی که لیپوساکشن کرده اند، ثابت شده که در لیپوساکشن با بی‌حسی موضعی، هیچ گاه آمبولی اتفاق نیفتاده است.

اغلب افرادی که وزن بالایی دارند، این عمل را برای کاهش وزن انجام می‌دهند، حال آن ‌که در این عمل نمی‌توان حجم زیادی از چربی را از بدن خارج کرد. در ضمن آمبولی و لخته شدن خون در اندام تحتانی، افراد چاق را بیشتر تهدید می‌کند.

لیپوساکشن باید به صورت محدود برای یک منطقه از بدن انجام شود. لیپوساکشن وسیع با حجم زیاد همزمان برای چند ناحیه، عوارض بسیاری دارد؛ مثلا در یک جلسه باید ران بیمار لیپوساکشن شود و در جلسه بعد شکم او. این امر علاوه بر این ‌که عوارض این عمل را کاهش می‌دهد، باعث می‌شود بیمار زودتر به زندگی عادی‌اش باز‌گردد.

یکی از نکات مهم دیگری که باید به آن اشاره کرد این است که انجام جراحی لیپوساکشن همزمان با جراحی "آبدومینوپلاستی" یعنی برداشتن چربی اضافی و پوست شکم، عوارض بیشتری نسبت به لیپوساکشن محدود دارد.

اگر می خواهید با کارشناسان تغذیه ی سایت مشورت کنید، اینجا را کلیک کنید.

اگر می خواهید با پزشکان سایت مشورت کنید، اینجا را کلیک کنید.

برای شرکت در بحث های انجمن بهداشت و سلامت سایت، اینجا را کلیک کنید.

* مطالب مرتبط :

می ‌خواهید لیپوساکشن کنید؟

عوارض برداشتن چربی به روش لیپوساکشن

لیپوساکشن فایده ای ندارد

لیپوساکشن؛ خلاصی از شرّ چربی های مزاحم!

روش مُد شده برای کاهش وزن!

بزرگی شکم و درمان آن

چاقی شکمی

روش های درمان چاقى

وضعیت جراحی زیبایی در ایران

عوارض جراحی زیبایی در کودکان و نوجوانان

پیش‌شرط‌ های جراحی زیبایی

بخش تغذیه و سلامت تبیان

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.