دلایل ناکامی نوجوانان ایران در آسیا
بخش ورزشی - به نظر می رسد قرار نیست ناکامی های فوتبال ما به این زودی ها به اتمام برسد تا فوتبال مان جان تازه ای بگیرد و سیر صعوی خود را آغاز کند.
کمتر از دو هفته و پس از حذف شاگردان علی دوستی در مسابقات قهرمانی آسیا، چشم امیدمان به تیم نوجوانان بود که آنها نیز به سرنوشت جوانان دچار شدند با این تفاوت که قرعه دو تیم زمین تا آسمان با هم متفاوت بود.
فدراسیونی كه دم از كار ریشهای و موفقیتهای تیمهای پایه میزد حالا خاكسترنشین باختها و ناكامیهای متوالی این تیمها است. در مورد تیم جوانان كه نشستند و گفتند و دست آخر تقصیر برگردن نبود آشپز همراه تیم افتاد و احتمالا چنین سناریویی را در مورد تیم نوجوانان هم شاهد خواهیم بود ولی قبل از نشست كمیته فنی فدراسیون فوتبال كه معمولا هیچ نتیجه درست و حسابی هم ندارد، كارشناسان مجموعه دلایلی را برای ناكامی نوجوانان ذكر میكنند.
توجیه ناموجه برای حذف نوجوانان ایران
تیم ملی نوجوانان حذف شد. به همین راحتی که تیم ملی جوانان و بیش از آن تیم ملی بزرگسالان حذف شدند. آب هم از آب تکان نمی خورد. چند روز پس از شکست کمیته شکست تشکیل خواهد شد و سرمربی آن با استعفا نامه ای از اهالی فوتبال و مردم عذر خواهی کرد تا آغاز مسابقات آینده.پس از حذف تیم ملی فوتبال کشورمان اکبر محمدی از مردم ایران عذر خواهی کرد و عدم تمرکز بازیکنان ایرانی را عامل حذف نوجوانان کشورمان قلمداد کرد. اما سوال اینجاست که با عذرخواهی می توان از تقصیر کسی گذشت؟ و اما آیا وظیفه سرمربی تیم ملی برطرف کردن مشکلات نیست تا به خاطر نداشتن تمرکز از دور رقابت ها کنار نروند؟
انتظار صعود از مدعی قهرمانی نوجوانان آسیا که با تیم های عمان ، سوریه و کره شمالی همگروه است توقع بی جا نیست.هر چند عذرخواهی شما قابل احترام است اما دردی را دوا نمی کند و توجیه مناسبی برای حذف نوجوانان کشورمان نخواهد بود.
كنار گذاشتن بازیكنان تاثیرگذار
سرمربی تیم ملی به دلیل اینكه نمیتوانست از نظر مدیریتی بر چند بازیكن غالب شود، بازیكنانی نظیر وحید نجفی و امیرعباس آئینهچی را كنار گذاشت و به دلیل حضور مسئولان شهرستانی در تیم های پایه 7 بازیکن از یک تیم مطرح را به تیم ملی فراخواند تا شایسته سالاری در قهرمان گذشته مسابقات حاکم نباشد.كادر فنی كم تجربه و بیتجربه در تیمهای پایه
به غیر از اكبر محمدی كه سرمربی بود و تجربه بینالمللی نداشت، دستیارانش نیز تجربهای در زمینه كار با تیمهای پایه نداشتند یا تجربه اندكی در این زمینه داشتند. خطیب فقط یك سال با تیم پایه كار كرده بود و مهرپیما، دیگر دستیار محمدی، تجربهای در زمینه كار با تیمهای پایه نداشت. داوود فنایی نیز فقط تجربه یك ساله كار با تیم 15 سالهها را داشت. با این وضعیت، طبیعی بود كه تیم ملی نوجوانان ایران نتواند در آسیا به مقامی برسد؛ مطلبی كه برخی كارشناسان پیش از مسابقات نیز بارها آن را عنوان كردند.گروه جامعه و ارتباطات