تبیان، دستیار زندگی
: طی سه دهه گذشته بیست سانحه هوایی كه جزو مرگبارترین حوادث در صنعت هواپیمای جهان محسوب می‌شود، به وقوع پیوسته است. بر‌اساس گزارش سازمان بین‌المللی هوانوردی اولین سانحه هوایی مربوط به 27 مارس 1977 میلادی است كه هواپیمای خطوط هوایی «پان آمریكن» پس از لغزش
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مرگبارترین سوانح هوایی جهان

طی سه دهه گذشته بیست سانحه هوایی که جزو مرگبارترین حوادث در صنعت هواپیمای جهان محسوب می‌شود، به وقوع پیوسته است.

مرگبارترین سوانح هوایی جهان

اولین سانحه هوایی مربوط به 27 مارس 1977میلادی است که هواپیمای خطوط هوایی «پان آمریکن» پس از لغزش بر روی باند فرودگاه «تنه‌ریف» در جزایر قناری آتش گرفت که طی آن 583 سرنشین آن جان خود را از دست دادند.

بر‌اساس گزارش سازمان بین‌المللی هوانوردی اولین سانحه هوایی مربوط به 27 مارس 1977 میلادی است که هواپیمای خطوط هوایی «پان آمریکن» پس از لغزش بر روی باند فرودگاه «تنه‌ریف» در جزایر قناری آتش گرفت که طی آن 583سرنشین آن جان خود را از دست دادند.

رسانه‌های بین‌المللی، حادثه مذکور را فاجعه‌آمیزترین سانحه هوایی جهان نامیدند.

دومین حادثه که در اول ژانویه سال 1978 میلادی به وقوع پیوست، 213کشته بر جای گذاشت.

این حادثه زمانی اتفاق افتاد که هواپیمای747خطوط هوایی هندوستان پس از برخاستن از باند فرودگاه «بمبئی» به درون اقیانوس سقوط کرد.

در گزارش کارشناسان سازمان بین‌المللی هوانوردی آمده است که سومین سانحه هوایی مربوط به 25 مه سال 1979میلادی است که طی آن هواپیمای خطوط هوایی آمریکا پس از برخاستن از باند فرودگاه «اوهیر» در شیکاگو، سقوط کرد و 275سرنشین آن جان خود را از دست دادند.

چهارمین سانحه مرگبار در صنعت هوانوردی نیز که در 19 اوت سال 1980 میلادی رخ داد، مربوط به هواپیمای خطوط هوایی «تری استار» عربستان سعودی است.

این حادثه زمانی رخ داد که هواپیمایی با 301 مسافر و خدمه حین فرود اضطراری در فرودگاه «ریاض» ـ پایتخت این کشور ـ با زمین برخورد کرد و بلافاصله آتش گرفت که طی آن تمامی سرنشینان هواپیما جان باختند.

در21 اوت سال1985میلادی هم هواپیمای بوئینگ 747 خطوط هوایی ژاپن پس از آنکه خلبان تعادل هواپیما را از دست داد، به دامنه کوه برخورد کرد و طی آن520 نفر جان خود را از دست دادند.

این حادثه پنجمین سانحه هوایی جهان به شمار می‌رود.

در گزارش سازمان بین‌المللی هوانوردی به سانحه هوایی 12 دسامبر سال 1985میلادی که256کشته بر جای گذاشت نیز اشاره شده است.

حادثه مذکور که ششمین سانحه هوایی محسوب می‌شود، در پی سقوط هواپیمای خطوط هوایی کانادا رخ داد؛ چرا که هواپیمای مذکور پس از برخاستن از باند فرودگاه «نیوفوند لند» با باند برخورد کرد و آتش گرفت.

هفتمین حادثه در صنعت هوانوردی جهانی مربوط به سقوط حین فرود یک هواپیمای مسافربری متعلق به خطوط هوایی چین است.

مرگبارترین سوانح هوایی جهان

در سانحه مذکور هواپیمایی با 274 سرنشین در فرودگاه «ناگویا» در ژاپن سقوط کرد و تمامی سرنشینان آن جان خود را از دست دادند.

حادثه مذکور 24 آوریل سال1994 میلادی رخ داد.

در 17ژوئیه سال 1996 میلادی هم در پی انفجار و سقوط هواپیمای خطوط هوایی آمریکا در سواحل اقیانوس اطلس در «نیویورک»، 230 نفر از خدمه و سرنشینان این هواپیما جان خود را از دست دادند.

این حادثه، هشتمین سانحه‌ هوایی جهان به شمار می‌رود.

نهمین سانحه در صنعت هوایی جهان مربوط به 15 نوامبر سال 1994 میلادی خطوط هوایی عربستان سعودی است.

در حادثه مذکور هواپیمای سعودی در نزدیکی «دهلی نو» ـ پایتخت هندوستان ـ با هواپیمای باری قزاق برخورد کرد که طی این حادثه 349 نفر جان خود را از دست دادند.

در گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، همچنین آمده است دهمین سانحه هوایی مربوط به ششم اوت سال 1998 میلادی است.

طی این حادثه هواپیمای خطوط هوایی کره حین فرود در فرودگاه «گوآم» با زمین برخورد کرد و 228 سرنشین آن جان خود را از دست دادند.

یازدهمین حادثه هوایی که در 11سپتامبر سال 1997 میلادی رخ داد، 234کشته بر جای گذاشت. در این حادثه هواپیمای خطوط هوایی اندونزی در نزدیکی فرودگا «مدان» سقوط کرد.

در 25 فوریه سال 1998 میلادی هم هواپیمای خطوط هوایی چین حین فرود بر روی باند فرودگاه «تایپه» در تایوان سقوط کرد و طی آن 203 نفر جان خود را از دست دادند.

همچنین در دوم سپتامبر سال 1998 میلادی نیز در پی سقوط هواپیمای خطوط هوایی سوئیس‌ایر در سواحل «نووآ اسکویتا» 229 نفر کشته شدند.

به گزارش ایسنا، 31 اکتبر سال 1999میلادی نیز هواپیمای خطوط هوایی مصر در ساحل «نان‌توکت» سقوط کرد و 217سرنشین و خدمه آن جان خود را از دست دادند.

کارشناسان سازمان بین‌المللی هوانوردی و دپارتمان تحقیق سوانح هوایی مصر، مقصر اصلی این حادثه را کمک خلبان و کوتاهی او اعلام کردند.

این حادثه چهاردهمین سانحه هوایی در جهان محسوب می‌شود.

در 12 نوامبر سال 2001میلادی هم هواپیمای ایرباس A300 خطوط هوایی آمریکا لحظاتی پس از برخاستن از روی باند فرودگاه «جان اف.‌کندی» و پرواز به سمت «نیویورک» سقوط کرد و 265 نفر از جمله افرادی که بر روی زمین نظاره‌گر این حادثه بودند، جان باختند.

سانحه هوایی خطوط هوایی چین که در 25 مه سال 2002 میلادی رخ داد، شانزدهمین حادثه از دیدگاه کارشناسان سازمان بین‌المللی هوانوردی به شمار می‌رود.

در حادثه مذکور هواپیمای بوئینگ 747 حین پرواز دچار نقص فنی شده و متلاشی شد و در تنگه تایوان سقوط کرد.

در این حادثه235 نفر کشته شدند.

مرگبارترین سوانح هوایی جهان

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، هفدهمین سانحه هوایی مربوط به اول ژوئن سال2009 میلادی است که طی آن هواپیمای ایرباس 330 خطوط هوایی فرانسه پس از گرفتار شدن در گردباد و رعد و برق به داخل اقیانوس اطلس سقوط کرد و طی این حادثه 228 سرنشین آن جان باختند.

هواپیمای مذکور از فرودگاه «ریودوژانیرو» در برزیل به سمت فرودگاه پاریس در فرانسه در حرکت بود.

29روز بعد از این حادثه، در 30 ژوئن هواپیمای ایرباس 310 خطوط هوایی یمن حین پرواز به سمت جزایر «قمر» به داخل اقیانوس هند سقوط کرد و 153 سرنشین آن کشته شدند.

در گزارش سازمان بین‌المللی هوانوردی آمده است که در 15 آوریل سال جاری میلادی هم در پی سقوط هواپیمای خطوط هوایی لهستان خارج از محدوده فرودگاه «اسمولنسک» در غرب روسیه 96سرنشین این هواپیما از جمله رییس جمهور لهستان و هیات همراه وی جان خود را از دست دادند.

آخرین سانحه هوایی صنعت هوانوردی جهان مربوط به سقوط هواپیمای خطوط هوایی آفریقا در لیبی بود.

طی این حادثه هواپیمای مذکور حین پرواز از «ژوهانسبورگ» ـ پایتخت آفریقای جنوبی ـ به سمت «طرابلس» ـ پایتخت لیبی ـ در منطقه‌ای بیابانی در نزدیکی فرودگاه مقصد سقوط کرد و 103 کشته بر جای گذاشت.

به گزارش ایسنا، 20حادثه مذکور که براساس اعلام کارشناسان سازمان بین‌المللی هوانوردی ناشی از دید کم، پرواز در هوای نامساعد و مه آلود، بی‌دقتی خلبان و یا کمک خلبان و یا بروز نقص فنی به وقوع پیوسته است، جزو مرگبارترین و فاجعه‌آمیزترین سوانح هوایی طی سه دهه گذشته در جهان محسوب می‌شود،‌ به طوری که در این حوادث علاوه بر این که پنج هزار و 604 انسان جان خود را از دست دادند، خسارات مالی و صدمات روحی جبران‌ناپذیری بر پیکره و روح جوامع و خویشاوندان قربانیان بر جای مانده است.

تنظیم برای تبیان: محسن مرادی