تبیان، دستیار زندگی
جالب است بدانید که تابش خورشید بزرگترین منبع تجدید پذیر انرژی روی کره زمین می باشد و اگر فقط یک درصد از صحراهای جهان با نیروگاه های حرارتی خورشیدی به کار گرفته شوند، همین مقدار برای تولید برق سالانه مورد تقاضای جهان کافی خواهد بود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

باطری های خورشیدی

جالب است بدانید که تابش خورشید بزرگترین منبع تجدید پذیر انرژی روی کره زمین می باشد و اگر فقط یک درصد از صحراهای جهان با نیروگاه های حرارتی خورشیدی به کار گرفته شوند، همین مقدار برای تولید برق سالانه مورد تقاضای جهان کافی خواهد بود.

برای سود جستن از انرژی خورشیدی دو راه وجود دارد :

استفاده مستقیم از نور خورشیدو تبدیل آن به الکتریسیته از طریق سلولهای فتوولتائیک

استفاده مستقیم از انرژی خورشیدی و تبدیل آن به انواع انرژی های دیگر و یا استفاده مستقیم از آن (کاربردهای نیروگاهی و غیر نیروگاهی خورشیدی)

کاربردهای نیروگاهی خورشیدی

یک نیروگاه خورشیدی شامل تاسیساتی است که انرژی تابشی خورشید را جمع کرده و با متمرکز کردن آن، درجه حرارتهای بالا ایجاد می کند. انرژی جمع آوری شده از طریق مبدلهای حرارتی، توربین ژنراتورها و یا موتورهای بخار به انرژی الکتریکی تبدیل خواهد شد. نیروگاه های خورشیدی بر اساس نوع متمرکز کننده ها به سه دسته تقسیم می شوند:

نیروگاه سهموی خطی (Parabolic Trough Collectors)

نیروگاه دریافت کننده مرکزی(C.R.S)

باطری خورشیدی

نیروگاه دیش استرلینگ( این تکنولوژی در نیروگاه های خورشیدی مورد استفاده کمتری دارد و در کاربردهای غیر

نیروگاهی بیشتر استفاده می شوند.)

از انرژی حرارتی خورشید علاوه بر استفاده نیروگاهی، می توان در زمینه های زیر بصورت صنعتی، تجاری و خانگی استفاده کرد:

گرمایش آب مصرفی( آب گرمکن های خورشیدی برای منازل، ساختمانها، کارخانجات و استخرها)

گرمایش فضای داخلی ساختمانها

سرمایش فضای داخلی ساختمانها و یخچالهای خورشیدی

آب شیرین کنهای خورشیدی (در اندازه های خانگی و صنعتی)

خشک کن های خورشیدی ( برای خشک کردن مواد غذایی و محصولات کشاورزی)

خوراک پزهای خورشیدی

باطری های خورشیدی

سلولهای خورشیدی یا باطریهای خورشیدی،قطعات نیمه هادی هستند که انرژی نوری خورشید را جذب کرده و به انرژی الکتریکی تبدیل میکنند و بدین ترتیب می توان از این انرژی بصورت رایگان و نا محدود بهره برداری و استفاده نمود.

از ویژگی های باطریهای خورشیدی می توان نا محدود بودن عمر آن، قابلیت ترکیب و سری و موازی بستن آن، ولتاژ کاملا صاف و DC خروجی آن و ... ذکر کرد.

موارد کاربرد این باطریهای بسیار زیاد و متنوع است، از آن جمله میتوان موارد آموزشی،سرگرمی،شارژرهای باطری،صنایع مخابراتی،ماهواره ها و... را نام برد این باطریها را میتوان مستقیما به مصرف کننده های مختلف وصل کرد،اما از آنجایی که نور خورشید فقط در طول روز وجود دارد لذا در عمل در اکثر موارد این باطریها برای شارژ کردن انواع باطریهای قابل شارژ بکار برده می شود تا بتوان انرژی آنرا ذخیره کرده تا در تمامی شبانه روز بتوان از این منبع انرژی مفت و رایگان استفاده نمود.

باطریهای خورشیدی ارائه شده در ایران باطری از بهترین نمونه های خارجی با آخرین تکنولوژی ساخت و با بالاترین درصد راندمان و بهره می باشد، در جدول زیر مشخصات کامل برخی نمونه های موجود ذکر شده است.

لازم به توضیح است که در جدول زیر در هر قسمت مشخصات یک نمونه باطری در چهار ردیف قید شده استکه ردیف اول ابعاد سولارسل برحسب میلیمتر بوده و ردیف دوم ولتاژ مدار باز آن (open circuit voitage) و در ردیف سوم جریان ماکزیمم اتصال کوتاه آن (short circuit current) و در ردیف آخر قیمت برحسب ریال می باشد.

باطری خورشیدی

تنظیم برای تبیان: محسن مرادی