تبیان، دستیار زندگی
فصل اول این کتاب در بردارنده کلیات است و در آن به مفاهیم، سابقه تاریخی احتمالی چنین اقداماتی، تاریخچه و سیر توصیفی اشغال سفارت آمریکا و نیز مباحث حقوقی، اشاره شده است. .....
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

کتاب هایی برای دانش آموزان

انقلاب دوم (تسخیر لانه جاسوسی آمریکا، آثار و پیامدها)

معرفی کتاب

تاریخ ثبت:  1387-07-13

تاریخ ویراش:  1388-09-20

شابک:  964-419-131-5

تاریخ اولین چاپ:  1385

قیمت(ریال):  25000

تعداد صفحات:  404

معرفی:

انقلاب دوم(تسخیر لانه جاسوسی آمریکا)، آثار و پیامدها به قلم احمدرضا شاه‌على به رشته تحریر درآمد.

فصل اول این کتاب در بردارنده کلیات است و در آن به مفاهیم، سابقه تاریخی احتمالی چنین اقداماتی، تاریخچه و سیر توصیفی اشغال سفارت آمریکا و نیز مباحث حقوقی، اشاره شده است.

در فصل دوم، مواضع و نظرهای نیروهای سیاسی آن زمان در برابر این واقعه جمع آوری شده و در فصل سوم آثار و پیامدهای داخلی تسخیر لانه جاسوسی و فصل چهارم نیز به آثار و پیامدهای خارجی این اقدام می‌پردازد.

از نقاط متمایز این کتاب بررسی و موضع از لحاظ حقوقی و بیان نظرات فرانسیس آنتونی بویل استاد حقوق دانشگاه ایلینویز آمریکا و استناد او به اصل دفاع مشروع پیش‌گیرانه برای تبیین تسخیر سفارت آمریکاست.

احمدرضا شاه‌على دلایل زیر را جزء عوامل و دلایل اشغال سفارت بیان می‌کند: تسخیر سفارت واکنش طبیعی به 25 سال توهین و تحقیر ملت ایران توسط آمریکا و دست‌نشانده آن شاه بود.

تسخیر سفارت برای مقابله با توطئه ‌گری ‌های آمریکا در برابر انقلاب اسلامی اقدامی پیش‌ گیرانه بود.

سفر شاه به آمریکا و حمایت آمریکا از او خاطره کودتای 28 مرداد سال 1332 در ذهن مردم ایران را یادآوری می ‌کرد. عملکرد دولت موقت سبب شد تا عده‌ای با هدف در تنگنا قرار دادن و استعفای آن سفارت را تسخیر کنند.

نویسندگان/مترجم: احمدرضا شاه علی

ناشران این کتاب: مرکز اسناد انقلاب اسلامی

مبارزات امام خمینی به روایت اسناد (در دوران تبعید در نجف)

معرفی کتاب

تدوین: غلامعلی پاشازاده

تاریخ انتشار: تیر 1387

تعداد صفحات: 408

شابک: 4-278-419-964-978

نوبت چاپ: اول، تابستان 1387

قیمت: 33,000 ریال

معرفی کتاب:

طولانی‌ترین مقطع انقلاب اسلامی، دوران تبعید رهبر کبیر انقلاب اسلامی از ایران می ‌باشد. در این مقطع طولانی که از 13 آبان 1343 تا 12 بهمن 1357 به طول انجامید، حضرت امام چهارده سال از عمر شریف خود را در سه کشور ترکیه، عراق و فرانسه سپری کردند.

طولانی‌ ترین ایام دوران تبعید ایشان نیز به اقامت در نجف ‌اشرف اختصاص داشت. در دوران تبعید حضرت امام تحولات سرنوشت‌ سازی در عرصه ‌ی اندیشه سیاسی و حکومت شیعی به وقوع پیوست. طرح بحث حکومت اسلامی به عنوان جایگزین نظام شاهنشاهی مهم ‌ترین دستاورد ایام تبعید و هجرت امام خمینی از ایران بود؛ ضمن این که مطرح شدن معظم ‌له به عنوان مرجع تقلید شیعیان در سطح گسترده داخلی و خارجی نیز بعد از رحلت آیت‌ الله العظمی حکیم در این دوران حساس تاریخی رخ داد.

حضرت امام در مبارزه با رژیم پهلوی در دوران تبعید در نجف، خط مشی مشخص و ویژه‌ای داشت؛ به گونه ‌ای که رژیم بعثی عراق یا حتی مخالفان شاه چون تیمور بختیار نتوانستند از وجود ایشان برای رسیدن به منافع خود کمترین بهره‌ای ببرند.

مرکز اسناد انقلاب اسلامی بر اساس رسالتی که بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی ایران برای آن ترسیم نموده است، انجام پژوهشی بر اساس اسناد موجود در پرونده‌ ی ایشان در مقطع تبعید در نجف ‌اشرف را در دستور کار خود قرار داد که به این وسیله تقدیم جامعه‌ ی علمی و علاقه ‌مندان تاریخ انقلاب اسلامی می ‌گردد.

اثر حاضر به بررسی و مطالعه ‌ی دوران سیزده ساله‌ ی تبعید رهبر کبیر انقلاب می ‌پردازد و مطالب آن در دو بخش کلی ارائه خواهد شد:

بخش نخست که قسمت پژوهشی نوشتار حاضر است، به بررسی مقطعی می ‌پردازد که امام در آن مدت توانست سخن خود را به گوش جهانیان رسانده و با اعمال رهبری مدبرانه‌ ای خود از تبعیدگاه، اصول حکومت اسلامی را پایه‌ گذاری کند.

پس از توضیح این بستر تاریخی در بخش اول، در بخش دوم به ارائه‌ ی اسنادی خواهیم پرداخت که مربوط به همین مقطع از زندگی امام و تاریخ انقلاب اسلامی است.

مرکز یادگیری سایت تبیان - تهیه و تنظیم: سمیرا بادامستانی و ستاره نوربخش