پژوهشگر برجسته حوزه دین ضمن شرح و تبیین فرازهایی از زیارت شهدای کربلا بیان کرد: با وجود اینکه اصل قضیه امام حسین(ع) است اما تنها نباید به زیارت امام اکتفا کرد و باید به زیارت شهدا نیز پرداخت چنانکه در این زیارتنامه آمده است که أَنْتُمْ لَنَا فَرَطٌ وَ نَحْنُ لَکُمْ تَبَعٌ» که این فقرات حکایت از زنده بودن جریانی دارد که شهدا پیشتاز آن هستند. همچنین این زیارت ما از نگاه تک بعدی نیز دور نگه میدارد.
توفیقات ملی ایرانیان در دو واقعه مهم یعنی انقلاب اسلامی و جنگ هشت ساله نشان داده که نام حسین(ع) و خاطره عاشورا در برانگیختن اعتماد به نفس ملی چقدر موثر بوده است.
عضو شورای راهبری مجمع جهانی صلح اسلامی گفت: با وجود انفجار اطلاعات در عصر کنونی، پیام امام حسین (ع) بعد از ۱۴ قرن بر دل رهبران جهان و مردم دنیای امروز مینشیند و به تبع آن مردم ادیان مختلف را در اربعین حسینی گرد هم میآورد.
حجت الاسلام ترخان گفت: سیاه پوشی ما نماد و شعار همراهی با اهل بیت(ع) است. از سوی دیگر وقتی تاریخ را بررسی می کنیم، در گزارش های متعدد می خوانیم که سیاه پوشی در عزای اهل بیت(ع) یک سنت بوده است.
مهمترین ویژگی مدیریت در هیئت اینست که کاملا مردمی است. کمترین اتکا را به حکومت دارد و تمام سرمایهاش را از همراهی مردم میگیرد. از بانی هیئت تا مشارکت مردم تا اداره مراسم و غیره.
با آغاز ماه حزن و اندوه اهل بیت عصمت و طهارت، ماه شهادت سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) عاشقان ثارالله در پایتخت سیاهپوشان خود را برای اقامه عزای حسینی آماده میکنند.
برنامه گفتگو محور «سایه روشن» با محور بررسی و پاسخ به شبهات محرم با حضور کارشناسانی همچون آیت الله محسن اراکی در ایام محرم حسینی روی آنتن شبکه چهارم سیما می رود.
یک کارشناس دینی بیان کرد: امام باقر(ع) به ابو حمزه ثمالی می فرماید ۵ عنصر نماز، روزه، زکات، حج و ولایت در اسلام تاکید شده است و آنقدر که بر ولایت تاکید شده، در مسائل دیگر این اتفاق نیفتاده است، چراکه ولایت کلید دیگر معارف دین است.
یک کارشناس مذهبی با اشاره به اینکه امروزه بسیاری از آداب این عید بزرگ توسط شیعیان فراموش شده و اجرا نمیشود، تاکید کرد: متاسفانه اکنون در بزرگداشت این عید، تنها به دیدار سادات بسنده می شود، درحالی که این عید بزرگ، در کلام معصومین آداب ویژه ای دارد که بهتراست به آن عمل شود.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت:امامت مورد اتفاق تمامی مذاهب اسلامی است، در مسئله امامت هیچ اختلافی بین مسلمین نیست و اینکه در آخرالزمان فردی از اهل بیت پیامبر اکرم (ص) ظهور می کند و اطاعت او بر مسلمین جهان واجب است امری غیر قابل انکار است.
حجت الاسلام روستایی با اشاره به اقدامات فکری فرهنگی پیامبر(ص) برای تثبیت تشیع و ولایت امیرالمومنین(ع)، گفت: این اقدامات ثابت کرد که ولایت انتصابی است الهی نه انتخاب مردمی و غدیر ارائه سبک زندگی برای بشریت است نه واقعه صرف تاریخی.
۱۱۰ کاروان شادی در ۵۵۰ نقطه روزانه در دهه ولایت و امامت در تهران از ساعت ۸ صبح تا ۲۴ شب در مناطق پرجمعیت، محروم فرهنگی و پارک های پر جمعیت شهری حضور دارند.
«مَنْ ماتَ عارِفاً لِإمامِهِ» اگر کسی در حالی رحلت کرد که امامش را شناخته است «کانَ کَمَنْ هُوَ مَعَ الْقائِمِ فی فُسطاطِهِ» مثل کسی است که در خیمه امام زمان در کنار حضرت است.
شیعه اعتقادی پیروان علی(علیه السلام) و دوستداران او هستند. یعنی دین و اعتقاد خود را از امیرالمومنین میگیرند. اینها چه زمانی پیدا شدند؟ بر خلاف آن چه در تاریخ به ما تهمت زدند، شیعه اعتقادی از دوران رسالت بوده است.