لیلی گلستان گفت: با هدف تقویت بخش خصوصی در شهرستانها در جشنواره تجسمی فجر از همه گالریهای شهرهای مختلف دعوت کردهایم و قرار است که به این رویداد هنری بیایند؛ این شروع حرکت برای تحرک هر چه بیشتر بازار هنر برای هنرمندان مقیم شهرستانها است.
ویلیام هوگارت ـ نقاش و طنزنویس انگلیسی ـ منظرهای از یک هارمونی ناهنجار را که به مدت بیش از دو قرن سر زبانها بوده را به تصویر کشیده است. گاردین اخیرا در گزارشی به تشریح اثر «موسیقیدان خشمگین» از هوگارت پرداخته است.
بهمن پناهی خوشنویس و پژوهشگر «موزیکالیگرافی» که به شباهتهای خوشنویسی با موسیقی اشاره دارد، گفت: به عقیده من خوشنویسی هنر تجسمی صرف نیست، بلکه یک هنر نمایشی است.
«میکلآنژ بار دیگر در مشرق زمین متولد شده است»؛ این جمله در وصف مردی گفته شده که آثارش پس از سالها همچنان در گوشه و کنار شهر خودنمایی و جای خود را در دل مخاطبان باز میکند.
مرتضی گودرزیدیباج، نقاش و مدرس دانشگاه معتقد است: روایتگری در هنر به ویژه نقاشی نسبت به دیگر هنرها همانند ادبیات، تئاتر، سینما و حوزههای دیگر سختتر است.
دبیر رشته نقاشی در یازدهمین جشنواره تجسمی فجر گفت: در این دوره نقاشیهایی انتخاب میشوند که به میراث غنی کشورمان توجه داشتهاند و آن را با زبانی جهانی مطرح کردهاند. نقاشان پس از انتخاب اثرشان باید به صورت حضوری از آن دفاع کنند.
محمدعلی رجبیدوانی از اساتید دانشکده هنر گفت: «هنر» یکی از مظاهر تمدنی انقلاب و به شدت مردمی است. هنر پس از انقلاب، تعریف جدیدی پیدا کرد اما این تعریف جدید یک بدعت نبود بلکه بازگشت به معنای اصیل خود بود.
یک هنرمند نقاش معتقد است: کپی آثار هنرمندان معروفی همانند «ادوارد مونش» مانعی ندارد و در همه جای دنیا نیز این کار صورت میگیرد؛ چراکه همه از اصالت این کارها مطلع هستند.
«نقاشی قهوهخانهای نمرده، زنده است و آینده بسیار خوبی دارد»؛ این جملات را محمدرضا حسینی با تاکید میگوید؛ حسینی از شاگردان عباس بلوکیفر (از نقاشان بهنام سبک قهوهخانه) بوده و جزو معدود افرادی است که این روزها به تدریس نقاشی قهوهخانهای مشغول است.
تقلب و کپی؛ دو واژهای که دنیای هنر با آنها آشناست و متاسفانه در چنین فضایی هر روز باید با متقلبان و کپیکاران آثار هنری دست و پنجه نرم کرد؛ اما آیا راهی برای عدم ارائه چنین آثاری به مخاطبان و خریداران هست؟ در این زمینه گفته میشود به دلیل وسعت دنیای هنر پیشگیری ارائه آثار کپی کار بسیار دشوار و چه بسا نامحتملی به نظر میرسد اما شاید بتوان این معضل را کنترل کرد و حداقل در زمینه آثار تقلبی مرکزی را برای تعیین اصالت آثار ایجاد کرد.
گفته میشود، پیشینه موسیقی نظامی در ایران به دوران هخامنشی میرسد و بسیاری از مهمترین چهرههای موسیقی ایران در دوره قاجار و در مدرسه نظامی موسیقی دارالفنون تربیت شدند.
متولد ۱۸ شهریور ۱۳۱۷ بود؛ لیسانس حقوقش را رها کرد و به دنبال هنر رفت تا در کاریکاتور ایران سنتشکنی و نوآوری داشته باشد و به قول یکی از منتقدان هنری، کاری کند که دنیای امروز اردشیر محصص را هنرمندی متفکر بداند.