سخنرانی رئیس جمهور در سازمان ملل
رئیس جمهور اسلامی ایران در سخنان خود در مجمع عمومی سازمان ملل پیشنهاد كرد كه سازمان ملل درباره 11 سپتامبر یك گروه حقیقت یاب مستقل تعیین كند.
متن كامل سخنان محمود احمدینژاد رئیس جمهور كشورمان در شصت و پنجمین اجلاس عمومی سازمان ملل كه شامگاه پنجشنبه ایراد شد، به شرح زیر میباشد:
بسم الله الرحمن الرحیم الحمدلله رب العالمین و الصلوة و السلام علی سیدنا و نبینا محمد و آله الطاهرین و صحبه المنتجبین و علی جمیع الانبیاء والمرسلین.
سلام و صلوات خداوند بر پیامبران الهی به ویژه پیامبر بزرگ اسلام و اهل بیت مطهر و یاران برگزیدهاش و بر تمام پیامبران الهی.
اللهم عجل لولیك الفرج و العافیة و النصر واجعلنا من خیر انصاره و اعوانه والمستشهدین بین یدیه.
ای خدای بزرگ در ظهور ولیت كه همراه با سلامتی و پیروزی باشد تعجیل كن و ما را از بهترین یاران و حامیان او و فداكاران در راهش قرار بده.
جناب آقای رئیس، همكاران محترم
خداوند بزرگ را سپاسگزارم كه بار دیگر فرصت حضور در این مجمع جهانی را عنایت فرمود. ابتدا یاد جانباختگان سیل مهیب پاكستان را گرامی داشته و با بازماندگان و دولت و ملت پاكستان ابراز همدردی میكنم. از همگان دعوت میكنم كه بعنوان یك وظیفه انسانی به یاری همنوعان خود بشتابند.
در سالهای گذشته پیرامون برخی از امیدها و نگرانیها، از بحرانهای خانواده، امنیت، كرامت انسانی، اقتصاد و آب و هوا و از امید به عدالت و صلح پایدار با شما سخن گفتم.
اینك كه نظام سرمایهداری و مدیریت موجود جهانی پس از حدود یكصد سال حاكمیت، به پایان راه رسیده و از ارائه پاسخ مناسب به نیازهای جامعه درمانده شده است، تلاش میكنم با نگاهی به دو عامل اصلی این ناكامی، برخی از مشخصات نظم مناسب آینده را ترسیم نمایم.
الف: عامل نگرشها و اعتقادات
میدانید كه پیامبران الهی مأموریت داشتهاند تا همگان را به یگانهپرستی و عشق و عدالت فرا بخوانند و راه رسیدن به سعادت را در برابر بشریت قرار دهند. انسانها را به تفكر و علم دعوت كنند تا حقیقت را بهتر بشناسند و از شرك و خودخواهی برحذر باشند. حقیقت دعوت پیامبران واحد است. هر پیامبری، پیامبر قبل از خود را تصدیق و به پیامبر بعدی بشارت داده و دین را متناسب با ظرفیت بشر كاملتر از گذشته ارائه كرده است. این سیر تا پیامبر خاتم كه تمام و كمال دین را عرضه كرد ادامه داشته است.
به موازات این سیر، خودخواهان و دنیاپرستان در برابر این دعوت روشن ایستادگی و برای مقابله با پیام آنان قیام كردند.
ـــ نمرودیان در برابرحضرت ابراهیم، فرعونیان در برابر حضرت موسی و دنیاپرستان در برابر حضرت عیسی و حضرت محمد (صلی الله علیه و آله) قرار گرفتند. در سدههای اخیر نیز به بهانه ظلمی كه طی قرون وسطی از ناحیه مدعیان دینداری در غرب رفت، ارزشها و اخلاق انسانی به عامل توقف و عقب ماندگی تفسیر و در برابر علم و عقل قرار داده شد.
ـــ قطع ارتباط انسان با آسمان در واقع رابطه او را با حقیقت خودش منفصل كرد.
ـــ انسان كه استعداد درك حقایق عالم و حقجویی، میل به عدالت و كمال، پاكی و زیبایی و جانشینی خدا در زمین را دارد به موجودی محدود به عالم ماده و ماموریت او به حداكثر رساندن لذت فردی تعریف گردید. اصالتِ غرایزِ انسانی به جای اصالتِ حقیقتِ انسان نشست.
ـــ انسانها و ملتها رقیب هم شمرده شدند و سعادت یك فرد یا ملت در مزاحمت و در حذف و سركوب دیگران تعریف شد. به جای تعامل سازنده و تكامل بخش، تنازع مخرب برای بقاء مبنای تنظیم روابط قرار گرفت.
ـــ پرستشِ سرمایه و سلطه جایگزین یگانه پرستی كه رمز وحدت و عشق است گردید.
ـــ این مقابله گسترده خودخواهان با ارزشهای الهی راه را بر بردهداری و استعمار باز كرد.
بخش وسیعی از جهان، تحت سلطه چند دولت غربی قرار گرفت. دهها میلیون انسان به بردگی كشیده شدند و دهها میلیون خانواده متلاشی گردیدند. تمام منابع، حقوق و فرهنگ ملتهای استعمارزده به غارت رفت. سرزمینها اشغال و مردم بومی قتل عام و تحقیر شدند.
اما با قیام ملتها، استعمارگری منزوی و استقلال ملتها به رسمیت شناخته شد. امید به احترام، رفاه و امنیت در ملتها زنده شد. در اوائل قرن گذشته شعارهای زیبای آزادی، حقوق بشر و دموكراسی، امیدهای فراوانی ایجاد كرد تا مرهمی بر زخمهای عمیق مانده از گذشته باشد اما امروز نه تنها آرزوها محقق نشده بلكه خاطراتی بعضاً تلختر از گذشته در تاریخ ثبت شده است.
ـــ در دو جنگ جهانی، اشغال فلسطین، جنگهای كره و ویتنام، جنگ عراق علیه ایران، اشغال افغانستان و عراق و جنگهای آفریقا صدها میلیون نفر كشته و زخمی و آواره شدند.
ـــ تروریسم، تولید موادمخدر، فقر و فاصله طبقانی گسترش یافت. حكومتهای كودتایی و دیكتاتوری تحت حمایت غرب در آمریكای جنوبی جنایتهای كم نظیر مرتكب شدند.
ـــ به جای خلع سلاح، تولید و انباشت سلاحهای اتمی و میكروبی و شیمیایی توسعه پیدا كرد و جهان در معرض تهدید بیشتری قرار گرفت.
و بدین ترتیب ظاهراً همان اهداف استعمارگران و بردهداران اما اینبار با شعارهای جدید دنبال شده است.
ب: عامل مدیریت جهانی و ساختار حاكم
ـــ جامعه و سپس سازمان ملل با شعار برپایی صلح و امنیت و تامین حقوق انسانی و در حقیقت برای مدیریت جهانی تشكیل گردید.
ـــ با كالبد شكافی سه رویداد، نحوه مدیریت حاكم بر جهان قابل ارزیابی است.
اول: 11 سپتامبر كه حدود ده سال همه جهان را تحت تاثیر قرار داده است.
ـــ ناگهان با پخش تصاویر مختلف خبر حمله به برجهای دو قلو در جهان منتشر شد.ـــ تقریباً تمام دولتها و شخصیتهای مطرح این حادثه را به شدت محكوم كردند.
ـــ موتور تبلیغات به راه افتاد و جهان در معرض خطری بزرگ به نام تروریسم و تنها راه نجات، لشگركشی به افغانستان اعلام شد.
ـــ بالاخره افغانستان و به فاصله كوتاهی عراق تحت اشغال قرار گرفتند.
لطفا دقت كنید؛
ـــ ادعا شد كه در 11 سپتامبر حدود سه هزار نفر كشته شدهاند كه همه از آن متاسفیم اما در افغانستان و عراق تا كنون صدها هزار نفر كشته و میلیونها نفر مجروح و آواره شدهاند و درگیری به طور روزافزون توسعه پیدا كرده است.
در معرفی عوامل اصلی این حادثه سه نظر اعلام شد:
1 ـ یك گروه تروریستی بسیار قدرتمند و پیچیده كه از همه لایههای امنیتی و اطلاعاتی آمریكا عبور كرده است. این نظر بیشتر از ناحیه دولتمردان آمریكا تبلیغ شد.
2 ـ توسط بخشهایی از دولت آمریكا و برای ایجاد تغییر در روند نزول اقتصاد آمریكا و سیطره او بر خاورمیانه و همچنین نجات رژیم صهیونیستی انجام شده است. اكثریت مردم امریكا و ملتها و سیاستمداران بر این باورند.
3 ـ توسط یك گروه تروریستی انجام شده است لیكن دولت وقت آمریكا از آن پشتیبانی و بهرهبرداری كرده است. ظاهراً این نظریه طرفداران كمتری دارد.
ـــ مهمترین اسناد اتهام چند گذرنامه كه از میان حجم عظیم خرابهها پیدا شده بود و یك نوار ویدیویی از یك شخص بود كه محل سكونت او نامعلوم است ولی اعلام شد كه قبلا در تجارت نفت با برخی مقامات آمریكایی مشاركت داشته است. اینگونه وانمود شد كه به دلیل شدت آتشسوزی و انفجار از عاملین انتحاری اثری به دست نیامد.
چند سئوال اساسی بدون پاسخ مانده است:
1 ـ آیا عقل حكم نمیكرد كه ابتدا تحقیق دقیقی توسط گروههای مستقل انجام و پس از شناساییِ كاملِ عوامل، برنامهای منطقی برای برخورد با آنها طراحی میگردید.
2 ـ به فرض پذیرش نظر دولت آمریكا، آیا روش برخورد با یك گروه چریكی، لشگركشی گسترده، جنگ منظم و كشتار صدها هزار نفر است.
3 ـ آیا امكان نداشت مثل برخورد ایران با گروه تروریستی ریگی كه چهارصد نفر از مردم بیگناه ایران را كشته و زخمی كرده بود اقدام میشد. در عملیات ایران به هیچ بیگناهی خسارتی وارد نشد.
ـــ پیشنهاد میشود كه سازمان ملل درباره 11 سپتامبر یك گروه حقیقت یاب مستقل تعیین نماید تا بعدها عدهای اظهارنظر درباره آن را ممنوع نكنند.
در اینجا مایلم اعلام نمایم كه جمهوری اسلامی ایران در سال آینده، میزبان كنفرانسی خواهد بود كه با هدف شناخت تروریسم و راهكارهای مقابله با آن برگزار خواهد شد. از مقامات كشورهای مختلف، اندیشمندان، صاحبنظران، محققین و موسسات مطالعاتی برای شركت در این كنفرانس دعوت میكنم.
دوم: اشغال سرزمین فلسطین است.
ـــ ملت مظلوم فلسطین شصت سال تحت سلطه یك رژیم اشغالگر از آزادی، امنیت و حق حاكمیت محروم است ولی اشغالگران به رسمیت شناخته میشوند. روزانه خانهها بر سرزنان و كودكان خراب میشود و مردم در وطن خود از آب و غذا و دارو نیز محرومند. صهیونیستها تاكنون 5 جنگ گسترده بر همسایگان و ملت فلسطین تحمیل كردهاند.ـــ صهیونیستها در جنگ علیه لبنان و غزه زشتترین اقدمات را علیه مردم بیدفاع انجام دادهاند.
ـــ رژیم صهیونیستی بر خلاف همه قواعد بینالمللی به كشتی كمكهای انسانی هجوم میكند و غیر نظامیان را میكشد.
ـــ این رژیم به طور مطلق مورد حمایت برخی كشورهای غربی است و دائماً كشورهای منطقه را تهدید و با اعلام قبلی شخصیتهای فلسطینی و غیره را ترور میكند ولی مدافعان فلسطینی و مخالفین این رژیم با عناوینی چون تروریست و ضد یهود تحت فشار قرار میگیرند. تمام ارزشها حتی آزادی بیان در اروپا و آمریكا به پای صهیونیسم قربانی میشود.
ـــ به دلیل عدم توجه به حقوق مردم فلسطین همه راه حلها به شكست میانجامد.
ـــ اگر از ابتدا به جای رسمیت دادن به اشغالگری، حق حاكمیت ملت فلسطین به رسمیت شناخته میشد آیا امروز شاهد این همه جنایت بودیم.
ـــ پیشنهاد روشن ما بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین خویش و مراجعه به آراء عمومی همه مردم فلسطین برای اعمال حاكمیت و تعیین نوع حكومت خود است.
سوم: انرژی هستهای است.
ـــ انرژی هستهای، پاك و ارزان و نعمتی خدادادی و از بهترین جایگزینها برای كاهش آلودگیهای ناشی از سوخت فسیلی است.ـــ معاهده N.P.T به تمام اعضاء اجازه داده است كه بدون محدودیت از آن بهره ببرند و آژانس موظف به حمایت و پشتیبانی فنی و حقوقی از آنها شده است.
ـــ بمب اتم بدترین سلاح ضد بشری است كه باید به طور كامل محو گردد. معاهده N.P.T توسعه و انباشت آن را ممنوع و خلع سلاح را ضروری شمرده شده است.
ـــ اما ملاحظه كنید دارندگان بمب اتم و برخی اعضاء دائم شورای امنیت چه كردهاند:
ـــ انرژی هستهای را معادل بمب معرفی و با ایجاد انحصار و فشار بر آژانس آنرا از دسترس اكثریت ملتها دور كردهاند و همزمان بمبهای اتمی خود را حفظ كرده و ارتقاء و گسترش دادهاند.
این اقدامات باعث شده است كه؛
ـــ نه تنها خلع سلاح اتفاق نیفتاده است بلكه تولید بمب اتم در برخی مناطق از جمله توسط رژیم اشغالگر و تهدیدگر صهیونیستی اشاعه یافته است.
ـــ همین جا پیشنهاد میشود كه سال 2011 سال خلع سلاح اتمی و " انرژی هستهای برای همه و سلاح هستهای برای هیچ كس " اعلام شود.
ـــ در تمام این موارد سازمان ملل نمیتواند اقدام موثری انجام دهد و متاسفانه در دههای هم كه به نام صلح نامگذاری شد جنگ و تجاوز و اشغالگری، صدها هزار نفر كشته و مجروح برجای گذاشت و بر كینهها و دشمنیها افزوده شد.
خانمها و آقایان؛ اخیراً نیز شاهد اقدام زشت و ضد انسانی قرآن سوزی بودیم.
ـــ قرآن كتاب آسمانی و معجزه جاوید پیامبر اسلام است و به یگانه پرستی، عدالت، عشق به مردم، آبادانی زمین، تفكر و تعقل و دفاع از مظلومان و مبارزه با ستمگران دعوت میكند و از پیامبران الهی نظیر نوح، ابراهیم، اسحق، یوسف، موسی و عیسی (علیهمالسلام) به نیكی نام میبرد و آنان را تصدیق میكند. قرآن را سوزاندند كه همه این حقایق و معارف را بسوزانند اما حقیقت سوختنی نیست، قرآن جاودانه است چون خدا و حقیقت جاودانهاند. این اقدام و هر اقدامی كه موجب تعمیق شكافها و فاصلهها بین ملتها شود شیطانی است. باید با هوشمندی از غلتیدن در دام شیطان احتراز كرد. من به نمایندگی از ملت ایران به همه كتب آسمانی و پیروان آنان احترام میگذارم. این قرآن است و این كتاب مقدس هر دو برای ما محترمند.
دوستان محترم! سالهاست كه ناكارآمدی اندیشه سرمایه داری و مدیریت بینالمللی و ساختارهای موجود آشكار شده و اكثریت دولتها و ملتها خواستار تغییر اساسی و اجرای عدالت در مناسبات جهانیاند.
ـــ علت ناتوانی سازمان ملل ساختار ناعادلانه آن است. با امتیاز وتو قدرت اصلی در شورای امنیت متمركز شده و ركن اصلی یعنی مجمع عمومی به حاشیه رفته است.
ـــ در چند دهه گذشته همواره حداقل یكی از اعضای دائمی در یك طرف مناقشات بوده است.
ـــ وقتی قاضی و دادستان، خود یك طرف دعوا هستند چگونه میتوان انتظار كارآمدی داشت چرا كه امتیاز وتو برای تجاوز و اشغالگری مصونیت میآورد.
ـــ آیا در بحث هستهای، اگر ایران دارای امتیاز وتو بود مواضع شورای امنیت و مدیركل آژانس همین گونه بود.
دوستان عزیز!
ـــ سازمان ملل مهمترین مركز هماهنگی مدیریت مشترك جهانی است. ساختار آن باید به گونهای اصلاح شود كه همه دولتها و ملتهای مستقل در مدیریت جهانی مشاركت سازنده و فعال داشته باشند.
ـــ امتیاز وتو باید لغو شود و مجمع عمومی بالاترین ركن و دبیركل، مستقلترین فرد و تمام مواضع و اقدامات او با تائید مجمع عمومی و در جهت عدالت و رفع تبعیض باشد.
ـــ دبیركل نباید برای ابراز حقیقت و اعمال عدالت تحت فشار قدرتها و یا كشور محل استقرار سازمان باشد.
ـــ پیشنهاد میشود طی یكسال و در یك نشست فوقالعاده، مجمع نسبت به اصلاح و نهایی كردن ساختار سازمان اقدام نماید.
ـــ جمهوری اسلامی ایران پیشنهادات روشنی دارد و آماده مشاركت سازنده و فعال است.
خانمها و آقایان؛
ـــ من به صراحت اعلام میكنم كه اشغال كشورها به بهانه تحمیل آزادی و دموكراسی یك جنایت نابخشودنی است.
ـــ جهان به جای منطق قدرت، انحصارطلبی، یكجانبهگرایی، جنگ و تهدید به منطق مهرورزی، عدالت و مشاركت همگانی نیازمند است.
ـــ نیازمند مدیریت افرادی پاك چون انبیاء الهی است.
ـــ دو حوزه وسیع جغرافیایی یعنی آفریقا و آمریكای لاتین یك دهه از تحولات تاریخ ساز را پشت سر گذاشتهاند. رویكردهای جدید در این دو قاره كه بر همگرایی و وحدت هرچه بیشتر و بومی سازی الگوهای رشد و توسعه كشورهایشان استوار است منافع چشمگیری را برای مردمان این دو منطقه به ارمغان آورده است. هوشمندی و تدبیر رهبران این دو قاره قادر به حل بحرانها و معضلات منطقهای بدون دخالتهای سلطه جویانه فرا منطقهای است.
جمهوری اسلامی ایران روابط همه جانبه خود را طی سالهای اخیر با آمریكای لاتین و آفریقا گسترش داده است.
و اما درباره ایران سرافراز؛
ـــ بیانیه تهران گامی بزرگ و سازنده در جهت ایجاد اعتماد است كه با اقدام شایسته و انسانی دولتهای برزیل و تركیه و همراهی صمیمانه ایران تنظیم شده و گرچه با بداخلاقی و قطعنامه غیر قانونی مواجه شد، لیكن همچنان معتبر است.
ـــ ما بیش از تعهدات خود قوانین آژانس اتمی را رعایت كردهایم ولی هرگز تحمیلات غیرقانونی را نپذیرفته و نخواهیم پذیرفت.
ـــ گفتهاند كه با فشار میخواهند ایران را وادار به گفتگو كنند.
اولاً ایران همیشه آماده گفتوگو بر پایه احترام و عدالت بوده است.
ثانیاً روشهای مبتنی بر بیاحترامی به ملتها، مدتهاست كه كارآمدی خود را از دست داده است. آنان كه در برابر منطق روشن ملت ایران از تهدید و تحریم استفاده كردند در واقع باقیمانده حیثیت شورای امنیت و اعتماد ملتها به این نهاد مهم را قربانی و ناعادلانه بودن آن شورا را یكبار دیگر اثبات كردند.
ـــ اینان وقتی با ملت بزرگ ایران كه در تاریخ با نام دانشمندان، شاعران، عارفان، هنرمندان و فرهنگ و تمدنش و به نام پاكی، خداپرستی و عدالت خواهی شناخته شده است اینگونه رفتار میكنند چگونه انتظار دارند كه ملتها به آنان اعتماد كنند.
ـــ همه میدانند كه نظام سرمایه داری و روشهای سلطهجویانه در مدیریت جهان شكست خورده و نه تنها دوره بردهداری و استعمار بلكه دوره تسلط بر جهان نیز گذشته و راه بر بازسازی امپراطوریها بسته شده است.
ـــ اعلام كردهایم كه حاضریم در یك مناظره آزاد جدی با دولتمردان آمریكا در همین صحن و به طور شفاف دیدگاه خود درباره مسائل مهم جهان را به شما عرضه نمائیم.
ـــ همینجا پیشنهاد میشود برای تحقق گفتگوی سازنده همه ساله كرسی مناظرات آزاد در صحن مجمع برپا شود.
و اما سخن آخر؛
دوستان و همكاران!
ـــ ملت ایران و قاطبه ملتها و دولتهای جهان با مدیریت تبعیضآلود فعلی حاكم بر جهان مخالفند. این مدیریت بدلیل غیر انسانی بودن در پایان راه و بنبست كامل و نیازمند اصلاحات اساسی است.
ـــ اصلاح وضع جهان و استقرار آرامش و سعادت مستلزم مشاركت همگانی، اندیشه پاك و مدیریت الهی و انسانی است.
همه ما بر این باوریم كه:
ـــ عدالت عامل اصلی صلح، امنیت پایدار و گسترش محبت بین انسانها و ملتهاست و نوع انسانها تحقق آرمانها، حقوق و عزت خود را در سایه عدالت جستجو میكنند و از ظلم، بداخلاقی و تحقیر گریزانند.ـــ حقیقت انسانی در عشق ورزیدن به انسانها و خوبیها متجلی میگردد و محبت بهترین مبنای تنظیم رابطه بین انسانها و ملتها است.
وحشی بافقی شاعر نامدار ایرانی میفرماید:
اگر صد آب حَیوان (آب حیات) خورده باشی چو عشقی در تو نبود مرده باشی
ـــ انسانها در مسیر ساختن جهانی سرشار از پاكی و امنیت و رفاه، رقیب و منازع نیستند بلكه یاور یكدیگرند.
ـــ كسانی كه شادی خود را در غم، رفاه خود را در فقر و امنیت خود را در ناامنی دیگران جستجو میكنند و خود را برتر از دیگران میدانند از دایره انسانیت خارج و در مسیر شیطانیاند.
ـــ اقتصاد و اموال دنیا ابزار خدمت به دیگران، دوستی و تقویت روابط انسانی و كمال معنوی و نه وسیله سلطه و فخر فروشی است.
ـــ زن و مرد مكمل یكدیگرند و خانواده و رابطه پاك، عاشقانه و پایدار دو همسر در كانون آن، تضمین تداوم و تربیت نسلها، لذت حقیقی، ترویج عشق و اصلاح جامعه است.
ـــ زن مظهر جمال خداوند و كانون عاطفه و مسئول ترویج مهرورزی و حفظ پاكی و لطافت جامعه است.
ـــ خشن شدن روح و رفتار زنان و محروم شدن آنان از حق اساسیِ مهرورزیِ مادرانه و همسرانه موجب خشونت جامعه و آسیبهای جبران ناپذیر خواهد شد.
ـــ آزادی حقی الهی است كه باید در خدمت صلح و كمال انسانی به كارگیری شود.
ـــ اندیشه صالح و اراده صالحان رمز عبور به حیات طیبه و زندگی سرشار از امید، نشاط و زیبایی است.
ـــ این وعده خداوند است كه زمین به پاكان و صالحان به ارث خواهد رسید و انسانهای رها شده از اسارت خودخواهیها ، مدیریت جهان را بر عهده میگیرند و آنگاه اثری از غم، تبعیض، فقر، ناامنی و تجاوز نمیماند و روزگار شادی حقیقی بشر و شكوفایی حقیقت خداگونگی انسان فرا میرسد.
ـــ همه عدالتخواهان و آزادگان منتظر بودهاند و به این دوران شكوهمند وعده دادهاند.
ـــ انسان كامل، عبد مخلص خدا و عاشق صادق انسان كه پدر گرامیاش از تبار پیامبر عزیز اسلام و مادر گرامیاش از تبار امت مسیح است به همراه عیسی بن مریم و دیگر صالحان در انتظار هستند تا در تحقق آن دوران درخشان بیایند و همه بشریت را یاری كنند.
ـــ شایسته است دست در دست یكدیگر و با تلاش برای عدالت به استقبال آنان برویم.
ســلام بر عشـق و پرستـش ، ســلام بر عــدالــت و آزادی، ســلام بر حقیقت انســــان، انسـان كــامل، یــارحقیقی و صادق انســـان و سلام بر شمــا و همه صالحـان و پــاكـان
منبع:تابناک
تنظیم:سعید آقازاده