جریان خودسر سم مهلک کشور
بخش سیاسی: رئیس مجلس خبرگان رهبری با انتقاد از كسانی كه وحدت در كشور را میان چند نفر می خواهند، هشدار داد: جریان خودسری كه وجود دارد، حقیقتا سم كشور است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، آیت الله اكبر هاشمی رفسنجانی صبح امروز در افتتاحیه هشتمین دوره اجلاس خبرگان رهبری طی سخنانی با بیان اینكه این اجلاس فرصتی است كه خبرگان ملت نقش اصلی خود كه كمك برای حل معضلات و راهنماییهایی كه برای جامعه امروز ما خیلی ضروری است را ایفا كنند.
وی با بیان اینكه تصمیم دارم به راههایی كه ممكن است وضع ما را وخیمتر كند و راههایی كه میتواند به سمت وحدت، همدلی، پیشرفت و حفظ ودیعهایی كه به ما سپرده شده بهتر كمك كند اشاره كنم ،گفت: همگی از شرایط مطلع هستید امروز شرایط نامناسبی در دنیا در اطراف ما و به خصوص در ایران است و وظیفه بزرگی متوجه ماست كه از این آزمایش الهی سربلند بیرون بیاییم.
رئیس مجلس خبرگان رهبری تاكید كرد: در طول این 30 سال گذشته علیرغم پشت سر گذاشتن جنگی كه به ما تحمیل شد هیچگاه ندیده بودیم كه اینقدر استكباریون برنامهریزیهای شیطنت آمیز علیه انقلاب اسلامی و این انقلاب مظلوم در دست اجرا داشته باشند ، كه خود این بیرحمانه است.
وی افزود: تاكنون اینقدر قطعنامه علیه خود نداشتیم . تحریمها هم از شورای امنیت هم آژانس و هم دولتها خود مستقلا وارد میدان شدهاند كارهایی را انجام میدهند كه آثار توطئههای آنها علیه انقلاب را بیشتر میكند.
هاشمی رفسنجانی با بیان اینكه اتكا به خدا و مردم موجب دلگرمی ماست، گفت: آنچه كه بقای ما را تداوم بخشیده مشكلات را حل كرده ریشه الهی، اسلامی نظامی بود كه تاسیس كردهایم. مردم نیز همواره با هم در صحنه بودند و هیچ كم نگذاشتند این سرمایهها عوامل مهم پیروزیها و موفقیتهای ما است و هر مقدار از آن كم شود باید نگران باشیم.
وی با اشاره به آنچه كه آن را حوادث پیش آمده خواند،گفت: این حوادث باید هشداری برای جبران آنها و تقویت راههای صحیح باشد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینكه دشمن نیز شرایط را درك كرده، به اقدام چند كلیسای آمریكایی در هتك حرمت به قرآن اشاره كرد وگفت: به نظر ما خیلی روشن است اینكه چند كلیسا اعلام كنند ما قرآن سوزی میكنیم به مناسبت حادثهای كه ریشه آن نیز در خود آنها است، اگرچه چند تروریسم غیر آمریكایی این كار را كردند،اما عوامل حادثه 11 سپتامبر نیز ازطرف خود آنها بوده است.
وی با اشاره به دشمنیها با قرآن و كلام خدا در سطح اسلام گفت: در سراسر این كتاب آسمانی هشدار داده میشود كه آنها كینههای عمیقی به قران دارند تمام همت آنها این بود كه قرآن حاكم نشود اما شد ؟ زیرا خداوند وعده داده بود و وعده خداوند شعاری نیست بلكه واقعی است.
وی با بیان اینكه در طول تاریخ از جمله جنگهای صلیبی قرآن مورد هدف استكبار قرار داشته است ، به اظهارات سیاستمدار معروف انگلیسی كه معتقد بود تا وقتی قرآن در میان مسلمانان حاكم است آنها باید آرزوی از بین بردن اسلام را به گور ببرد، اشاره كرد.
وی ادامه داد: حالا هم كه وقتی میبینند هوشیاری در جهان اسلام به وجود آمده و كانون آن هم ایران است فهمیدند كه ریشه این جهادها و حركتها قرآن است و از آنجا كه ایران را مجری آن میدانند میخواهند سرنوشت ایران و قرآن را به هم بدوزند، البته این برای ما افتخار است كه سرنوشتمان با قرآن پیوند بخورد، اما برای ما اصل قرآن است كه حفظ شود.
رئیس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینكه استكبار میگوید قرآن به دنبال خشونت است و از خشونت سخن میگوید، گفت: در حالی كه این موضوع برعكس است و قرآن این گونه نیست. خدا در قرآن گفته مومنان باید گوش به حرفهای مختلف دهند و بهترین آن را انتخاب كنند این همان روح آزادی و دموكراسی است كه هر فردی حرف خود را بزند دیگران هم با دقت گوش كنند.
وی خطاب به كسانی كه اخیرا به قرآن هتك حرمت كردند، گفت: در حقیقت آنان ریشه خود را آتش میزنند، زیرا خداوند عاجر نیست از قرآن و دین خود دفاع كند، اما میداند كی دفاع كند و اصل استدراج در همین زمینه است و تنها اندكی صبر میخواهد.
هاشمی رفسنجانی با بیان اینكه من بهعنوان یك روحانی به آنان هشدار میدهم متوجه اعمال خود باشند،گفت: البته آنان به دنبال آنند كه ما هم درصدد نفی انجیل سایر كتب آسمانی و انبیاء الهی برآییم در حالی كه ما این كار را نمیكنیم و كتب دینی آنها را مقدس میدانیم زیرا این آموزههای قرآن است.
امت ما این كار را نمیكند و اگر كسی چنین اقدامی انجام دهد باید در حسن نیت او تردید كرد در واقع آنها میخواهند اسلام و مسیحیت را در برابر هم قرار دهند كه ما همگی باید هوشیار باشیم.
هاشمی رفسنجانی با بیان اینكه امروز دو مساله هستهای و حقوق بشر در ایران مستمسك دست غرب قرار گرفته به گزارش اخیر آمانو اشاره كرد و گفت: در این گزارش رئیس سازمان بین المللی انرژی اتمی مدعی شده است كه ایران بازرسان آژانس را به تاسیسات هستهای خود راه نمیدهد و لحن خود را به سمت نظامی شدن فعالیتهای هستهای ما تشدید كرده است.
وی با اشاره به تهدیدات نظامی غرب و با بیان اینكه بعید میدانم آنها جرات چنین كاری را داشته باشند مجددا به تحریمهای اخیر غرب اشاره كرد و گفت: در طول انقلاب هیچ وقت به این مقدار تحریم نداشتیم و درخواست من این است همه شما و همه مسوولان تحریمها را جدی بگیرند و شوخی نگیرند.
وی با اشاره به برخی اظهارات مبنی بر اینكه از سطح تحریمهای عبور میكنیم، گفت: تردید دارم از امكانات و ظرفیتهای علمی و انسانی و طبیعی خود در این زمینه درست استفاده كنیم در حالی كه اگر از ظرفیتهای ما استفاده كنیم حتما پیروز و موفق خواهیم بود.
هاشمی رفسنجانی با بیان اینكه دشمنان كار خود را میكنند خطاب به اعضای مجلس خبرگان رهبری گفت: از شما و كسانی كه از شما حرف شنوی دارند میخواهم كه این موضوعات را مورد توجه قرار دهید و جدی بگیرید من طلبهای هستم كه 50 الی 60 سال در این وادی كار كرده و تجربه دارم و وظیفه دارم كه به شما بگوییم.
آیت الله هاشمی رفسنجانی در ادامه سخنان با بیان اینكه باید تهدیدات موجود را شناسایی كرد، اظهار داشت: اولین تهدید متوجه ”قرآن“ است كه بین مسلمین عام بوده و انشاءالله این طرح شكست خواهد خورد. توطئه دوم علیه ”مكتب حیات بخش اهل بیت“ است؛ مكتبی كه در آن امیرالمومنین(ع) حتی هنگام خانه نشینی هم راه درست را نشان میدادند و ائمه نیز طی دوران حیات بسیاری از واقعیات و راهكارها را نشان دادند. لذا خیلی خوب میبینیم كه تبلیغات دشمنان به طور ریشهای علیه این مكتب است.
وی افزود: تهدید دیگر علیه ”ولایت“ است، زیرا آن چیزی كه در ایران موثرترین عامل است مكتب اهل بیت، مرجعیت،
روحانیت و ولایت است. امام (ره) اگر مرجعیت و ولایت نداشتند و آن روحانیون فراوان را همراه خود نمیكردند نمیتوانستند در آن شرایط خفقان كه حتی نفس كشیدن مشكل بود، آن كار را انجام دهند. اما ایشان موفق شدند آن پرده ظلمت را پاره كرده و با حمایت روحانیت استبداد بیسابقهای را كه با برنامه تنظیم شده بود و گاهی با حزب رستاخیز انقلاب سفید و غیره آن را پوشش میدادند شكست داده و به مردم را به صحنه آوردند.
رئیس مجلس خبرگان رهبری در ادامه با تاكید بر اینكه مراجع حقیقتا استوانههای كشور هستند، یادآور شد: روحانیت یك بار در استبداد سیاه قاجار توانست كشور را نجات دهد و در نهایت كشور را از دست آن گرفتند و به جای آنان رضاخان قلدر بر سر كار آمد، اما در جریان انقلاب اسلامی مروجان مكتب اهل بیت بسیار بیشتر بودند و همه مردم نیز وارد شدند تا اینكه 99 درصد آنان به قانون اساسی ما و راه ما كه امام پیشنهاد داده بود (حكومت اسلامی بر مبنای ولایت فقیه) رای دادند. اما اكنون دشمنان در حال مخدوش كردن این سرمایهها هستند كه اگر موفق شوند روحانیت مرجعیت و ولایت را بیاعتبار كنند نظام از ریشه مشكل پیدا میكند.
هاشمی رفسنجانی با بیان اینكه دشمنان وقتی میخواهند ضربه بزنند سراغ اصل اسلام، انقلاب و روحانیت میروند، تصریح كرد: در مقابل این تلاش، اگر ما رفتار ناشایست داشته باشیم به آنها كمك كردهایم كه این رفتارها در بین ما هست؛ در حالی كه مهمترین عاملی كه ما را حفظ كرد وحدت، اعم از وحدت حوزه و دانشگاه، مردم و حكومت، روحانیت و... بود. در دوران دفاع مقدس نیز با وجود اختلاف سلیقههای موجود كسی از اصول حرف نمیزند و لذا در ابعاد سیاسی و نظامی و تاریخی در برابر همه دشمنان شرق و غرب، صدام و ستون پنجم آنها پیروز شدیم.
وی هشدار داد: امروز وحدت ما هدف گیری شده است و وحدت به تفرقه تبدیل شده است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری اینكه در قرآن علاوه بر ذكر روایات و داستانهای مختلف تفرقه بهعنوان یكی ازعوامل انهدام معرفی شده است، ادامه داد: ما امروز دچار تفرقه شدهایم و بعضیها فریاد دفع حداقلی و جذب حداكثری رهبر انقلاب را معكوس معنا میكنند؛ وقتی كسی از وحدت سخن میگویند فورا فریادهای بلندی كه معلوم نیست از كجا میآید بلند میشود كه میگویند وحدت بین چه كسانی باشد؟ بین ما چند نفری كه دور هم هستیم؟ در حالی كه معنای وحدت این نیست و این امر باید بین همه امت و ملت ایران باشد.
وی با اشاره به اینكه همیشه عدهای بودهاند كه همراه نبودند اما الان این گونه نیست و هیچ فرد صالحی پیدا نمیشود كه تفرقه دامن بزند، تصریح كرد: جریان خودسری كه وجود دارد، حقیقتا سم كشور است. درحالی كه هركس باید از مسیر قانون كار خود را انجام دهد و حركت در این مسیر ریشه وحدت و تفكیك قواست.
هاشمی رفسنجانی گفت: دشمنان محتاجند كه در داخل ایران ستون پنجم مجانی داشته باشند كه در كشور پیدا میشود؛ آنهایی كه تلاش دارند مسائل را متوجه رهبری كرده و مركزیت نظام را مخدوش كنند، میدانند چكار میكنند؛ آنها كسانی هستند كه دوستانشان قرآن سوزی میكنند. از طرف دیگر كسانی هم كه نام ”ذوب در ولایت“ دارند، هر كاری را كه انجام میشود به پای رهبری مینویسند و هر جا تیری میآید جا خالی میدهند تا به ایشان برخورد كنند، در صورتی كه مسوولیت همه مشخص است و چرا باید هر كاری كه میكنند به گونهای القا نمایند كه به نام رهبری تمام شود؟
رئیس مجلس خبرگان رهبری تاكید كرد: رهبری مقام مقدسی است كه نظارت بر اوضاع دارند و اگر بن بستی پیش بیاید و لازم شود، دخالت میكنند. اما ما باید وظیفهمان را به خوبی انجام دهیم و اگر كاری میكنیم به نام ایشان نباشد.
هاشمیرفسنجانی افزود: این طرف به نام دوست و آن طرف به نام دشمن كار خود را انجام میدهند و كسانی كه در داخل هستند به گروه دیگر برای حمله بهانه میدهند، اما ما باید هوشیار باشیم و هركس ، در جایی مسوولیت خود را انجام دهد.
وی با بیان اینكه قانون، حتی قانون غلط، محور هر ملتی است و تخلف از آن به معنای دیكتاتوری، استبداد و... است، یادآور شد: در اوایل انقلاب كه برخی افراد از مصوبات مجلس اعتراض میكردند، امام فرمودند كه تخلف از قوانینی كه تایید مجلس و شورای نگهبان را پشت سر گذاشته است جرم است، البته این سخن امام نیست بلكه یك واقعیت است و قانون اگر ضعفی هم دارد باید اصلاح شود و تا هست باید اجرا گردد و مصوبات مجلس، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مراعات شود و تخلف از آنها هیچ پسندیده نیست، زیرا عمل به قانون تجربه همه ملل دنیاست.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به سیاستهای كلی نظام اظهار داشت: اسم این سیاستها قانون نیست اما از هر قانونی بالاتر است و نادیده گرفتن آن معنا ندارد. نمیتوان بگوییم كه مطیع رهبری هستیم اما این سیاستها را اجرا نمیكنیم. ایشان هر روز از چشم انداز 20 ساله، سیاستهای كلی اصل 44 و... صحبت میكنند كه توسط مجمع نوشته شده و ایشان آنها را امضا میكنند.
وی تاكید كرد: اگر قانون اجرا نشود، عامل وحدت از هم میپاشد و هر كس از خودش اجتهاد خواهد كرد.
هاشمی رفسنجانی گفت: به نظر میرسد راه ما روشن است و مردم آماده همكاری هستند. البته نمیخواهم در داخل طرفی را مورد اشاره قرار دهم، اما اگر میخواهیم بر مبنای وحدت عمل كنیم و در مقابل فشارها با اتحاد مقاومت كنیم راه این جاست. اگر كسانی هم مخالف آن هستند، ولی خود را جزیی از امت اسلامی و دارای منافعی در كشور میدانند باید بفهمند كه راه این است و با وجود اختلاف نظرها اصول و سیاستهای كلی در كشور حاكم است كه باید به همه جهات آنها عمل كنیم و اگر قانونی برخلاف آنها نوشته شود باطل است.
وی تاكید كرد: باید خودمان را گرفتار و تبدیل به ”سیبل“ دشمن نكنیم، زیرا آنها میخواهند ما را تبدیل به سیبل كنند.
آیتالله هاشمیرفسنجانی در ادامه سخنان خود در افتتاحیه هشتمین اجلاس رسمی دوره چهارم خبرگان رهبری با اشاره به شرایط جهان اسلام و كشور پاكستان اظهار داشت: در این كشور یك مصیبت واقعی است، زیرا 20 میلیون نفر آواره هستند و سیل هنوز هم ادامه دارد. در كنار آن تروریسم حاد نیز وجود دارد و خارجیها حاكم واقعی پاكستان و آمریكاییها در آن فعال مایشاء هستند.
وی افزود: عراق هم 7، 8 ماه است كه گرفتار تعیین نتایج انتخابات خود است و لبنان نیز كه منطقه نسبتا آرامی بود، هر لحظه حزبالله در آن مورد تهدید قرار میگیرد. در غزه هم مردم تحت شرایط حادی هستند و سومالی نیز اصلا آرام نیست.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام هشدار داد: دشمنان اكنون خواب آن را دیدهاند كه در ایران، این مركز عظیم ولایت و اهل بیت، نیز این فتنهها را برپا كنند.
هاشمیرفسنجانی با دعای اینكه خداوند این بلاها را بر كسی نازل نكند و در صورت نازل شدن فقط با دست خودمان
میتوانیم، خودمان را نجات دهیم، تصریح كرد: مسائل منطقه هوشیاری همه و به خصوص ما روحانیون را میطلبد و اجازه ندهیم تفرقهها و كینهها عمیق شود و دشمن هر كاری را بخواهد انجام دهد كه كسی جلودار آن نباشد.
وی با بیان اینكه تعرض به قرآن و اسلام امروز بسیار زیاد شده است و این كارهایی كه در آمریكا انجام میشود دل انسان را آتش میزند، یادآور شد: این همه در حالی است كه ما از تورات، انجیل، زبور و... تجلیل زیادی میكنیم، اما آنها به گونه دیگری رفتار میكنند و معلوم نیست چه مرضی به جان آنها افتاده كه با این كتاب هدایتگر اینگونه برخورد میكنند. البته چند كلیسا كه قرار بود این توهین را انجام دهند از اقدام خود صرف نظر كردند، اما این كار توسط افراد دیگری و به خواست طراحان اصلی انجام شد.
هاشمیرفسنجانی خطاب به كسانی كه در جهان قدرت دارند، هشدار داد كه جهان اسلام یكچهارم جمعیت دنیاست و آنان در مهمترین نقاط دنیا حضور دارند لذا احساسات آنها را جریحهدار نكنند كه در این صورت مردم با آنان مقابله خواهند كرد و از آن نخواهند گذشت كه كسی نمیتواند جلودار آنها شود، زیرا قرآن مهمترین كتاب آسمانی است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام توصیه كرد: امروز در داخل كشور نگذاریم وحدت مخدوش شود و آقایان و خانمهایی كه این كار را انجام میدهند اگر سوءنیت ندارند بدانند كه با تفرقهانگیزی به جایی نمیرسند.
هاشمیرفسنجانی ادامه داد: روحانیت باید در كشور معزز باشد و مخدوش كردن آن با هر هدف و شیوهای جنایت است. روحانیت خواهان متدین بودن مردم است و چیز دیگری نمیخواهد.
رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینكه جوانان از دبیرستان به بالا دارای شم سیاسی بوده و صاحب نظر هستند، به فضای آموزشی كشور پرداخت و اظهار داشت: خانوادهها به سرنوشت فرزندانشان اهمیت میدهند و نباید از نامناسب بودن فضای آموزشی غافل باشیم كه این عرصه نیاز به كار و جهاد دارد البته نمیگویم جوانان همراه انقلاب نیستند، اما آلودگیها هست و باید به مدارس، دانشگاهها و سایر مراكز فرهنگی به گونهای نگاه كنیم كه محور وحدت باشند و این سرمایههای كشور راه دیگری را انتخاب نكنند.
وی در ادامه با بیان اینكه قانون اساسی روشن است و باید به آن عمل كنیم و بیجهت مطالبی را كه هیچ نفعی ندارد به جامعه تزریق نكنیم، هشدار داد: در صورت رعایت این موارد میتوانیم بزرگترین جایگاه در منطقه و حتی جهان شویم ، زیرا متكی به اسلام هستیم و مردمیترین كشور در 30 سال اخیر ایران بوده است كه با دست مردم آن نظام اسلامی برقرار شد و بعد از این هم باید در این مسیر برویم.
هاشمیرفسنجانی با توصیه به روحانیون كه نقش خود را فراموش نكنند و اجازه ندهند این جایگاه مخدوش نشود، گفت: اگر كسانی این بنا را سست كنند اتفاق نامیمونی است و ما اعضای خبرگان در قبال این مساله مسوولیت سنگینی داریم، زیرا هر كدام از ما علاوه بر مسوولیت خبرگان مسوولیتهای شخصی نیز داریم و افراد منحرف را باید با نصیحت اصلاح كرده و نگذاریم به مراكز آموزشی سرایت كنند.
هاشمیرفسنجانی در پایان با اشاره به اینكه وفاداری مردم در دوران انقلاب، دفاع مقدس، سازندگی و امروز بزرگترین سرمایه است،گفت: نباید این سرمایه را از دست بدهیم و به خصوص روی وحدت روحانیت خیلی تاكید دارم. زیرا در صورت تفرقه بهانه به دست دشمن داده میشود به همین خاطر باید روحانیون به جامعه وحدت تزریق كنند.
پس از سخنان هاشمیرفسنجانی جلسه خبرگان غیرعلنی شد و نمایندگان رسانهها از محل اجلاس خارج شدند.
اولین ناطق پیش از دستور نیز سیدمحمود علوی نماینده استان تهران در مجلس خبرگان رهبری بود.
تنظیم برای تبیان:سید ابراهیمی
گروه جامعه و ارتباطات