تشنگی تمرکز ذهنی را کم میکند
بدن یک سیستم است و عملکرد همه بخشهای آن به هم مربوط است. آب هم که مانند هوا و غذا یکی از ضروریات زندگی است، برای همه قسمتهای بدن لازم است و در مجموع بر سلامت انسان تاثیر می گذارد.
بدن وقتی دچار استرس و فشار روانی میشود، با علایمی مانند تپش قلب، احساس تنگی نفس و گرگرفتگی واکنش نشان میدهد. برای رسیدن به آرامش در این حالات انجام تمرینهای آرامبخش و تنفس عمیق توصیه میشود.
نوشیدن یک لیوان آب خنک هم در کاهش استرس و رسیدن به آرامش موثر است و با تاثیر بر دستگاه خودکار بدن و سیستم سمپاتیک و پاراسمپاتیک باعث آرامش شده و استرس را کم میکند. به همین دلیل گفته میشود افراد وقتی دچار استرس، عصبانیت و هیجان هستند، یک لیوان آب خنک بخورند.
وقتی آب بدن کم باشد یا اکسیژن و غذا به اندازه کافی به بدن نرسد، این حالت به مغز منتقل میشود و در نتیجه انرژی روانی و توان حل مساله و کنترل هیجان کم میشود و قدرت تمرکز و یادگیری کاهش پیدا میکند و در پی آن فرد دچار اضطراب میشود.
در مواقعی مانند اسهال و انجام تمرینات ورزشی که آب بدن کم میشود لازم است آب بیشتری نوشیده شود. هنگام انجام تمرینات ورزشی که بدن تعریق کرده، عضله فعالیت میکند و سموم بدن زیاد میشود، هر چه بیشتر آب به بدن برسد کلیهها بیشتر کار میکنند و سموم بیشتری دفع میشود، در نتیجه تمرکز و توان حل مساله بیشتر میشود.
بهترین راه برای تامین آب مورد نیاز بدن نوشیدن آب خالص و سالم است، البته چای کمرنگ هم در رفع خستگی و افزایش تمرکز موثر است.
به این نکته توجه کنید که برای تامین آب مورد نیاز بدن نباید از نوشیدنی های ناسالم استفاده کرد؛ مثلا مصرف زیاد برخی نوشابههای گازدار و کافییندار عوارض جسمی دارند و موجب کاهش کلسیم بدن میشوند. در ضمن مصرف زیاد کافئین تاثیر عکس دارد و تمرکز ذهنی را کم میکند.
دکتر محمدرضا خدایی - روانپزشک
عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
اگر می خواهید با کارشناسان تغذیه ی سایت مشورت کنید، اینجا را کلیک کنید.
اگر می خواهید با پزشکان سایت مشورت کنید، اینجا را کلیک کنید.
برای شرکت در بحث های انجمن سایت مرتبط با بهداشت و سلامت، اینجا را کلیک کنید.
*مطالب مرتبط:
غذاهای تقویت کننده حافظه (1) و (2)
میوه های افزایش دهنده ی هوش و حافظه (1) و (2)
غذاهای مفید برای افزایش حافظه
تاثیر تغذیه در افزایش بازدهی هوشی
نقش لسیتین در مبارزه با فراموشی...
بخش تغذیه و سلامت تبیان