کاهش اضطراب با تفکر به خدا و دین
مطالعات جدید نشان می دهد که هنگام بروز عملی خطا و اشتباه، چنان چه به خداوند فکر کنیم، کمتر دچار ناراحتی و اضطراب ناشی از انجام گناه می شویم.
نتایج این تحقیق در مجله علم روان شناسی به چاپ رسیده است.
محققان، امواج مغزی واکنش مربوط به پریشانی و اندوه را در هنگام بروز کار خطا، در تعدادی افراد داوطلب اندازه گیری کردند. بررسی نشان داد، واکنش افرادی که دارای تفکرات مذهبی بودند، کمتر از افراد غیرمذهبی بود.
85 درصد از ساکنان کره زمین، دارای اعتقادات و باورهای مذهبی خاص خود هستند.
مایکل اینرلشت، روان شناس دانشگاه تورنتو می گوید: ما به عنوان یک روان شناس باید بدانیم چرا مردم چنین اعتقاداتی دارند و دریابیم در صورت بروز چه عملکردهایی، این باورهای مذهبی به آن ها کمک می کند.
تفکر به اعتقادات مذهبی، در سخت ترین شرایط باعث آرامش شما شده و
هنگام بروز کاری خطا، اضطراب شما را کمتر می کند
طی دو بررسی، محققان نشان دادند زمانی که افراد به خدا و مذهب فکر می کنند، واکنش مغزشان تغییر می کند؛ طوری که آرامش بیشتری پیدا می کنند و اضطراب و نگرانی آن ها در واکنش به اشتباهات کاهش می یابد.
شرکت کنندگان در این بررسی در مورد دین و مذهب خود و همچنین واژه ها و کلمات مربوط به آن ها، پرسشنامه هایی را پُر کردند. سپس محققان، فعالیت مغزی آن ها را حین تکمیل پرسشنامه، ثبت کردند. نتایج نشان داد هنگامی که افراد به صورت خودآگاه یا ناخودآگاه به خداوند و مذهب فکر می کنند، فعالیت مغزی در نواحی قشر کمربندی داخلی (ACC) و نواحی تنظیم کننده ی برانگیختگی حالت بدن، کاهش می یابد.
محققان معتقدند افراد مذهبی با تفکر به خداوند، به وجود نظم در جهان و علل وقایع تصادفی پی برده و به این طریق احساس اضطراب و اندوه را در آنان کاهش می دهد.
تفکر به اعتقادات مذهبی، در سخت ترین شرایط باعث آرامش شما شده و اضطراب شما را کمتر می کند.
اگر چه هنوز کاملا روشن نیست، اما بعضی شواهد حاکی از آن است که افراد مذهبی عمر طولانی تری دارند و احساس شادی و سلامتی در آن ها بیشتر است.
اعتقادات مذهبی می توانند در درک عالم هستی به انسان ها کمک کنند.
Physorg :منبع
مترجم: آتنا حسنآبادی
برای شرکت در بحث های انجمن سایت مرتبط با بهداشت و سلامت، اینجا را کلیک کنید.
*مطالب مرتبط:
دعا درمانی برای مقابله با بیماری ها
معنویت، اصل مهم در تامین سلامت روان
علم پزشکی و علم دین هم پایه اند
بخش تغذیه و سلامت تبیان