زن و شوهرهای دوست داشتنی
در مقاله هفته قبل با عنوان " خیانت در عشق های خاکستری" مسئله خیانت و عدم تعهد در میان زن و شوهر را از زاویه ای متفاوت به بحث نشستیم و بیان کردیم که انسان ها دارای سلسله مراتبی از نیاز ها هستند و این نیاز ها در زندگی زناشویی نمودی پررنگ تر می یابد . در صورتی که رابطه زناشویی نیاز های طبیعی طرفین را اعم از جسمی و روحی نتواند ارضا کند می توان منتظر متلاشی شدن آن نیز باشیم . در ادامه دیگر نیاز ها را پی گیری می کنیم .
در سطحی بالاتر نیاز های اجتماعی مد نظر است. .همه افراد نیاز به حضور در جمع و همراه بودن با دیگران دارند . انسان ها تمایل دارند زمان خود را با شخص دیگری سپری کنند . اگر چه هر انسان گاه نیاز به تنهایی احساس می کند اما در غالب اوقات حضور در کنار دیگران می تواند دوست داشتنی تر باشد . ریشه این اجتماعی شدن این است که افراد می خواهند از طرف دیگران محبت دریافت کنند و این احساس را داشته باشند که به جمع یا گروهی تعلق دارند . این علقه و وابستگی در حد اعتدال، نسبت به همسر و خانواده ضرورت بیشتری دارد. طرفین باید احتیاج به حس وابستگی به خانواده را در همسر خود حمایت کنند و این باور را به وجود آورند که متعلق به یک خانواده بوده و این حس با پذیرش وحمایت طرف مقابل امکان پذیر بوده و هویت او را تکمیل می کند.
در سطحی دیگر نیاز به احترام در هر فرد ضروری است .احترام فقط مختص به روزهای ابتدایی ازدواج نیست. حتی در اوج اختلاف و مشاجره نیز اگر احترام در میان افراد حاکم باشد خیلی سریع تر می توانند به نتیجه برسند و موانع را بر طرف کنند . احترام می تواند زن و شوهر را در نظر یکدیگر و دیگران دوست داشتنی تر و محبوب تر نمایان کند . احترام ظرفیت پذیرش و گذشت را در افراد افزایش می دهد . احترام هاله ای از آرامش را در محیط خانواده ایجاد می کند و طرفین را مطمئن می کند که عزت نفسشان همچنان باقی می ماند . و به عنوان یک انسان دارای حقوق خاص خود هستند . وقتی در محیط خانه افراد احساس کامیابی و رضایت داشته باشند مسئولیت پذیری بالاتری را نیز تجربه می کنند .
در سطوح آخر نیاز های انسانی ، رسیدن به خود شکوفایی مد نظر است . زن و شوهر هر یک نیاز دارند تا در کنار مسئولیت های خانوادگی به تعالی و ارتقاء و کمال همسر خود کمک کنند . ازدواج هایی که در آن با بهانه های مختلف سعی می شود تا دیگری را ثابت نگه دارند و هر گونه پیشرفت و رشد را در او سد می کنند رشد را برای هر دو از بین می برند . زن و شوهرهایی که می دانند لازمه رشد آنها و فرزندانشان در گرو رشد و کمال همسرشان است هیچ گاه زمینه های پیشرفت را منحل نکرده و بالعکس دیگری را برای هر گونه یادگیری و ترقی تشویق می کنند .
همسران باید به یکدیگر کمک کنند تا خود را بشناسند و هدف خود را در زندگی به صورت دقیق تر دنبال کنند . در واقع در این زمان است که فرد می رسد به آنچه باید برسد و در همین حس مثبت است که شخص می تواند با خلاقیت بالا کیفیت زندگی مشترک را بهبود بخشد و احساس رضایت خاطر را از زندگی و عملکردش داشته باشد . انسان خود شکوفا در نهایت خاطری آرام می تواند عشق را نیز تجربه کند . با همدلی خواسته های طرف مقابل را در ک کند . در سایه خودآگاهی و دیگر آگاهی و روابطی همراه با همدلی و هم احساسی هیچ گاه تفکر رابطه تجدید نظر برای ای جدید نیز به ذهن افراد خطور نمی کند . ارکان این رابطه که زن و شوهر هستند علاقمندند تا تمام زندگی خود را در جهت همین علاقمندی تنظیم و سپری کنند .
مسئله خطر آفرین دیگر صرف زمان زیاد به کارهای متفرقه و یا مسئولیت های شخصی در حضور همسر است. آقایی که تمام زندگی خود را در کار خود خلاصه می کند و یا خانمی که تفریح و سرگرمی خود را در معاشرت با دوستان، ارتباطات تلفنی طولانی مدت، خرید و انتظارات بالا می داند سردی و انجماد عاطفی را دامن می زند.
خیانت به همسر ممکن است در هر دو جنسیت صورت بگیرد. اما زن و مرد خوب است بدانند که تنها راه مفیدی که می تواند دوباره همسرشان را به زندگی بازگرداند محبت و توجه بیش از پیش است. اگرچه قلب شما در اثر این بی وفایی شکسته و دیگر انرژی لازم را برای ارتباط با همسرتان ندارید اما باید با تلاشی افزون تر و با هدف گرم شدن دوباره خانواده عشق خود را مضاعف کنند. در میان گذاشتن این موضوع با افراد خانواده می تواند کینه ها را برای مدت زمان بیشتری نگه دارد و شرایط را بدتر کند. لذا در رابطه زناشویی خود تجدید نظر کنید. و فراموش نکنید که پیشگیری بهتر از درمان است.
فهیمه کهتری- خانواده و زندگی
در بانک صوت تبیان میتوانید "صحبت با نامحرم " را که گفتگوی استاد دهنوی پیرامون ارتباط مرد متاهل با همكاران خانم است دانلود کنید . همچنین بخش فیلم و انیمیشن نیز موضوعی را پیرامون "آسیبهای فمینیسم به خانواده " از نگاه استاد دهنوی برای دانلود در بر دارد.
مقالات مرتبط"