روزهدارانی کـه سـردرد میگیـرنـد
شایعترین مشکلی که در ایام روزهداری مردم را به مطبها و درمانگاهها میکشاند، سردرد است.
برای اینکه بتوانید با این نوع سردردها که عمدتا در نتیجه گرسنگی یا تشنگی پدید میآیند مقابله کنید، باید کمی الگوی خورد و خوراکتان را تغییر دهید، به این صورت که حجم غذایتان را کم کنید و کمتر هلههولههای پُرکالری بخورید و حتما سعی کنید تعداد و غلظت چای مصرفی روزانهتان را کاهش دهید تا به مروز بدن تان به چای کم عادت کند، زیرا یکی از عمده دلایل بروز سردرد در افراد روزهدار، کم نوشیدن چای است.
میتوانید با کم نوشیدن و رقیق نوشیدن چای، کمتر دچار سردرد شوید.
ضمن اینکه حتما وعده سحری را بخورید و آن را پشت گوش نیندازید. آنهایی که میگویند: "ما ساعت 11 یا 12 شب غذا میخوریم تا مجبور نباشیم برای خوردن سحری بیدار شویم"، باید بدانند که امتناع از خوردن سحری و حذف این وعده مهم غذایی در ماه رمضان باعث کاهش بازده کالری در طی روز و در نتیجه غیرمفید بودنشان میشود. این افراد حتی در ساعات اولیه ی روز هم توان تمرکز و توجه فکری برای کار یا درس خواندن را ندارند. با این حساب، نخوردن سحری کار معقول و صحیحی نیست.
از طرفی خوردن جدای افطار و شام از هم و با فاصله ی دو تا سه ساعت توصیه میشود تا افراد به یکباره هر غذایی که دم دستشان است، به سمت معده بیچارهشان روانه نکنند.
جمله آخر هم اینکه اگر یک برنامهغذایی منظم و سالم برای خود و خانوادهتان ترتیب دهید، بدون ایجاد هیچ مشکل جسمی و روحی میتوانید ماه مبارک رمضان را به سلامت سپری کنید.
دکتر مسعود کیمیاگر- متخصص تغذیه و رژیم درمانی
اگر می خواهید با کارشناسان تغذیه ی سایت مشورت کنید، اینجا را کلیک کنید.
اگر می خواهید با پزشکان سایت مشورت کنید، اینجا را کلیک کنید.
برای شرکت در بحث های انجمن بهداشت و سلامت سایت، اینجا را کلیک کنید.
* مطالب مرتبط:
مشکلات رایج در روزه داری و درمان آن ها
سردردهای ناشی از تغذیه (1) و (2)
بخش تغذیه و سلامت تبیان