سلامت مغز در گرو سلامت قلب
حفظ سلامت قلب و تقویت آن می تواند باعث کاهش سرعت پیر شدن مغز شود.
به گزارش بی بی سی، یک تیم از محققان دانشگاه بوستون آمریکا با بررسی نتایج اسکن مغزی در تحقیقات خود متوجه شدند افرادی که قلب شان کُند کار می کند و خون کمتری پمپاژ می کند مغزهای پیرتری نسبت به سایرین دارند.
محققان در تحقیقات خود که روی هزار و 500 نفر انجام گرفت همچنین متوجه شدند که مغز پیر کوچک و چروک می شود.
این محققان با اشاره به تحقیقات خود در مجله " گردش خون " نوشته اند که قلب ضعیف و کُند به طور میانگین باعث پیرتر شدن مغز به میزان 2 سال می شود. این مسئله بیشتر در افراد جوانی که در سن حدود 30 سالگی قرار دارند و دچار عوارض قلبی نیستند و در افراد مُسنی که به عوارض قلبی مبتلا هستند، دیده می شود.
دکتر آنجلا جفرسون، محقق ارشد این تحقیق می گوید: افراد مشارکت کننده در این تحقیق بیمار نیستند و تنها تعداد کمی از آن ها به عوارض قلبی مبتلا هستند. در این بررسی مشخص شد که قلب حدود یک سوم این افراد کُند کار می کند، در نتیجه خون کمتری پمپاژ می کند. این مسئله با حجم کم مغز در ارتباط است و به گفته این محققان می تواند باعث بروز نگرانی هایی به دلیل احتمال پیری زودرس مغز شود، البته در این رابطه تحقیقات بیشتر لازم است.
گفته می شود در افرادی که از حجم کمتر مغز برخوردارند کاهش عملکرد مغز مشاهده نشده است. با این حال محققان می گویند: چروکیدگی و کوچک تر شدن مغز می تواند از علائم اولیه ایجاد مشکل در فرد باشد. افراد دچار فراموشی حاد اغلب دارای مغز کوچک تر و فشرده تری هستند که این مسئله می تواند زنگ خطری را در ارتباط با افرادی که در معرض پیری زودرس مغز قرار دارند به صدا درآورد.
دکتر جفرسون می گوید: تئوری های زیادی در باره این که چرا فعالیت پایین و کُند قلب یا میزان پمپاژ خون در بدن بر سلامت مغز تأثیر می گذارد وجود دارد.
به عنوان مثال، کاهش حجم خون پمپاژ شده به مغز، می تواند باعث کاهش حجم اکسیژن و مواد لازم در سلول های مغزی شود.
این محقق می افزاید: هنوز زود است که بتوان نتیجه به دست آمده از این تحقیق را مبنای توصیههای پزشکی قرار داد با این حال نتایج این تحقیق نشانگر آن است که سلامت قلب و مغز با یکدیگر در ارتباط است. متخصصان می گویند تنها راه حل تغییر میزان پمپاژ خون و افزایش این میزان انجام فعالیت های مستمر ورزشی است به طوری که فعالیت قلب و ضربان آن تا حد زیادی در زمان ورزش افزایش یابد.
با افزایش سن و با سخت و باریک شدن مویرگ های مغزی، توانایی بدن در دریافت اکسیژن کاهش می یابد که این امر سبب نارسایی مغزی و فرتوتی و اختلالات پیری می شود. علائم این مشکل کاملا بارز بوده و به شکل از دست دادن تمرکز حواس و حافظه کوتاه مدت، فراموشی، پریشانی، ضعف، خستگی، افسردگی، اضطراب، سرگیجه و وجود صدا در گوش دیده می شود.
اگر می خواهید با پزشکان سایت مشورت کنید، اینجا را کلیک کنید.
برای شرکت در بحث های انجمن سایت مرتبط با بهداشت و سلامت، اینجا را کلیک کنید.
* مطالب مرتبط:
افزایش بیماری های قلبی در زنان شاغل
چگونه تپش قلبتان را كاهش دهید؟
سكته قلبی، طبلی كه صدایش فردا در می...
با 19 روش از قلب خود محافظت کنید
آیا واقعا از 20 درصد مغز مان استفاده می کنیم؟
چگونه کارآیی مغز را افزایش دهیم؟
باورهای غلط درباره مغز(1) و (2)