آرایشگاه اینترنتی رایگان
پیش درآمد
بسم رب المزکّی و المطهّر
اینقدر که به آرایش مو و پوست و لباست اهمیت می دهی همینقدر هم به فکر آرایش روح و دل و جانت هستی؟
اگر هستی که ترا زهی سعادت! دست ما را هم بگیرید!
اگر هم که مثل من دلت آکنده از سیاهی و روحت انباشته از پلیدی است، بیش از این غم آنچه از دستت رفته را نخور، نخست با ناامیدی وداع کن و نبوسیده بگذارش کنار؛ آنگاه خدا رو شکر کن که هنوز زنده ای و تا دمی فرو می آید و می رود فرصت جبران داری.
از قافله خوبان جا مانده ای، بسیار خوب! این چاره دارد. کافی است دست دلت را بگذاری در دست کیمیاگرانی چون پیامبر و اهل بیت علیهم السلام.
نشنیده ای که آن پیامبر آب و آیینه فرمود: انی بعثت لاتمم مکارم الاخلاق.
با کلام جان بخشش می فرماید: آمده ام تا بذر کرامت های اخلاقی را در زمین دلها بکارم و باغبان کشتزار وجود آدمیان باشم، تا مبادا آلاف و علوف هرزه ای در گوشه و کنار این مزرع آباد کرده الهی بروید.
هر فضیلت اخلاقی به مثابه یک آرایه ای روحی است، لباسی بر قامت جان که وجود آدمی را از زشتیها و پلشتیها می پیراید و به خوبیها و کرامت ها می آراید.
حیف نیست خلعتی را که خدا و اهل بیت علیهم السلام برای زینت ارواح من و تو دوخته اند دیگران بپوشند.
این پنجره به مثابه یک آرایشگاه اخلاقی مجازی است که به روی مشتریان همیشگی مکتب قرآن و اهل بیت علیهم السلام گشوده شده است.
جسم ناقص الخلقه را شاید بتوان با آرایش و پیرایش ظاهری پوشانید اما نقص عضو روح ناقص الخلقه را چگونه می خواهی برطرف کنی؟
گفتم روح ناقص الخلقه. ملا نقطی اگر نگاه کنی شاید بگویی مگر می شود رب الارباب که دمنده ارواح در اجسام بشر است، برای کسی کم بگذارد و همه مستحقان را به یک چشم ننگرد؟
این اصطلاح را اولین بار در نوشته های استاد اخلاق، سید محمد شجاعی خواندم. استاد در نوشته ای معرفت آموز گفته بود:
«ناقص الخلقهها در رحم مادر، حركت و رشد ناآگاهانهای داشتهاند كه منطبق با نظام زیستی دنیا نبوده است. بنابراین، اگر آنچه كه برای زندگی ابدی آخرتی نیاز داریم، در رحم دنیا كسب نكنیم، هنگام مرگ (تولد به برزخ) تولد سالمی نخواهیم داشت.
در دنیا و آخرت قوانینی حاكم است كه هر كس آنها را رعایت كند، از عذاب در امان است وگرنه مشمول عذاب خواهد شد.
مثلاً در دنیا قانون طول موج وجود دارد. پس كسی كه ابزار گوش را در رحم مادر تهیه نكرده، نمیتواند صداها را از طریق امواج بشنود. كسی كه چشم تهیه نكرده، ابعاد رنگها، زیباییها و... را درك نمیكند. كسی كه دست و پا تهیه نكرده در عذاب است. اما همانگونه كه جنین تا وقتی كه در رحم مادر بود، عذاب نمیكشید، انسان هم تا وقتی كه در دنیا به سر میبرد، عذاب آخرت را نمیكشد. دلیلش این است كه جنین در شرایط زیستی رحم، نیازی به ابزارهای دنیایی نداشته است... روحی كه ناقصالخلقه به آخرت منتقل شود و ابزار منطبق با شرایط زیستی آخرت را در دنیا تهیه نكند، تا ابد زندگی پر عذابی دارد. اما روحی كه با ابزارهای منطبق با اصول زیستی آخرتی پیوند خورده، تا ابد با شادی و نشاط زندگی میكند»
نگاه نکته سنج و تعبیر لطیفی است. شاید آدمهای دور و برت را که خوب نگاه کنی این نقصان روح را از ظواهر رفتارشان دریابی. براستی حلقه گمشده عصر ما، اخلاق است.
پیشتر در نوشتارهای دنباله دار "کلینیک اینترنتی رایگان" با انواع بیماری های روحی آشنا شدیم، در آن مرکز بهداشت اخلاقی نسخه های شفابخشی از داروخانه قرآن و اهل بیت علیهم السلام پیچیدیم تا رفتارمان را از صفات ذمیمه پیرایش کنیم امید که بیماران را شفای کامل حاصل شده باشد.
هر فضیلت اخلاقی به مثابه یک آرایه ای روحی است، لباسی بر قامت جان که وجود آدمی را از زشتیها و پلشتیها می پیراید و به خوبیها و کرامت ها می آراید.
اینجا اما در پی آرایشیم، آراستگی روح و جان به به خلعت فضایل اخلاقی و دیبای سلوک قرآنی.
این پنجره به مثابه یک آرایشگاه اخلاقی مجازی است که به روی مشتریان همیشگی مکتب قرآن و اهل بیت علیهم السلام گشوده شده است.
در خاتمه باید بگویم که مبنا و طراز ما در این نگاره های سلسله وار، کتاب گرانسنگ "تحلیه" تالیف استاد اخلاق، کریم محمود حقیقی از شاگردان عارف ربانی آیت الله نجابت است، که می کوشد سلوک قرآنی را با زبانی هنرمندانه و بیانی ادیبانه به تصویر کشد.
نوشته ی: شکوری_کارشناس گروه دین و اندیشه تبیان