چرخ اسلوپ در دوربین دیجیتال
این گزینه ها کمابیش در روی دوربین های حرفه ای مشترکند و تفاوت های کمی با هم دارند .
گزینه های موجود بر روی این چرخ ها به ترتیب زیر می باشند.
١- otua Full ؛ شما فقط باید دکمه ی شاتر را بچکانید و دوربین تمام تنظیمات لازم را به طور خودکار انجام می دهد.
٢ - CA ؛ این حالت هم به روش تمام خودکار عمل می کند با این تفاوت که این امکان را برای شما فراهم می کند که در صورت دلخواه بتوانید ، تنظیمات مورد نظر خود را هم اعمال نمایید .
٣ - P ؛ در این حالت دوربین به طور خودکار سرعت شاتر و اندازه ی دیافراگم مناسب برای موضوع را اعمال می کند .
٤ - TV ؛ در این حالت تقدم با سرعت شاتر می باشد . شما سرعت شاتر مورد نظر خود را انتخاب می کنید و آنگاه دوربین با در نظرگرفتن آن ، دیافراگم مناسب برای عکاسی از موضوع را انتخاب می کند .
٥ – AV ؛ در این حالت اولویت با اندازه ی دیافراگم می باشد . انتخاب اندازه ی دیافراگم به عهده ی شماست و پس از آن که شما اندازه ی دیافراگم را مشخص نمودید ، دوربین تنظیم سرعت شاتر مناسب برای عکاسی از موضوع با این اندازه ی دیافراگم را به طور خودکار انجام می دهد .
٦ - M ؛ در این حالت دوربین در وضعیت دستی قرار دارد و به شما فرصت می دهد تا همه ی تنظیمات را خودتان انجام دهید .
٧ - حالت های پرتره، چشم انداز، کلوزآپ ، ورزش و پرتره در شب و چند حالت دیگر بر روی برخی از دوربین ها .
تنظیمات مناسب برای گرفتن عکس های مطلوب در وضعیت های یاد شده ، از قبل توسط مهندسین کارخانه طرح ریزی و به صورت پیش فرض در دوربین ذخیره شده است . تنها کافی ست حالت مَد نظر خود را مشخص کنید و انجام بقیه ی کار را به دوربین و شرکت سازنده ی آن بسپارید .
روش های نورسنجی در دوربین های دیجیتال
دوربین های دیجیتال حرفه ای معمولا از چهار روش برای نورسنجی استفاده می کنند، در مقاله بعدی توضیح خواهیم داد که چگونه و با چه تنظیماتی این نورسنجی ها انجام می شود
١ – روش نورسنجی قیاسی ( ارزیابی )
در این روش دوربین یک ارزیابی عمومی از نور محیط انجام می دهد و از این طریق نور مناسب برای کل صحنه را به طور خودکار محاسبه می کند .
زمانی که که پس زمینه ی عکس از موضوع خیلی روشن تر است از نورسنجی جزئی استفاده کنید
٢ - نورسنجی جزئی
این روش هنگامی مؤثر است که پس زمینه ی عکس از موضوع خیلی روشن تر است . نور سنجی جزئی حدود ٩ درصد از مرکز تصویر درون منظره یاب را پوشش می دهد و ارزش نوری را بر اساس نور مناسب برای این ناحیه مشخص می کند .
٣ - نورسنجی نقطه ای
این روش برای اندازه گیری یک بخش مشخص از موضوع یا صحنه سودمند است . اندازه گیری نور با تاکید بر مرکز تصویر بوده و حدود ٤ درصد از حوزه ی تصویر منظره یاب را پوشش می دهد .
٤ – نورسنجی میانگین با تاکید بر مرکز تصویر
دوربین با ارجحیت قائل شدن برای ناحیه مرکزی تصویر ، میانگین ارزش نوری همه ی صحنه را محاسبه می کند .
ادامه دارد...
نوشته شده توسط: فائزه سیدخاموشی