آیا ما نیاز به مشاوره داریم؟
تمامی رابطه ها خواه ناخواه با سختی هایی مواجه خواهد شد. موفقیت شما در لحظات سخت بستگی به آن دارد که چگونه این دوران را که تفاوت بین با هم بودن و جدا شدن است اداره کنید.
بسیاری از زوجین بر این باورند که تلاش دوطرفه و نزدیکی آن دو به یکدیگر باعث حل مشکل خواهد شد. برخی در این باره موفق می شوند اما بسیاری از افراد نیز ترجیح می دهند که به نزد مشاور خانواده بروند.
زمان مناسب چه وقت است؟
یک مشاور می گوید: جمله ای که اغلب از مراجعین خود می شنوم این است:«ما همه راه ها را امتحان کرده ایم و به این نتیجه رسیده ایم که مشاوره آخرین شانس ما است.»
بسیاری از زوجین ، مشاوره را برای زمانی می گذارند که دیگر بسیار دیر شده است. سال ها و سال ها تلخکامی و رنجش بر روی هم انباشته شده و ترس از آسیب مجدد هرگونه شانس و امیدی را در تغییر شرایط موجود از آنان سلب می کند. اگر شما هم جزو کسانی هستید که هر کدام از موضوعات زیر را تجربه می کنید، اکنون زمانی است که باید نزد یک مشاور خانواده بروید.
- زمانی که با همسر خود صحبت می کنید، به نظر می رسد که مشت به دیوار می کوبید.
- مکالمات شما حالتی دَوَرانی داشته و هرگز پایانی ندارد.
- پس از صحبت با او، احساس می کنید که خسته و حیران هستید.
- شما بیش از چند دقیقه بدون این که کار به فریاد زدن برسد نمی توانید با هم صحبت کنید.
- نگران هستید که اگر موضوعی را پیش بکشید، اوضاع بدتر شود.
- هیچ چیزی برای گفتن باقی نمانده است.
با هم به مشاوره برویم یا تنهایی؟
بهتر است که هر دو با هم به نزد مشاور بروید. تجربه نشان داده که اگر یکی از زوجین تصمیم به مشاوره بگیرد، اغلب طرف دیگر هم از خود تمایل نشان می دهد. اما اگر همسرتان از همراهی با شما سرباز می زند، هنوز کارهای زیادی وجود دارد که می توانید به تنهایی آنها را انجام دهید. انجام تغییرات زیادی که می تواند اثری مثبت بر روی روابط شما داشته باشد.
برای بسیاری از زوجین راه حل ، بسیار نزدیک به آنهاست اما آنان برای دیدن آن نیاز به کمک نفر سومی دارند. شما حتماً شنیده اید که «جنگل را به خاطر درخت ها نمی توان دید.» خوب ، مشاوران آموزش دیده اند تا جنگل را پیدا کنند.
اولین و مهمترین کار مشاوره این است که به شما فرصت داده شود تا حرف های خود را بزنید. مشاور به شما وقت کافی برای صحبت کردن، گریه کردن، فریاد زدن و یا فقط فکر کردن می دهد. مشاوره فرصت مناسبی است که شما به کمک کسی که به عقایدتان احترام گذاشته و تشویقتان می کند، بتوانید از زاویه های گوناگون به مشکل نگاه کنید.
اگر تا به حال مشاوره روابط خانوادگی را تجربه نکرده اید، بهتر است زودتر اقدام کنید و آن را به زمانی که بسیار دیر است موکول نکنید.
ریحانه بی آزاران
لینک ها
مشاوره تلفنی با كودكان و نوجوانان