تبیان، دستیار زندگی
چرا زوج موفقی نیستیم؟چرا از شور وهیجان روزهای اول در بین ما خبری نیست؟
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دیواری بین زن و شوهر

جدایی

چرا زوج موفقی نیستیم؟

شاید فكر كنیم كه زندگی كردن نیازی به مهارت ندارد و همه ما ذاتا می ‌دانیم چگونه زندگی كنیم، اما اگر این طور بود هیچ مشكلی را در زندگی زناشویی خود تجربه نمی‌ كردیم در صورتی كه هر كدام از ما در زندگی دچار مشكلات كوچك و بزرگی هستیم كه نمی‌ دانیم چگونه به وجود آمده‌ اند و چگونه می‌ توانیم آنها را برطرف كنیم. وقتی بدانیم مشكلات از كجا آغاز می ‌شوند و چگونه ادامه می ‌یابند و بزرگ می ‌شوند، می ‌توانیم جلوی آنها را بگیریم و وقتی بدانیم كه یك زندگی بدون مشكل چه مزیت‌ هایی دارد آن وقت قبل از هر چیز درصدد یاد گیری مهارت‌ های زندگی برمی ‌آییم.

روان شناسی نوین اهمیت داشتن جو مناسب خانوادگی را در 3 نكته بیان می‌ كند ، اولین نكته بهداشت روانی زن و شوهر است، وقتی روابط زناشویی بهبود پیدا كند زن و شوهر هم از لحاظ روانی وضعیت مناسبی دارند، اما اگر این روابط خدشه ‌دار شود، زن و شوهر نیز از آرامش درونی برخوردار نیستند و به اصطلاح در محل كار خود تمركز لازم را ندارند.

دومین نكته سلامت روانی فرزندان در محیطی سالم و صمیمی است، وقتی بچه‌ ها شاهد روابط خوب و صمیمی والدینشان هستند هم الگوبرداری‌های مناسب و هم فضای صمیمی را تجربه می‌ كنند و احساس امنیتی كه برای رشد لازم دارند را از خانواده می ‌گیرند و در آینده نیز با همسران خود روابط مناسبی خواهند داشت.

سومین نكته این است كه ما وقتی در زندگی زناشویی روابط خوبی با همسرمان داریم، می ‌توانیم انرژی خود را ذخیره و صرف كارهای مثبت دیگر كنیم، زن و شوهر‌هایی كه با هم تنش ‌های زیادی دارند تمام وقت شان را صرف همین مسائل می ‌كنند و انرژی برای كارهای دیگر مثل مطالعه یا پرداختن به علایق و رشد كردن ندارند.

اكنون كه اهمیت داشتن یك خانواده صمیمی و دور از مشكل برایمان روشن شد، خوب است به دنبال ریشه مشكلات بگردیم و بفهمیم كه از كجا نشات می‌ گیرند.

ریشه بسیاری از مشكلات ما در زندگی زناشویی افكار غیرمنطقی است كه بین زن و شوهر رواج دارد و این افكار رفتارهای غلط ما را در پی دارد كه نهایتا بروز مشكلات زناشویی نتیجه آنهاست.

افكار غیرمنطقی: دیواری بین زن و شوهر

1- همه باید مرا تایید كنند و دوستم داشته باشند. مثلا همسرم بیشتر از این كه به خودش فكر كند، باید به من فكر كند.

2- من باید فردی با كفایت و باهوش باشم و در همه جنبه‌ های ازدواج به بهترین شكل عمل كنم. باید بدانیم كه هیچ كس كامل نیست و اگر ما این گونه فكر كنیم به هر حال یك جا ممكن است در زندگی درست عمل نكنیم و آن وقت است كه احساس بی‌ كفایتی و این كه همسر خوبی نیستیم ما را می‌ آزارد.

3- كار اشتباه باید بشدت تنبیه شود و باید كارهای اشتباه همسرم را تلافی كنم. كسانی كه این گونه فكر می‌ كنند می ‌خواهند همسرشان را آن طور كه دوست دارند اصلاح كنند كه هیچ گاه نیز نمی ‌توانند، چراكه این روش نتیجه عكس می ‌دهد.

4- هر گاه همسرم كاری را اشتباه انجام دهد او را سرزنش می‌ كنم. سرزنش بزرگ‌ ترین آسیب ‌ها را به زندگی مشترك وارد می‌ آورد.

5- همسرم باید بداند كه من چه می ‌خواهم و خواسته ‌هایم را به او نمی ‌گویم. بعضی‌ ها فكر می ‌كنند اگر خواسته ‌هایشان را به همسرشان بگویند از ارزش آن كم می ‌شود و دیگر فایده ‌ای ندارد. باید خواسته‌ ها را گفت بویژه مردها معمولا خواسته‌ های زنان را نمی ‌دانند.

6- اگر همه چیز وفق مراد من پیش نرود، فاجعه است و آنچه می‌ خواهم از همه چیز مهم‌ تر است. با این باور هیچ گاه توقعاتمان برآورده نشده و رنجش ‌ها روی هم انباشته می ‌شود.

ریشه بسیاری از مشكلات ما در زندگی مشترك، افكار غیرمنطقی است كه بین زن و شوهر رواج دارد

7- نكند زندگی زناشویی‌ ام در خطر قرار گیرد و من و همسرم با شكست روبه ‌رو شویم. ترسیدن از آینده می ‌تواند آینده را خراب كند و وقتی راجع به مساله ‌ای تفكرات منفی وجود داشته باشد ناخودآگاه درست پیش نخواهد رفت. لزومی ندارد كه وقتی اتفاق بدی نیفتاده است ما از ترس آن اتفاق زندگی خود را تلخ كنیم.

این تفكرات غیرمنطقی می ‌تواند ضربه‌ های سهمگینی به زندگی وارد كند، اما اگر بتوان آنان را با افكار منطقی جایگزین كرد هم خودمان راحت‌تر زندگی می ‌كنیم و هم همسرمان.

قلب

چگونه زندگی زناشویی خود را تباه كنیم

وقتی می‌ دانید چه چیزهایی می ‌تواند شما را مریض كند از آنها اجتناب می ‌كنید مثلا می ‌دانید كه اگر در سر ما لباس كافی نپوشید سرما می ‌خورید. حال اگر بدانید كه یك زندگی مشترك چگونه آسیب می ‌بیند و به پایان می ‌رسد می‌ توانید جلوی این اتفاق را بگیرید و نگذارید كه زندگی زناشویی‌ تان تباه شود. اگر می ‌خواهید زندگی زناشویی ‌تان را تباه كنید، باید به موارد زیر عمل كنید:

1- به تنها چیزی كه اهمیت می ‌دهید خواسته ‌های خودتان باشد و به خواسته ‌های طرف مقابل خود فكر نكنید.

2ـ در هر موردی شما از همسرتان بیشتر می ‌فهمید. در همه موارد خود را عقل كل بدانید و همسرتان را نادان فرض كنید.

3ـ فقط به احساسات خود اهمیت دهید و احساسات همسرتان را نبینید. مثلا ناراحتی شما خیلی مهم‌ تر از ناراحتی همسرتان باشد.

4ـ در هر جمعی ایرادات همسر خود را بگویید. در جمع به همسرتان احترام نگذارید و دایم او را مورد تمسخر قرار دهید.

5 ـ هرگز به اشتباهاتتان اقرار نكنید و معذرت نخواهید.

6 ـ هر چیزی را حسابی بزرگ كنید و از هر اتفاق كوچكی فاجعه بیافرینید.

7 ـ از همسرتان توقع هدایای گرانبها داشته باشید و ارزش هر چیز را با قیمت آن بسنجید.

8 ـ هرگز از همسرتان تشكر نكنید و هر كاری كه او انجام می‌ دهد را پای وظیفه قرار دهید و كارهای خود را بزرگ ببینید.

9 ـ دائما همسرتان را با دیگران مقایسه كنید و به او بگویید كه دیگران از او بهترند.

10 ـ فقط از خودتان حرف بزنید و اصلا از احوال همسرتان باخبر نشوید.

11 ـ از هر جا ناراحتید سر همسرتان خالی كنید و دلیلش را هم به او نگویید.

12 ـ خانواده همسرتان را مسخره كنید و از آنها ایراد بگیرید.

13 ـ عشق‌ورزی نكنید و احساسات مثبت خود را به همسرتان منتقل نكنید.

14 ـ هرگز به همسرتان نگویید دوستت دارم.

15 ـ مرتب بكوشید همسرتان را تغییر دهید. از لباس پوشیدن و حرف زدن تا شخصیت و رفتارش را مورد انتقاد قرار دهید و بخواهید كه تغییر كند و آن طور كه شما دوست دارید باشد.

16ـ از همسرتان توقع داشته باشید كه از نظر ظاهر، تیپ، اندام و... مثل هنرپیشه‌ ها باشد.

17 ـ همیشه با بدترین سر و وضع بگردید و تا می ‌توانید نجوش و بداخلاق باشید.

18 ـ دائما حسادت كنید و همسرتان را فقط برای خود بخواهید و او را از دوستان و خانواده و آشنایانش برانید.

19ـ سر هر مساله كوچكی دعوا راه بیندازید و جر و بحث كنید.

20 ـ وانمود كنید كه از نظر ظاهر و تیپ گرفته تا اخلاق، رفتار، خانواده و... از همسرتان برتر هستید.

21 ـ كاملا همسرتان را زیر سلطه خود بگیرید و نگذارید نفس بكشد.

22 ـ سراغ علایق همسرتان نروید. هرچه همسرتان دوست دارد مورد انتقاد قرار دهید.

اگر دقت كنید خواهید دید كه هر كدام از ما دچار یك یا چند مورد از این اشتباهات می ‌شویم و وقتی با مشكلات روبه‌ رو شدیم دنبال دلیل می ‌گردیم در حالی كه دلیلش خود ما بوده ‌ایم.

حال اگر می‌ خواهید زندگی زناشویی ‌تان عاری از مشكلات شود به خودتان مراجعه كنید و افكار غیرمنطقی و رفتارهای غلط را در خود حذف كنید و آن گاه شاهد بهتر شدن زندگی باشید.

منبع : چهار دیواری

گروه خانواده و زندگی تبیان - تهیه و تنظیم :نداداودی

مقالات مرتبط :

آموزش مشاجره با همسر

ورود ممنوع های زندگی مشترک

چگونه او را عاشق تر کنیم؟

خط قرمز های رابطه زناشویی

دور ریختنی های هنگام ازدواج!؟

آموزش ریشه کنی عشق!

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.