تبیان، دستیار زندگی
میزان ابتلا به سرطان مدام در جهان در حال افزایش است، در حالی که با تغییر دادن برخی‌ عادت ‌ها می ‌توانید از ابتلا به...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

10 توصیه ی ضد سرطانی

سیگار و سرطان

میزان ابتلا به سرطان مدام در جهان در حال افزایش است، در حالی که با تغییر دادن برخی‌ عادت ‌ها می ‌توانید از ابتلا به آن پیشگیری کنید.

1- سیگار را ترک کنید.

کشیدن سیگار نه تنها می ‌تواند احتمال ابتلا به سرطان ریه را افزایش دهد، بلکه سبب ابتلا به سرطان دهان ، کلیه و پانکراس (لوزالمعده) نیز می شود.

اگر آماده نیستید که سیگار را برای همیشه ترک کنید، حداقل میزان مصرف خود را در طول روز کاهش دهید تا خطر ابتلا به انواع سرطان ‌ها کاهش یابد.

2- مصرف غلات را افزایش دهید.

مصرف 2 واحد یا بیشتر غلات غنی و کامل در طول روز می ‌تواند تا 40 درصد احتمال ابتلا به سرطان پانکراس و 50 درصد احتمال ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهد.

بررسی ‌ها همچنین حاکی از این موضوع است که فیبر موجود در غلات می ‌تواند از شما در برابر ابتلا به سرطان کولورکتال حفاظت کند.

3- وزن ‌تان را پایین بیاورید.

بررسی‌ ها نشان داده بین اضافه وزن و ابتلا به 6 نوع سرطان متفاوت از جمله سرطان پستان و کولون (روده) رابطه نزدیکی وجود دارد. در ضمن جالب است بدانید افراد چاقی که به سرطان مبتلا می‌ شوند، کمتر از سایرین به درمان ‌ها جواب می ‌دهند.

ورزش

4- ورزش کنید.

ورزش کردن نه تنها به کنترل وزن ، بلکه به پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان‌ ها هم کمک می‌ کند، حتی تا حدی می‌تواند برای افرادی که نمی ‌توانند سیگار شان را ترک کنند هم مفید باشد.

5- مصرف آنتی ‌اکسیدان‌ ها را افزایش دهید.

مصرف میوه و سبزیجات نه تنها به کنترل وزن کمک می‌ کند، بلکه به دلیل فیتوکمیکال‌ ها و آنتی‌ اکسیدان‌ هایی که دارند می ‌توانند از ابتلای فرد به سرطان هم پیشگیری کنند. توصیه‌ ی ما به شما این است که تنوع را رعایت کنید و میوه و سبزیجات با رنگ ‌های مختلف را مصرف کنید.

بررسی‌ ها نشان داده مصرف بروکلی و کلم‌ پیچ می ‌تواند از ابتلا به سرطان کولون پیشگیری کند.

مصرف گوجه فرنگی هم برای پیشگیری از ابتلا به سرطان معده و پانکراس مفید است.

6- سیر بخورید.

گر چه مصرف سیر و پیاز سبب می‌ شود دهان شما بوی بدی بدهد، اما تحقیقات نشان داده ات که سبزیجات این خانواده می‌ تواند احتمال ابتلا به سرطان مغز استخوان، تخمدان، کلیه و... را کاهش دهد.

7- از پوست خود در برابر آفتاب محافظت کنید.

مواجهه ی طولانی ‌مدت با نور آفتاب می ‌تواند احتمال ابتلا به سرطان پوست را افزایش دهد. بر خلاف تصورات عمومی برنزه کردن چه به روش طبیعی و چه سولاریوم بی‌ خطر نیست.

سعی کنید هر روز هر گاه قرار است از منزل خارج شوید ضد آفتاب با SPF مناسب استفاده کنید و اگر برای طولانی مدت بیرون می ‌مانید، عرق کردید یا به شنا رفتید، هر چند ساعت یک بار کرم خود را تجدید کنید.

تخم مرغ

8- تخم‌ مرغ بخورید.

بررسی ‌های اخیر پژوهشگران نشان داده است که مصرف تخم‌ مرغ می‌ تواند از ابتلا به سرطان پستان پیشگیری کند.

محققان می ‌گویند زنانی که در هفته 6 عدد تخم ‌مرغ مصرف می ‌کنند، 44 درصد در مقایسه با زنانی که 2 عدد یا مقدار کمتری در هفته تخم ‌مرغ می ‌خورند، به سرطان پستان مبتلا می‌ شوند.

دلیل این موضوع نیز وجود ماده ‌ای به نام کولین(Choline) در زرده ی تخم ‌مرغ است.

9- الکل ننوشید.

با این که این مورد دغدغه ی کشور ما نیست، اما جالب است بدانید که بررسی‌ های فراوانی نشان داده است که نوشیدن الکل می ‌تواند احتمال ابتلا به سرطان مغز و گردن، استخوان، کبد و کولون را افزایش دهد.

همچنین رابطه ی نزدیکی بین مصرف الکل و ابتلا به سرطان پستان در زنانی که تحت هورمون درمانی جایگزین قرار دارند، یا زمینه خانوادگی ابتلا به این بیماری را دارند، وجود دارد.

10- ویتامین D مصرف کنید.

درست است که مصرف این ویتامین نمی ‌تواند از ابتلا به همه ی سرطان ‌ها پیشگیری کند، اما طبق بررسی‌ ها می ‌تواند احتمال ابتلا به سرطان پستان و کولون را کاهش دهد.

ویتامین D در نور آفتاب و برخی ماهی‌ های چرب وجود دارد.

منبع: ریدرزدایجست - سلامتیران

اگر می خواهید با پزشکان سایت مشورت کنید، اینجا را کلیک کنید.

اگر می خواهید با کارشناسان تغذیه ی سایت مشورت کنید، اینجا را کلیک کنید.

برای شرکت در بحث های انجمن سایت مرتبط با بهداشت و سلامت، اینجا را کلیک کنید.

* مطالب مرتبط:

سرطان چیست؟

رژیم غذایی در سرطان ها 

نقش چربی ها در پیشگیری از سرطان

نقش میوه و سبزی در پیشگیری از سرطان

نقش آنتی اکسیدان ها در پیش گیری از سرطان

بخش تغذیه و سلامت تبیان

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.