دستاوردهای دانش آموزان مدرسه راهنمایی و دبیرستان
راه شایستگان در پنجمین جشنواره دانش آموزی
مدرسه راهنمایی و دبیرستان راه شایستگان با داشتن 10 پروژه در پنجمین جشنواره دانش آموزی سایت تبیان شرکت کردند. دانش آموزان فعال این مدرسه پروژه های خود را با کمک و راهنمایی های دلسوزانه خانم ها: میرهاشمی، کاظمی، جلال، محبوب، کیان پور، ابطحی و ضرابی انجام داده بودند. لازم به ذکر است که گروه های بررسی تاثیرات جهانی شدن بر کشورهای در حال توسعه، اثر نوشابه های گازدار بر دندان و ارتباط آن با پوکی استخوان و استفاده از هنر تصویرسازی در اشعار قیصر امین پور به عنوان سه گروه برتر در این دوره انتخاب شدند.
بررسی معایب و محاسن مواد شوینده و چگونگی افزایش پاک کنندگی آن
آیا تا کنون از خود پرسیده اید که چگونه کف به وجود می آید؟
آیا این کف به وجود آمده برای انسان و محیط زیست او مضر است؟
مواد شـوینده از مـواد مخـتلفی بـوجود آمـده انـد کـه بـیشـتر آنها دترجنت نام دارند که هر کدام هدف مخصوصی را احقاق می کنند و مخصوص کاری هستند.
مثلا مواد سازنده ی شامپو دارای اجزای فرعی و اصلی است و هر پوست و مویی دارای یک شامپو با PH و مواد مخصوص است. این مواد از اسید های مختلف: الکل، ویتامین ها، اسانـس، آب دیونیزه و... ساخته شده اند، البته هر کارخانه علاوه بر مواد اصلی لازم برای ساخت یک شوینده، موادی را که مزیت های آن شوینده را می افزاید در ساخت شوینده به کار می برد.
در این پروژه دانش پژوهان این مدرسه از موادسازنده ی این شوینده ها به ساخت آنها پرداخته و وقتی توانستند PH و پیسكوزیته را كنترل كنند سعی کردند بهترین موادشوینده را بسازند. همینطور نیز درباره ی كف تحقیق كردند و فهمیدند كه كف باعث پاك كنندگی می شود و برای انسان مفید است اما برای محیط زیست بسیار مضر است. برای مشاهده تلاش این عزیزان می توانید روی قسمت اول و قسمت دوم کلیک کنید.
ساخت و تهیه اسانس و عرقیات گیاهی
آیا میتوان از قسمتهای مختلف گیاهان، عرقیات و اسانسهایی با عطر و خواص مختلف را استخراج كرد؟
جهت اندازه گیری مقدار اسانس ها بطور کلی 5 روش وجود دارد:
الف) روش تقطیر که به چهار شکل مورد استفاده قرار می گیرد :تقطیر با حلال حامل آب، تقطیر با حلال حامل آب و بخار، تقطیر با بخار حامل و تقطیر با آب و همزمان با یک حلال آلی. هدف از روش تقطیر این است که سطح تماس آب را با مواد مؤثره گیاه زیادتر کرده و در نهایت باعث جابجا شدن اسـانس از جـای خود به جایی که مورد نظر ماست می شود.
ب) روش خراش ، فشار و تیغ زدن:
بعضی از اسانس ها زمانی که حرارت می بینند تجزیه می شوند که برای استخراج آن ها باید از روش خراش دادن ، فشار و تیغ زدن استفاده شود . این روش شامل دو نوع روش اسفنجی و روش تیغ زدن و سوراخ کردن اندام مورد نظر می باشد. به طور کلی این روش برای گونه های گیاهی انتخاب میشود که اندام های گوشتی دارند.
ج) روش استخراج با حلال:
با توجه به نوع اســــــانس از دو نوع حلال فــرار و حلال غیر فـرار استفاده می شود. اگرگیاه دارای اسانسی باشد که با حلال ترکیب می گردد، جداسازی آن سخت بوده و برای سهولت ازحــلال هـــای فـــرار استفاده می شود .
د) استخراج با استفاده از آنزیم هایهیدرولیز کننده:
معمولا این روش برای گروهی از اسانس ها استفاده می شود که منشاگلوکزیدی دارند (مثل بادام تلخ)
هـ) استخراج اسانس به روش دی اکسید کربن:
در بیشتر اســـانس هایی که منشـــا ترپنی دارند از این روش استفــــاده می شود. در گذشته از این روش در جهت تهیه محصولات گیاهی شامل عصاره گیری یا تهیه داروهای گیاهی و همچنین محصولاتی معطر نظیر گلاب ها یا عرقیات گیاهی استفاده می گردید. برای آشنایی بیشتر با این پروژه می توانید روی قسمت اول ، قسمت دوم ، قسمت سوم ، قسمت چهارم و قسمت پنجم کلیک کنید.
بالون ها چگونه بالا می روند ، موشک کاغذی ، بررسی اثر نوشابه های گاز دار بر دندان و ارتباط آن با پوکی استخوان،(قسمت اول ، قسمت دوم)، استفاده از هنر تصویرسازی در اشعار مرحوم قیصر امین پور(قسمت اول ، قسمت دوم ، قسمت سوم و قسمت چهارم)، بررسی تاثیرات جهانی شدن بر کشور های در حال توسعه ، تصویرسازی اشعار و نوشته های خانم عرفان نظرآهاری و هنر تصویرسازی (رابطه نوجوان با امام زمان) عنوان پروژه های دانش آموزان این مدرسه است، علاقه مندان می توانند جهت مشاهده گزارش کار آن ها روی هر کدام از آن ها کلیک کنند.
گروه بالن این مدرسه در بخش مسابقات جشنواره بین 6 گروه شرکت کننده به عنوان گروه برتر انتخاب شد.
دبیرستان راه شایستگان
نیز با ساخت سازه های پل ماکارونی در این جشنواره شرکت داشتند. راهنمایی این گروه به عهده خانم میرهاشمی و خانم شیخ الاسلام بوده است.با توجه به مسأله پل سازی در جهان امروز مهندسان عمران در پی آن هستند پل هایی بسازند، که از لحاظ امنیت و حمل و نقل دارای استاندارد جهانی باشند.
سازه های ماکارونی به سازه هایی گویند که مصالح استفاده شده در آن تنها ماکارونی و چسب می باشند، که این سازه ها در مقیاس کوچک تر نسبت به سازه های واقعی طراحی شوند. پس از ساخت مورد بار گذاری قرار می گیرند. سازه باید طوری طراحی گردد که خمش موجود در اعضای آن به حداقل برسد و تقریبا تمام اعضای اصلی با تمام ظرفیت خود کار کنند که این خود موجب می شود، این سازه با کمترین وزن بیشترین رکورد را به دست آورد.
هدف از این پروژه این است که ساخت سازه ای با استحکام بالا و وزن کم است. در واقع باید برای ساخت لین پل ها تمام نیرو های کششی و فشاری وارد بر پل را در نظر گرفت. هم چنین در پل برآیند نیرو های وارد بر پل برابر صفر است. این نیرو ها شامل کششی و فشاری اند، که برای ساخت عضو های فشاری از ماکارونی کلفت و برای ساخت عضو های کششی از ماکارونی نازک استفاده می کنند. هم چنین ماکارونی ها نیرو های کششی را بهتر از نیرو های فشاری تحمل می کنند. برای دیدن عکس و گزارش این عزیزان اینجا کلیک کنید.
همچنین عزیزان علاقه مند می توانند برای آشنایی با پروژه های سایت تبیان اینجا کلیک کنند.