هزاران چرای بیهوده
تبدیل فرصت ها به ثروت

یکی از مختصات و ویژگیهای زندگی، پدیده زمان است. به این معنی که زندگی بر روی محوری به نام محور زمان اتفاق میافتد. بنابراین زندگی هر انسان از سه بخش تشکیل شده است: گذشته، حال و آینده پارهای از انسانها همواره در گذشتههای خود زندگی میکنند.
همواره زانوی غم در بغل گرفته و حسرت گذشتهها را میخورند و با خود می گویند چرا اینگونه شد؟! چرا در کنکور قبول نشدم؟ چرا مادرشوهرم این گونه گفت؟ چرا در گذشته بنده شایستهای برای خدایم نبودم؟ چرا فقیرانه زندگی کردم؟ و هزار چرای دیگر که هرگز تأثیری بر زندگی حال و آینده او ندارد.
چنین انسانهایی در خسران و زبان زندگی میکنند زیرا گذشته فقط یک تاریخ است و هرگز قابل بازگشت نیست.و با این چرا ها حال را از دست می دهند چرا که حال هم قابل تکرار نیست.
بنابراین اندیشیدن به گذشته و حسرت خوردن برای آن فقط انسان را افسرده و او را در دام گرفتاریهای گذشته محبوس میکند.
پارهای دیگر از انسانها فقط در آینده زندگی میکنند شب و روز نشستهاند و برای آینده تخیل میکنند، بدون اینکه اقدامی برای خلق هدفی انجام دهند مرتب وعده آینده به خود و خانواده میدهند و میگویند: انشاءا... از اول هفته آینده. از ماه آینده .از سال دیگر.
چنین انسانهایی در خسران و پوچی زندگی میکنند هیچ تحولی در زندگی آنان رخ نمیدهد زیرا آنها کاری نمیکنند و قدمی بر نمیدارند.

البته اگر در ضمن تفکر به آینده برنامه ریزی کنیم ، از ادم های موفق کسب تجربه کنیم ، و از اکنونمان هم برای بهتر شدن آینده استفاده کنیم و بهره ببریم هیچ اشکالی ندارد .
اما تخیل صرف و امید به اتفاق های شانسی و مثبت اندیشی بی پایه هیچ نتیجه ای ندارد. آینده خوب و موفق نیاز به تلاش من و شما دارد .نیاز به حرکت دارد.
دسته سوم انسانهای هوشمند و خود آگاهی هستند که از گذشتههای خود تجربه کسب میکنند و برای آینده خود طراحی و برنامهریزی میکنند ولی فقط در حال زندگی میکنند.
رهروان مسیر کمال کسانی هستند که حال را در مییابند نه در حسرت گذشته گیر کردهاند و نه وعده بدون اقدام آینده را به خود میدهند. آنها در لحظهها زندگی میکنند. آنها انسانهای مترصدی هستند که در لحظهها فرصتها را شکار میکنند و آنها را به ثروت تبدیل میکنند.
دکتر آزمندیان - خانواده سبز
خانواده و زندگی - تنظیم و تغییربرای تبیان: کهتری
کتاب "60 روش کاربردی برای بهبود زندگی" را در فروشگاه تبیان مطالعه نمایید.
مقالات مرتبط
