تبیان، دستیار زندگی
اما در میان روستاهای اطراف رود ارس با جنگل ها و كوه ها و مناطق حفاظت شده مارال ها، روستای اشتبین، شگفت انگیز تر از همه به نظر می رسد. این روستا از مجموعه سه آبادی به نام های هراس، سیاوشان و جعفرآباد تشكیل شده و سابقه تاریخی كهنی دارد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بهشت آذربایجان

بهشت آذربایجان

كنار رود ارس در استان آذربایجان شرقی را به حق جایی شبیه بهشت نامیده اند؛ فاصله جلفا تا كلیبر و ارسباران  پر از مناظر حیرت انگیز و شگفت آوری است كه دیدنشان شما را به وجد و شعف می آورد.

اما در میان روستاهای اطراف رود ارس با جنگل ها و كوه ها و مناطق حفاظت شده مارال ها، روستای اشتبین، شگفت انگیز تر از همه به نظر می رسد. این روستا از مجموعه سه  آبادی به نام های هراس، سیاوشان و جعفرآباد تشكیل شده و سابقه تاریخی كهنی دارد. آنقدر که باستان شناسان چندین كتیبه به خط ثلث مربوط به زمان شاه طهماسب صفوی، یك گورستان قدیمی و كتیبه های مرمرین مربوط به قرن های نهم و دهم هجری را در این روستا شناسایی کرده اند. با این حال، اگرچه اسناد به دست آمده از سنگ نوشته های موجود در روستا تاریخ 843 و 976 هجری قمری را نشان می دهند، اما به نظر می رسد معماری موجود در برخی بناها مربوط به دوره اشکانیان باشد.

در اشتبین حیاط هر خانه پشت بام خانه دیگری است. در هر گوشه از كوچه های آن، كارگاه تولید ابریشم به چشم می خورد و در این میان زنان روستا كه لواش تنوری می پزند نان داغ تازه از تنور درآمده را به شما پیشكش می كنند

اگر ابوالقاسم نباتی، عارف و شاعر معروف آذربایجان را می شناسید، باید بدانید که او هم در اشتبین به دنیا آمده و به وصیت خود در این مكان به خاك سپرده شده است. روستایی که با تولید ابریشم از دیر باز به روستای ابریشمین معروف است و عده زیادی از مردم ساکن در این روستا به تولید و پرورش كرم ابریشم اشتغال دارند.

بهشت آذربایجان

خانه های روستای اشتبین معماری بسیار زیبایی دارند و حیاط هر خانه پشت بام خانه دیگری است. در هر گوشه از كوچه های آن، كارگاه تولید ابریشم به چشم می خورد و در این میان زنان روستا كه لواش تنوری می پزند نان داغ تازه از تنور درآمده را به شما پیشكش می كنند.

برای دیدن اشتبین باید از جلفا بگذرید، روستای سیه رود، نوردوز (در مرز ایران و ارمنستان)، روستای دوزال و كردشت را رد کنید و از سه راهی هراس به روستای زیبای اشتبین وارد شوید. فاصله این روستا از جاده اصلی و مرزی سیه رود، خداآفرین حدود 7 کیلومتر است.

در اشتبین وفور نعمت است. انار، انجیر، گردو، گلابی، آلبالو، زردآلو، انگور، سماق، زغال اخته، ازگیل، انگور، توت و... در تمام روستا با بهترین کیفیت به بار می آید اما به علت نبودن سردخانه و عدم امكان دسترسی آسان به شهر بسیاری از این میوه ها از بین می روند.


گروه گردشگری تبیان- الهام مرادی