تبیان، دستیار زندگی
محیط مذهبی و متوسط خانواده از وی کودکی مقاوم و تلاشگر ساخت، او از دوران نوجوانی علاقه شدید به طلبگی و آموزش علوم دینی داشت؛ هر از چند گاهی که فرصت به دست میآورد، در جمع و محفل طلاب حوزه علمیه جعفریه حاضر میشد و از حضور آنان استفاده میکرد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

روحانی مبارز شهید مهدی آشوری

روحانی شهید مهدی آشوری

ولادت

تحصیلات

فعالیت های سیاسی

پرواز کبوتر

ولادت

روحانی مبارز شهید مهدی آشوری، در تاریخ 25/6/1331، در شهر میانه چشم به جهان گشود. محیط مذهبی و متوسط خانواده از وی کودکی مقاوم و تلاشگر ساخت، او از دوران نوجوانی علاقه شدید به طلبگی و آموزش علوم دینی داشت؛ هر از چند گاهی که فرصت به دست میآورد، در جمع و محفل طلاب حوزه علمیه جعفریه حاضر میشد و از حضور آنان استفاده میکرد.

تحصیلات

پس از مدتی چون نبوغ، استعداد و علاقمندی خود را نسبت به فراگیری معارف حوزوی بیش از پیش نشان داد، در مهر ماه 1349 عازم حوزه علمیه شد. در مدرسة «حقانی» مسکن گزید و در اندک مدتی به موفقیتهای چشمگیری دست یافت. او از محضر اساتید بزرگی همچون حضرات آیات: میرزا علی مشکینی، احمد جنتی، محمد مؤمن و ... بهرة وافی برد.

فعالیت های سیاسی

اندکی بعد از ورود او به مدرسه، مبارزه خستگی ناپذیرش بر ضد رژیم سلطنتی آغاز گردید. شهید آشوری فرصتهایی که در محافل مختلف برای سخنرانی پیدا می کرد، بدون هیچ گونه ملاحظه و با صراحت کامل، به افشای جنایتهای رژیم می پرداخت؛ در ایام تبلیغ به هر شهر، دیار و روستایی قدم می نهاد، بسیار شجاع و بی باک جنایات و مفاسد رژیم شاهنشاهی را بیان میکرد، تا اینکه در سال 1352 این طلبة سلحشور را دستگیر و روانه زندان ساختند. وی مدت دو سال، دشوارترین شکنجهها و فشارهای روحی و جسمی را تحمل کرد. پس از آزادی، از سوی جاسوسان رژیم به خدمت سربازی اعزام گشت و مدت دو سال دیگر نیز زیر نظر عوامل رژیم در پادگانهای ارتش نگه داشته شد. شهید آشوری پس از چهار سال اسارت در چنگال عوامل رژیم شاه، دوباره به حوزه علمیه قم بازگشت و به حجم جبهه مبارزاتی خود افزود. هنگام بازگشت تاریخی حضرت امام خمینی (رحمتاللهعلیه) به وطن پس از پانزده سال، شهید آشوری به سبب سابقه انقلابی و اعتباری که در نزد ارکان انقلاب، مانند شهید بهشتی و شهید باهنر داشت به عنوان یکی از اعضای مهم و کارآمد کمیته استقبال حضرت امام (رحمت الله علیه) برگزیده شد. پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، مدتی در کمیته انقلاب اسلامی میانه به فعالیت پرداخت؛ سپس از سوی شهید آیت الله قدوسی به سمت دادیاری شهرستان میانه منصوب گردید تا به وضع قضایی، امنیتی و انقلابی این شهرستان رسیدگی نماید. شهید آشوری در طی این مسئولیت، در جهت پاکسازی عوامل وابسته به رژیم شاه، خنثی سازی توطئه آنان و دفاع از حریم اسلام، انقلاب و مستضعفان، تلاشهای شبانه روزی زیادی از خود به یادگار گذاشت. شهید در نخستین انتخابات شوراهای اسلامی شهر، در 20/7/1358، بیشترین آراء را به خود اختصاص داد و به خاطر درایت، مدیریت و اخلاصش، به ریاست شورای اسلامی شهر میانه برگزیده شد و مدت دو سال خدمات ارزندهای را جهت عمران و آبادی شهر انجام داد. با شروع جنگ تحمیلی، ایشان جزو اولین کسانی قرار گرفت که با تمام وجود خود را به جبهههای نبرد حق علیه باطل رساند. او بارها به جبهه های مختلف اعزام شد؛ نخستین اعزام وی به جبهه، شش ماه به طول انجامید. او در سال 1362 به دانشکده (علوم قضایی) ویژه روحانیون وارد شد تا با اتمام دورة تخصص در امور قضایی کشور، به انقلاب و مردم بیشتر خدمت کند؛ وی در بهمن 1364 دورة کارآموزی را با موفقیت به پایان رساند؛ چنانکه از سوی مسئولین قضایی کشور، به طور رسمی دعوت به همکاری شد.

پرواز کبوتر

روحانی شهید مهدی آشوری

اما شهید آشوری پس از فارغ التحصیل از دانشکده، تصمیم گرفت قبل از شروع کار، چند روزی را در کنار رزمندگان اسلام باشد و جشن فارغ التحصیلی خود را در جمع آنان بر پا کند. سرانجام در 1/12/1364 به همراه شهید محلاتی و عدهای از مسئولین قضایی و نمایندگان مجلس، عازم منطقه عملیاتی جنوب شد که هواپیمای حامل ایشان در آسمان اهواز، مورد تعقیب هواپیمای جنگی بعثی عراق قرار گرفت و همه سرنشینان آن که اغلب شخصیتهای روحانی و نظامی بودند، به شهادت رسیدند از جمله آنها روحانی خستگی ناپذیر مهدی آشوری بود که عاشقانه شربت شیرین شهادت را نوشید و به ملکوت اعلی پیوست. «روحش شاد و یادش گرامی باد»


منبع: سایت جلوه ایثار

تهیه و تنظیم: فریادرس گروه حوزه علمیه