تبیان، دستیار زندگی
کنگ یکی از روستاهای زیبا و ییلاقی دهستان شاندیز است که به شکل پلکانی در دامنه کوه بینالود با قدمتی مربوط به پیش از اسلام استقرار یافته است...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

روستای کنگ؛ ماسوله ای متعلق به قبل از اسلام

روستای ییلاقی کنگ از توابع بخش طرقبه شهرستان مشهد در 19 کیلومتری غرب طرقبه و 29 کیلومتری مشهد، ماسوله ای است متعلق به قبل از اسلام.

روستای کوهستانی کنگ در دامنه جنوبی رشته کوههای بینالود با آب و هوایی کوهستانی در ارتفاع 1700 متری از سطح دریا واقع شده است.

کنگ یکی از روستاهای زیبا و ییلاقی دهستان شاندیز است که به شکل پلکانی در دامنه کوه بینالود با قدمتی مربوط به پیش از اسلام استقرار یافته است.

روستای کنگ

این روستا از ییلاقهای مشهد و طرقبه به دلیل بافت مسکونی پلکانی جذاب، آب و هوای معتدل و طبیعت سرسبز و خرم در میان مردم مشهد و زائران این شهر مشهور شده است.

چشم انداز ارتفاعات، باغهای سرسبز و حاشیه رودخانه به ویژه در فصول بهار، تابستان و پاییز بسیار جالب توجه و تماشایی است.

از دیگر جاذبه های طبیعی روستای کنگ، باغهای انبوه و سرسبز میوه آن است. چشم انداز این باغها در فصول بهار، تابستان و پاییز بسیار تماشایی است و گردشگران بسیاری را به سوی خود جلب می کند.

روبروی روستا رودخانه ای است که از ارتفاعات اطراف روستا سرچشمه می گیرند و در میان دره ای سرسبز جریان می یابند.

روستای کنگ

مسجد و تکیه روستا با قدمتی 150 ساله از جمله جاذبه های تاریخی روستای کنگ است.

این روستا دو تکیه داشته که یکی از آنها در آتش سوزی سالهای اخیر از بین رفته و تکیه باقی مانده از دیگر بناهای قدیمی روستاست که قبری قدیمی به نام خانم آمنه در آن به چشم می خورد.

قلعه تیغ میان نیز که در میان روستای کنگ قرار دارد از بناهای کهن روستاست.

از دیگر جاذبه های تاریخی این روستا می توان به رباط پای کوه کنگ یا رباط شاه عباسی در انتهای دره کنگ و بر روی دامنه ای مشرف به رودخانه کنگ اشاره کرد.

روستای کنگ

این رباط در دو مسیر دسترسی دارد یکی از سمت دره و دیگری از سمت کوهستان، فاصله این رباط تا روستای کنگ با پای پیاده حدود یک ساعت و نیم است.

قبرستان کنگ دیگر جاذبه تاریخی این روستاست که بر روی تپه مشرف به روستا واقع شده است و دارای سنگ قبرهای با ارزشی است. اکثر سنگ قبرها از جنس شیست است و بر روی هر قبر، دو سنگ قبر قلوه ای شکل قرار داده شده است.

تاریخ قبرها بیشتر به هجری قمری است و علامت مخصوص هر متوفی به شکلهای گوناگون از جمله شانه و صورت بر روی آنها حک شده است.

منبع: خبرگزاری مهر

تهیه و تنظیم: زهره حضرتی


برای شرکت در بحث های انجمن تبیان خراسان ،اینجا را کلیک کنید.