تبیان، دستیار زندگی
ازدواج مانند تولد و مرگ، یكی از اتفاقات مهم زندگی هر فردی به حساب می‌آید و از این‌رو سوالات مختلفی درباره این دوره از زندگی و بویژه آغاز آن وجود دارد كه باید توجه ویژه‌ای به آنها داشت.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

سن جادویی برای ازدواج !؟

همسر

ازدواج مانند تولد و مرگ، یكی از اتفاقات مهم زندگی هر فردی به حساب می‌آید و از این‌رو سوالات مختلفی درباره این دوره از زندگی و بویژه آغاز آن وجود دارد كه باید توجه ویژه‌ای به آنها داشت.

سوالاتی مانند چه زمانی مناسب‌ترین سن ازدواج است؟ اختلاف سنی مناسب در ازدواج چقدر است؟ و... این سوال‌ها به همراه هزاران سوال دیگر در ذهن همه افراد وجود دارند. البته عوامل بسیاری از جمله مسائل اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و... در تعیین جواب هریك از این سوال‌ها نقش دارند. از این‌رو مروری بر سن ازدواج در سایر كشورها و فرهنگ‌ها و همچنین آداب و رسوم آنها می‌تواند برای ما جالب باشد.

ازدواج كردن فقط به این دلیل كه فكر كنیم زمانش رسیده، ایده كاملا اشتباهی است. هركس باید زمانی ازدواج كند كه از نظر عقلی و احساسی آمادگی پذیرش زندگی جدید را داشته باشد.

در هیچ كشوری و با هیچ فرهنگی، یك سن مناسب جادویی و خاص برای ازدواج وجود ندارد. در بیشتر فرهنگ‌ها، متوسط سن ازدواج بین 18 تا 23 سال برای دختران و 19 تا 25 سال برای پسران است؛ اما به عنوان مثال در اروپای غربی افراد ترجیح می‌دهند تا اواخر دهه دوم زندگی (اوایل 30 سالگی) مجرد بمانند؛ اما در اروپای شرقی مردم اغلب در اواسط دهه دوم عمر یعنی حدود 25 سالگی ازدواج می‌كنند و در آسیا نیز سن ازدواج به شرایط گوناگونی چون زندگی در شهر یا روستا، سطح تحصیلات، سطح فرهنگی خانواده‌ها و... بستگی دارد؛ اما در بیشتر كشورهای آسیایی جوانان بین سنین 18 تا 25 سال ازدواج می‌كنند.

در سال‌های اخیر در تمام كشورها با فرهنگ‌های مختلف، متوسط سن ازدواج نسبت به سالیان گذشته تفاوت كرده و افزایش نشان می‌دهد. افزایش میانگین سن ازدواج در بیشتر جوامع، پدیده‌ای است كه در دهه‌‌های اخیر همه آن‌را پذیرفته‌اند.

متوسط سن ازدواج در بیشتر كشورهای صنعتی افزایش‌ یافته است، اما این مساله مختص به كشورهای صنعتی نیست؛ كشورهای در حال توسعه یا كمتر توسعه‌یافته نیز با این موضوع مواجه هستند. البته افزایش سن ازدواج در خانم‌ها بیشتر دیده می‌شود.

عواملی چون مسائل اقتصادی و فرهنگی، نقش مهمی در تعیین سن ازدواج در كشورهای مختلف دارند. در بعضی كشورها، اعتقادات دینی هم از جمله عوامل بسیار مهم و تعیین‌كننده در این موضوع است. به عنوان مثال در آمریكا، متوسط سن ازدواج با توجه به شرایط اجتماعی، آداب و رسوم خانوادگی و حتی موقعیت جغرافیایی و محل زندگی افراد تفاوت می‌كند. در یك نگاه كلی، افرادی كه در شهرهای بزرگ زندگی می‌كنند، ترجیح می‌دهند دیرتر ازدواج كنند و بچه‌دار شوند. آنها معمولا تا 30 سالگی مجرد باقی می‌مانند؛ اما ساكنان مناطق روستایی معمولا زودتر و در اوایل دهه دوم زندگی ازدواج می‌كنند.

در كشورهایی چون هند و پاكستان كه این سنت وجود دارد كه والدین مراسم عروسی فرزندانشان را برگزار می‌كنند و هزینه‌ها به‌عهده پدر و مادر عروس و داماد است، متوسط سن ازدواج 17 سال است و بیشتر دختران در 15 سالگی ازدواج می‌كنند.

زندگی شهری، تحصیلات، آزادی و فعالیت بیشتر زنان در محیط‌های كاری، وجود رسانه‌ها و... همگی شیوه زندگی و الگوهای فكری افراد را تغییر داده‌اند و این بدان معناست كه افراد كنترل زندگی خود را بیشتر به دست گرفته‌اند و برای ادامه زندگی خود تصمیم می‌گیرند.

به عنوان مثال در كشورهایی چون هندوستان علی‌رغم حفظ احترام والدین، دختران و پسران دیگر حاضر به ازدواج‌های كوركورانه و بدون شناخت نمی‌شوند.

بكوشید خودتان را بشناسید. بدانید كه در زندگی چه چیزی می‌خواهید؟ چه چیزی می‌خواهید به دیگران ارائه كنید و چگونه؟ پس با هدف زندگی كنید و آنگاه شما می‌توانید دید مناسبی نسبت به زندگی داشته باشید.

چند توصیه

*‌ كارشناسان می‌گویند پیش از ازدواج، فرد باید از لحاظ عقلی و عاطفی به بلوغ رسیده باشد تا بتواند متوجه موارد زیر بشود و آنها را تجزیه و تحلیل كند.

*‌ عشق برای ادامه یك زندگی موفق كافی نیست. نگرانی‌ زوج‌ها در زندگی، واقعی است و كوشش آنها برای داشتن شغل، خانه، بیمه و... اموری واقعی و جدی هستند. پیگیری این موضوعات و عدم دستیابی به آنها، زوج‌های جوان را واقعا خسته می‌كند. پس چرا بعضی افراد در سنین خیلی كم خود را درگیر این مسائل می‌كنند؟

*‌ اهداف، انتظارات و شرایط خود را برای ازدواج در نظر بگیرید و مطمئن شوید كه آیا شریك شما می‌تواند این نیازها را برآورده سازد؟ به یقین برای جوانان سخت خواهد بود تا با تجربه اندك خود بتوانند متوجه این موضوع و همچنین نیازهای طرف مقابل شوند.

*‌ شما باید هنگام ازدواج كاملا از نظر احساسی و فیزیكی مستقل باشید و وابسته به خانواده خود نباشید. یك ازدواج موفق به دو فرد مستقل نیاز دارد تا یك مجموعه كامل تشكیل دهد. بسیاری از جوانان معمولا به دلیل این‌كه می‌خواهند از شرایط بد خانوادگی جدا شوند، ازدواج می‌كنند كه این به هیچ‌وجه راه‌حل مناسبی نیست.

*‌ بكوشید خودتان را بشناسید. بدانید كه در زندگی چه چیزی می‌خواهید؟ چه چیزی می‌خواهید به دیگران ارائه كنید و چگونه؟ پس با هدف زندگی كنید و آنگاه شما می‌توانید دید مناسبی نسبت به زندگی داشته باشید.

اگر در سن ازدواج هستید، امیدواریم با درك صحیح شرایط و با انتخابی معقول، آینده‌ای خوش و توام با تفاهم و موفقیت برای خود و همراه زندگی‌تان فراهم آورید و ازدواج را به تاخیر نیاندازید.

در باره ی موضوع فوق می توانید در انجمن های تخصصی تبیان با دیگر کاربران گفتگو کنیم.

منبع : جام جه آنلاین - با تغییر وتلخیص

تنظیم برای تبیان :داوودی

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.