تبیان، دستیار زندگی
صداوسیما رسانه ملی است و نمی‌تواند با چند شبکه عمومی مطالب عمیق علمی را به مردم ارائه کند، لذا باید شبکه‌های اختصاصی نیز ایجاد شود تا مفاهیم و مطالب علمی به خوبی به جامعه منتقل شود ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ایجاد شبکه‌های اختصاصی در صدا و سیما

آیت الله جوادی آملی

صداوسیما رسانه ملی است و نمی‌تواند با چند شبکه عمومی مطالب عمیق علمی را به مردم ارائه کند، لذا باید شبکه‌های اختصاصی نیز ایجاد شود تا مفاهیم و مطالب علمی به خوبی به جامعه منتقل شود.

ایسنا به نقل از مرکز خبر حوزه گزارش داد: آیت الله جوادی آملی در دیدار با مدیران صداوسیما، اظهار كرد: در بین 70 میلیون جمعیت ایران، کسانی که عمیقانه در بحث‌های سیاسی،اقتصادی و اجتماعی، فرهنگی فکر می‌کنند وجود دارند که با ایجاد شبکه‌های اختصاصی می‌توان حرف‌های عمیق علمی را برای این افراد عرضه کرد، ولو اینکه بیننده آن نسبت به شبکه‌های عمومی کمتر باشد.

این استاد برجسته حوزه با بیان این‌که هنر در ردیف مهمترین رشته‌های عصر حال حاضر است، اظهار كرد: صداوسیما تمام برنامه‌های اجتماعی، سیاسی،اقتصادی و آموزشی را بر اساس هنر ارائه می‌كند و اهمیت این هنر که اسلامی باشد یا هنر رایج عصر، مهم است.

وی افزود: هنر رایج عصر بر اساس اعتدال شکل می‌گیرد؛ یعنی بر اساس خواست و نیاز جامعه که همان عرضه و تقاضا است که این امر به لحاظ اسلام ناپسند است.

آیت الله جوادی آملی گفت: بازار اقتصاد دنیا بر اساس اعتدال، تعادل و تقاضا و عرضه است و فعالیت بازاریابی غرب بر این اساس است که مردم این را می‌پسندند پس باید همان عرضه شود.

هنر رایج عصر بر اساس اعتدال شکل می‌گیرد؛ یعنی بر اساس خواست و نیاز جامعه که همان عرضه و تقاضا است که این امر به لحاظ اسلام ناپسند است.

وی با بیان این‌که بزرگوارنی که در عرصه هنر فعالیت دارند سعی می‌کنند عدل محور باشند نه اعتدال مدار، اظهار كرد: کسی با عدل که به معنای قراردادن چیزی در جای خودش است مشکل ندارد، اما اینکه جای اشیاء کجاست، مهم است.

آیت‌الله جوادی‌آملی با بیان اینکه اگر کسی فقیهانه وارد هنر نشود در گودال‌ها خواهد افتاد، گفت: هنر وقتی اسلامی می‌شود که ما از چارچوب عدل فاصله نگیریم و به سمت اعتدال گام برنداریم و نگوییم مردم این را می‌خواهند و ما خواست مردم را انجام می‌دهیم.

وی افزود: بین عدل و اعتدال فرق بگذارید، یعنی هرچه مردم می‌خواهند حق نیست بلکه آنچه حق است باید به مردم معرفی شود و در فعالیت‌های هنری عدل مورد نظر باشد، نه اعتدال.

بین عدل و اعتدال فرق بگذارید، یعنی هرچه مردم می‌خواهند حق نیست بلکه آنچه حق است باید به مردم معرفی شود و در فعالیت‌های هنری عدل مورد نظر باشد، نه اعتدال.

آیت الله جوادی آملی با بیان این‌که بخش عمده برنامه‌های صداو سیما را سریال‌ها و فیلم‌ها تشکیل می‌دهند، اظهار كرد: این سریال‌ها و فیلم‌ها می‌تواند عالمانه و محققانه باشد آنچه که تاکنون به عنوان فیلم و سریال اسلامی ارائه شده است در مرحله ضعیف و متوسط است.

وی به سریال امام علی (ع) اشاره کرد و گفت: آن امام علی (ع) صاحب نهج‌البلاغه، که به مردمش می‌فرمودند هرچه سوال دارید بپرسید، در سریال سیما نبود!

تنظیم برای تبیان : مسعود عجمی