دخل و خرج زیر یک سقف
مدیریت مسائل مالی در امر ازدواج
امروزه مساله پول و مشکلات مالی، یکی از عوامل عمده و مهم مشکلات زناشویی و در برخی موارد طلاق، به شمار میرود. داشتن یا نداشتن پول میتواند علت بسیاری از استرسها و نگرانیها به شمار آید به خصوص در ازدواجهای کنونی که جوانان گاه با درآمد اندک، اقدام به آن میکنند و یا ازدواجهایی که تجملات و تشریفات در آن نقش بسزایی را ایفا میکند.
اما شما جوان عزیز میتوانید با اجرای برخی اقدامات ساده و پیش پا افتاده، بر این مشکلات احتمالی مستولی شده و زمینه ی مناسب برای یک ازدواج موفق و کم استرس را برای خود و طرف مقابل تان، برنامهریزی کنید.
شناخت اهداف مالی همسر آیندهتان، به شما کمک خواهد کرد تا یک ازدواج ایمن و مطمئن را برنامهریزی کرده و از این طریق یک ازدواج سرشار از شادی را برای خود و طرف مقابل تان طراحی کنید.
اقدام کردن برای ازدواج
در بسیاری از موارد مشاهده میشود که جوانان (چه دختر و چه پسر) در جلسات خواستگاری و آشنایی، از مطرح کردن مسائل مالی و پولی هراس دارند چرا که نگرانند تصویر منفی و نادرستی در ذهن طرف مقابل ایجاد کنند و یا در این میان مسائلی مطرح شود که به طور کلی مساله ی ازدواج آنها را بر هم زده و یا به حالت تعلیق در آورد. ما در اینجا قصد داریم عنوان کنیم که این نحوه تفکر اشتباه است چرا که شناخت اهداف مالی همسر آیندهتان، به شما کمک خواهد کرد تا یک ازدواج ایمن و مطمئن را برنامهریزی کنید و از این طریق یک ازدواج سرشار از شادی را برای خود و طرف مقابلتان طراحی کنید.
دختر و پسر لازم است قبل از ازدواج شرایط مالی خود را به طور کامل برای یکدیگر روشن کنند و همچنین انتظاراتی را که در این رابطه از یکدیگر دارند مشخص نمایند
برای مثال تصور کنید مردی به خواستگاری شما آمده که از لحاظ مالی وضعیت مطلوبی دارد و به شغل آزاد، مشغول است اگر شما در مورد اهداف مالی این آقا (نحوه تهیه مسکن، ماشین و...) اطلاعات کاملی کسب نکنید ممکن است بعد از ورود به زندگی زناشویی با مسائلی رو در رو شوید که اصلاً تصور آن را هم نمیکردید. مثلاً شاید این آقا معتقد باشند که تهیه مسکن شخصی، باعث راکد ماندن سرمایه و دارایی شان میشود برای همین ترجیح میدهند تا چند سال اول زندگی را از منزل استیجاری استفاده کنند در حالیکه شما اصلاً چنین وضعیتی را ندارید. بنابراین بررسی دقیق این مسائل هم از جانب پسران و هم دختران بسیار حائز اهمیت است.
دختر و پسر لازم است قبل از ازدواج شرایط مالی خود را به طور کامل برای یکدیگر روشن کنند و همچنین انتظاراتی را که در این رابطه از یکدیگر دارند مشخص نمایند. این مساله به خصوص در عصر حاضر بسیار حائز اهمیت است؛ چرا که زنان نیز در بسیاری از موارد شاغل بوده و دارای درآمد هستند.
اگر شما خانمی هستید که درآمدتان را برای خودتان پسانداز میکنید و قصد ندارید آن را در زندگی مشترک خرج کنید، حتماً این مساله را در جلسات خواستگاری عنوان کنید.
شما نیز اگر مردی هستید که تمایل دارید همسرتان شاغل باشند و درآمدشان در منزل شما به صورت شراکتی مصرف شود، حتماً این موضوع را در جلسات خواستگاری مطرح کنید.
حتی شما (به خصوص خانم ها) ممکن است تمایل داشته باشید در تمام امکانات زندگی با همسرتان شریک باشید، این شراکت میتواند شامل حسابهای بانکی، مسکن شخصی، ماشین، وسایل منزل و... باشد، این مساله نیز جز نکاتی است که در جلسات خواستگاری باید مطرح و مورد توافق قرار گیرد.
تهیه ی مسکن
همه زوجین دوست دارند که صاحب ملک شخصی باشند اما همین مساله میتواند باعث ایجاد نگرانی مالی برای طرفین گردد. برای اینکه این نگرانیها به حداقل ممکن برسد لازم است که هر دو طرف به اهمیت مساله پسانداز در زندگی مشترک برای تهیه مسکن پی برده باشند. بنابراین لازم است که از همان روزهای اول زندگی زناشویی، بخشی از درآمد خود را صرف پسانداز برای آینده بکنید. البته مساله پسانداز نیز، خود جز موضوعاتی است که در مورد میزان و اهمیت آن باید در جلسات خواستگاری و در دوران نامزدی، مورد توجه قرار گیرد.
همانطور که مطرح کردن مسایل مالی میتواند باعث استحکام ارتباط شما دو نفر شود، مخفی کردن آن نیز میتواند روابط آینده شما را دچارگسیختگی کند.
پرداخت بدهیها
بسیاری از جوانان قبل از ازدواج خود، بنا به دلایل مختلف مقروض هستند و ماهانه مجبور هستند مقادیری از درآمد ماهیانه خود را صرف بدهیهای شان بکنند. شما نیز ممکن است جز یکی از این افراد باشید و بنایراین ممکن است در جلسات خواستگاری وسوسه شوید که این موضوع را با همسر آیندهتان در میان نگذارید تا زمانیکه عقد رسمی انجام شود و شما خیالتان از بابت ازدواج با این شخص راحت گردد. اما باید بدانید که مطرح کردن همه ی حقایق زندگی در جلسات آشنایی ضروری است و شما نباید هیچ مسالهای را از همسر آیندهتان مخفی کنید. این مساله موضوعی نیست که بتوان برای همیشه آن را مخفی نگه داشت. بنابراین صداقت داشته باشید و با این کار سعی کنید همسرتان را در پرداخت این بدهیها با خود همراه سازید. توجه داشته باشید همانطور که مطرح کردن این مساله میتواند باعث استحکام ارتباط شما دو نفر شود، مخفی کردن آن نیز میتواند روابط آینده شما را دچارگسیختگی کند.
بطور کلی مسائلی که مطرح گردید در مورد جوانانی صدق میکند که دارای مشکلات مالی هستند و با یک سرمایه و درآمد محدود، قصد دارند زندگی مشترک، تشکیل دهند. اما از طرف دیگر برخی از افراد آن قدر صبر میکنند تا مشکلات مالیشان مرتفع گردد و بعد برای ازدواج اقدام میکنند. اگر شما دختری هستید که چنین خواستگاری دارید دقت کنید که این فرد، کسی نباشد که زندگی زناشویی و شخصی خود را فدای مسائل مالی کند چرا که این دسته از افراد به مرور آموختهاند که پول همواره در اولویت قرار دارد و حاضرند همه چیز را فدای مسائل مالی و کاری کنند.
شاید این دسته از افراد پول زیادی بدست آورند، اما باید از خودشان بپرسند که ارزش یک زندگی مجلل و پر زرق و برق بیشتر است یا اینکه ساعات بیشتری را نزد خانواده و همسر خود بگذرانند؟
یک ازدواج موفق در اثر تلاش کردن شما برای کسب خوشبختی و صرف کردن زمان کافی، حاصل میشود و اگر شما نتوانید این دو مولفه مهم را مورد توجه قرار دهید، زندگی زناشویی خوشایندی (علیرغم امکانات مالی زیاد) نخواهید داشت.
مریم عطاریان- بخش خانواده و زندگی
مقالات مرتبط
در صورت نیاز می توانید سوالات خود ، در زمینه ی همسرگزینی را از بخش مشاوره روانشناسی تبیان عنوان کنید.
مطالعه ی کتاب " روابط سالم و سازنده بین همسران "موجود در کتابخانه تبیان توصیه می گردد.
در صورت تمایل می توانید کتاب "اصول من در مریخی ها و ونوسی ها" را از فروشگاه اینترنتی تبیان تهیه نمایید