تبیان، دستیار زندگی
اگر خجالت می ‌کشید به خاطر بعضی بیماری ‌ها یا مشکلات ‌تان دکتر بروید و مشکل‌ تان را با او در میان بگذارید، بدانید که شما...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دردهایی که زنان به زبان نمی‌آورند

مشاوره زنان با پزشک

اگر خجالت می ‌کشید به خاطر بعضی بیماری ‌ها یا مشکلات ‌تان دکتر بروید و مشکل‌ تان را با او در میان بگذارید، بدانید که شما تنها نیستید. در دنیا میلیون‌ها میلیون زن هستند که مانند شما هستند. در این مقاله با 6 مشکل شایع زنانه که بسیاری از خانم‌ها از در میان گذاشتن آن ها با پزشکان طفره می ‌روند، آشنا می‌ شویم.

1- تکرر ادرار

تعداد زیادی از زنان، مخصوصا در سنین بالا، دچار مشکلات مربوط به مثانه و کنترل ادرار می‌ شوند و از ابراز این موضوع خجالت می‌کشند؛ چرا که تصور می ‌کنند وقتی کسی آموزش توالت رفتن را آموخت، باید همیشه قادر باشد تا خود را کنترل کند. این مشکل در دوران سالمندی نیز در میان این افراد زیاد دیده می ‌شود و هیچ‌کس نمی‌ خواهد و دوست ندارد دیگران متوجه این موضوع شوند چرا که تکرر ادرار و گاه بی ‌اختیاری نشان ‌دهنده پیری است. اما از هر سه زن، یک نفر با تکرر ادرار ، زیر 35 سال سن دارد.

درمان

نشت ادرار در هر حالت و موقعیت، امری غیرطبیعی است اما نباید نگران شد، چرا که درمان های مختلفی برای این افراد و افرادی که دچار تکرر ادرار می‌ شود، وجود دارد بنابراین اگر شما دچار چنین مشکلی هستید، خجالت نکشید و پزشک خود را از این موضوع آگاه کنید. پزشک هرگز در مورد شما قضاوت نمی ‌کند و حتما در رفع مشکل به شما کمک می‌ کند.

قدم اول تعیین یک قرار ملاقات با پزشک، قدم دوم رفتن نزد پزشک و قدم سوم بیان مشکل یعنی من دچار بی‌اختیاری ادرار یا نشت ادرار شده‌ام، می‌ باشد. به همین سادگی بقیه را به پزشک بسپارید. تنها کافی است به سوالات او پاسخ دهید تا راه‌حل و درمان‌ های مناسب را به کار ببندید.

اگر سعی کنید خودتان مشکل خود را حل کنید، مطمئن باشید که وضع بدتر خواهد شد.

بعضی از زنان که مبتلا به مثانه بیش ‌فعال هستند، دریافت مایعات خود را محدود کرده و این می‌ تواند سبب بروز عفونت و التهاب مثانه شود. تکرر ادرار امر طبیعی نیست اما در سال‌ های قبل از یائسگی شایع است.

به گفته محققان مایوکلینیک، داروها، تغییرات رژیم ‌غذایی و ورزش ‌هایی به نام کژل برای تقویت عضلات می‌ تواند به کنترل ادرار کمک شایانی کند.

اما بی‌اختیاری ادراری می‌ تواند علامتی از یک بیماری زمینه‌ ای باشد و نیاز به ارزیابی‌های بیشتری داشته باشد، حتی می ‌تواند عارضه جانبی دارویی باشد که شما دریافت می‌ کنید.

2- دفع گاز

هر فردی گاز دفع می ‌کند و این، امری طبیعی است تا از این طریق از ایجاد نفخ و مشکلات بعدی آن جلوگیری ‌شود؛ اما هستند کسانی که بی‌اختیار دچار دفع گاز می ‌شوند. دفع گاز خیلی از اوقات مرتبط با غذایی است که مصرف می ‌کنید. پس حتما این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.

درمان

خیلی اوقات با تغییر رژیم غذایی و تعدیل غذاها و مصرف داروها این مشکل در شما رفع می‌شود.

عوامل زیادی هستند که می‌ توانند سبب دفع گاز شوند نظیر خوردن بعضی از مواد غذایی مانند نخود و لوبیا، مصرف سبزیجات خام و یا  بلع هوا هنگام خوردن غذا(مثلا حرف زدن موقع غذا خوردن).

3- سندرم روده تحریک ‌پذیر

سندرم روده تحریک ‌پذیر با درد شکم و تغییر در وضعیت اجابت مزاج مشخص می‌شود. حرکات زیاد روده‌ها یا کاهش حرکات آن به بروز اسهال‌ های مکرر معده‌ای و یبوست منجر می‌ شود. افرادی که دچار این مشکل می‌ شوند، از بیان این موضوع معمولا خجالت‌ می ‌کشند؛ چرا که احساس می‌ کنند متفاوت ‌تر از دیگران دچار حس دفع مدفوع می ‌شوند. این مشکل در میان زنان شایع ‌تر است اما خوب است بدانید که روش‌ ها و درمان ‌های مختلفی می ‌تواند شرایط را برای این افراد قابل تحمل ‌تر کند.

تعریق دست

4- تعریق بیش از حد

بسیاری از زنان به خاطر این که زیاد عرق می ‌کنند، خجالت می ‌کشند؛ چه کف دست‌شان عرق کند، چه لباس ‌های زیرشان، لازم است که تعریق توسط پزشک مورد ارزیابی قرار بگیرد.

درمان

همان ‌طور که برای سایر مشکلات زنان درمان‌ های لازم وجود دارد، برای رفع تعریق هم داروها و اسپری‌ های مختلفی موجود است اما در موارد شدید تزریق ماده‌ای به نام بوتاکس می‌ تواند راه‌ حل کاهش تعریق در دست‌ها ، پاها و زیر بغل باشد.

بسیاری از خانم‌ها به خاطر همین مشکل از انجام فعالیت خودداری می‌ کنند و حتی در مکان‌ های عمومی ورزش نمی ‌کنند که این می‌ تواند ضررهای بیشتری برای آن ها داشته باشد.

5- بوی نامطبوع بدن

خیلی از خانم ‌ها فکر می ‌کنند که فقط آن ها هستند که بدن ‌شان بو می ‌دهد و این روی ذهنیت‌‌ آن ها نسبت به بدن و احساس خود نسبت به همسرشان تاثیر گذاشته و روابط زناشویی‌ شان را هم تحت تاثیر قرار می ‌دهد.

درمان

اگر علت، عفونی باشد، مصرف داروهای مناسب سبب بهبود بیماری و رفع مشکل می‌ شود و در غیر این صورت، شیوه‌ های دیگری برای کاهش و حتی رفع بوی بد واژن نیز وجود دارد.

6- کاهش میل جنسی

بسیاری از زنان از بیان این که میل جنسی ‌شان کاهش پیدا کرده خجالت می‌ کشند. کاهش میل جنسی تاثیرات روانی، جسمی و حتی اجتماعی روی زنان می ‌گذارد و به افسردگی آن ها منجر می‌ شود بنابراین نیاز به بررسی همه‌ جانبه دارد تا تعیین شود که علت آن چیست؟ ممکن است یک خانم مسئولیت مراقبت از والدین سالخورده خود را داشته باشد و یا در محیط خانه شرایط مناسبی را برای بودن با همسر نداشته باشد. این عوامل همه تاثیرات جسمی و روحی روی زنان می ‌گذارد. گاه کاهش میل جنسی به دلیل افسردگی ،اضطراب و تصویر ذهنی بد نسبت به خود هم ایجاد می ‌شود. بیماری ‌های مزمنی نظیر بیماری‌ های قلبی ، دیابت و بعضی داروها هم می ‌توانند نقش مهمی در کاهش میل جنسی داشته باشند.

ترجمه: مژگان ‌کریمی

منبع: WebMD

*مطالب مرتبط:

10 بیماری موثر بر میل جنسی زنان

آنچه زنان درباره ‌اش کمتر حرف‌ می ‌زنند

قطع قاعدگی به هزار و یک علت

خانم ها باید مراقب باشند

خانم هایی که کمتر سرطان می گیرند

فیبروم، بیماری شایع در خانم ها

8 نکته‌ ضروری برای دختران نوجوان

درمان بیماری اِندومتریوز در زنان

بیماری اِندومتریوز در زنان

بیماری های خاص زنان

زنان برای مقابله با PMS چه باید بكنند؟

بخش تغذیه و سلامت تبیان

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.