4 توصیه تغذیه ای به بیماران قلبی
آیا می دانید بیماری های قلبی عروقی نخستین علت مرگ و میر در کشور ما هستند؟ آیا عوامل خطرساز و به وجود آورنده آن را می شناسید؟ یادتان باشد که با کمی تغییر در برنامه غذایی تان و البته پایبندی به آن می توانید احتمال ابتلا به این گروه از بیماری های شایع را برای همیشه در خود و خانواده تان کاهش دهید. قبل از هر چیز باید بگوییم که پرفشاری خون، افزایش چربی های خون، بیماری دیابت، اضافه وزن، چاقی و کم تحرکی از عوامل ایجاد کننده این بیماری ها به شمار می روند.شما می توانید با تغذیه مناسب و متعادل از بسیاری از این عوامل خطر پیشگیری کنید.
برای این منظور در انتخاب غذایی که می خورید دقت داشته و برای کاهش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، توصیه های زیر را جدی بگیرید:
کمتر چربی بخورید:
بعضی چربی ها خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهند. این چربی ها شامل روغن های نباتی جامد و چربی های حیوانی از قبیل پیه، دنبه و کره است. چربی های حیوانی، همچنین در مواد غذایی نظیر گوشت، دل، جگر، قلوه، مغز، کله پاچه، سرشیر، خامه، شیر، ماست و پنیر پرچرب وجود دارند. برای مصرف کمتر چربی ها سعی کنید در تهیه غذا، میزان روغن را کاهش دهید و مصرف غذاها، شیرینی ها و تنقلاتی را که حاوی چربی زیادی هستند به حداقل برسانید.
کمتر نمک بخورید:
مصرف کمتر نمک احتمال ابتلا به افزایش فشارخون را کاهش میدهد. افزایش فشار خون از مهم ترین عوامل ابتلا به بیماری های قلبی است. بدن ما به نمک به مقدار کم نیاز دارد ولی بیشتر ما بیش از مقدار مورد نیاز آن را مصرف می کنیم. نمک از راه های اضافه کردن به هنگام پخت، نمک سرسفره و نمک موجود در انواع چاشنی ها و محصولات غذایی آماده و کنسروی به بدن ما می رسد بنابراین از افزودن آن به غذا در سر سفره اجتناب کنید.
کالری دریافتی خود را کاهش دهید:
دریافت کالری بیش از حد نیاز موجب چاقی می شود. افزایش وزن و چاقی از عوامل مهم ابتلا به بیماری های قلبی است بنابراین، مواظب باشید بیش از حد نیاز غذا نخورید. مصرف غذاها، نوشیدنی ها، شیرینی ها و تنقلاتی را که دارای کالری زیادی هستند، کاهش دهید. با فعالیت بدنی منظم و روزانه، کالری مصرفی را افزایش دهید و وزن خود را در محدوده طبیعی نگه دارید. در ضمن، از کاهش و افزایش وزن به طور متناوب بپرهیزید زیرا این نوسانات وزنی نیز خطر بروز این بیماری ها را در شما افزایش خواهد داد.
فیبر بیشتری بخورید:
فیبرها در میوه ها، سبزی ها و دانه کامل غلات و حبوبات وجود دارند. مصرف این مواد غذایی خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. برای دریافت بیشتر فیبر، مصرف میوهها و سبزی ها را افزایش دهید. حبوبات را در برنامه غذایی خود بگنجانید و از نان و ماکارونی سبوس دار استفاده کنید که نه تنها موجب کنترل وزن تان می شوند بلکه اثرات قابل توجهی در کاهش چربی و فشار خون از خود نشان می دهند.
*مطالب مرتبط:
تاثیر مواد حاوی کلسترول بر قلب
تغذیه قلب و گردش خون در بیماری های...
میوهها و سبزی های دوستدار قلب
تاثیر میوه ها، حبوبات و... بر فشار خون بالا
تأثیر میوه و سبزی بر بیماریهای قلبی
نقش اضافه وزن در بیماری های قلبی
بخش تغذیه و سلامت تبیان