نحوه رویش موی صورت آقایان
یکی از پرسشهای رایج آقایان درباره موهای ریش و سبیل این است که آیا ما خودمان میتوانیم نقشی در رویش موی ریش یا سبیل مان داشته باشیم؟
در پاسخ به این سؤال باید گفت که : رویش موی صورت بر اساس الگوی ژنتیکی و مدتزمان پاسخ به درمان با هورمون تستوسترون استوار است. در واقع رویش موی صورت، به زمان شروع رویش آنها در دوران بلوغ بستگی دارد.
بنابراین هم مقدار و مکان رویش مو و هم کیفیت موی صورت، بر اساس ژنتیک استوار است. بعضی مردان موهای ضخیمی دارند و مدت کوتاهی پس از شروع بلوغ یا درمان با تستوسترون، دارای صورت پُرمویی میشوند، در حالی که عدهای دیگر، هرگز موی کاملی در صورت خود ندارند و بعضی فقط در قسمت چانه و اطراف آن مو دارند.
بعضی ممکن است دچار طاسی در قسمت ریش باشند و یا ریش آنها به صورت تکهای (Patchy) درآید. این الگو ارتباطی مستقیم با ویژگیهای ژنتیکی دارد و ممکن است ارتباطی با نسبت پدری فرد نداشته باشد، یعنی در حالت پُرمویی پدر یا برادر، این مسئله رد نمیشود.
با توجه به زمان رویش مو پس از شروع درمان با تستوسترون، افراد به اشکال متفاوتی به درمان پاسخ می دهند.
بهطور کلی موی صورت، در طی چند سال ضخیم می شود و غالبا در پسران چند سال طول میکشد تا پس از شروع بلوغ، موهای ضخیم و پُرپشتی در صورتشان داشته باشند.
بسیاری از آقایان در اوایل دهه دوم زندگی، موهای تکهتکه ای در صورت خود دارند، ولی رویش آنها در اواخر دهه دوم یا اوایل دهه سوم بیشتر میشود.
همکاری کسانی که برای رویش موی صورت به آنها تستوسترون داده میشود، بسیار مهم است چون ممکن است این درمان چند سال طول بکشد.
دکتر محمدعلی نیلفروشزاده متخصص پوست و مو
رییس مرکز تحقیقات پوست و سالک
* مطالب مرتبط:
آیا مردان سالمند باید تستوسترون مصرف كنند؟
11 نکته درباره تستوسترون درمانی
تاثیر محلول ماینوکسیدیل بر ریزش مو
چه عواملی باعث ریزش مو می شوند؟
برای جلوگیری از ریزش مو چه باید خورد؟
بخش تغذیه و سلامت تبیان