فقط پنیر پاستوریزه بخورید
دکتر محمود نراقی ، معاون مدیریت بیماری های واگیردار وزارت بهداشت در گفتگو با ایسنا، با بیان این که هم اکنون اداره بهداشت برای دادن مجوز به استان هایی که پنیر سنتی تولید می کنند، آن ها را وادار می کند تا به مدت 3 ماه پنیر را در آب نمک 20 درصد نگه داری نمایند، گفت:
حتی در این حالت نیز با آنکه 95 درصد عامل ایجاد کننده ی تب مالت از بین می رود، اما 5 درصد آن باقی می ماند.
بسیاری از مردم، پنیر سنتی را خوش طعم تر از پنیر پاستوریزه می دانند، ولی با این همه باید از خوش طعمی پنیر سنتی صرف نظر کنند و فقط پنیر پاستوریزه بخورند.
هم اکنون سعی می شود با اضافه کردن مخمرها، طعم پنیر پاستوریزه بهبود یابد.
پرهیز از مصرف پنیر سنتی برای حفظ سلامت افراد ضروری است ، زیرا بیماری تب مالت ناتوان کننده است و 2 تا 3 ماه نیاز به درمان دارد. لذا مردم در صورت ابتلا با مشکلات متعددی روبرو می شوند.
نحوه جمع آوری شیر در روستا که معمولا به صورت شیربهره انجام می شود، یکی از راه های احتمالی آلوده شدن پنیر سنتی است. در این شیوه، هر بار یکی از خانواده ها شیر گوسفندان چند خانواده را با هم می دوشند، لذا اگر دو راس از دام یک خانواده آلوده باشند، تمام شیرها آلوده می شوند.
کنترل چنین مواردی با تبدیل روستاها به بخش و صنعتی شدن دامداری ها ممکن می شود و در غیر این صورت، با پراکندگی گله های عشایر، دامپزشکی توان استخدام نیروی چند هزار نفری برای واکسینه کردن این دام ها را ندارد.
حرکت به سمت مکانیزاسیون و توسعه، بسیاری از مسایل این چنینی را حل می کند.
* مطالب مرتبط:
با تغذیه صحیح از ابتلا به بیماری عفونی جلوگیری كنید
نگهداری پنیر و تخم مرغ در یخچال
دانستنی های خرید و نگهداری لبنیات
احتمال آلودگی شیر با سم افلاتوکسین
بستنی سنتی باعث تب مالت می شود
بیماری های مشترک بین انسان و حیوان در ایران