
داستان نرگسها و دیگر هیچ ...
«اسم تومصطفاست» کتاب زندگینامه شهید صدرزاده، به قلم سرکار خانم راضیه تجار، بارها در میان دوستداران ادب دستبهدست شده، با ایشان به گفتگو نشستیم تا ببینیم چگونه راوی کاروان عشق شده است.

بازتاب گسترده انتشار خاطرات رهبر انقلاب در جهان عرب
محمدعلی آذرشب، گردآورنده خاطرات خودگفته رهبر معظم انقلاب، معتقد است که انتشار این اثر به زبان عربی، بازتاب گستردهای در جهان عرب داشت. به گفته او؛ «انّ مع الصبر نصراً» توشه مناسبی است برای رشد انسانها.

کتابی که باید با هشدار خطر همراه باشد
«تیبور فیشر» نویسنده بریتانیایی و نامزد جایزه ادبی «بوکر» از علایق ادبی خود سخن میگوید.

خبر پیروزی انقلاب را از رادیو در خاش شنیدم
منصور انوری نویسنده رمان تحسین شده «جاده جنگ» به خاطره خود از روز پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: از رادیو خبر آغاز حکومت انقلاب اسلامی را شنیدم و بسیار خوشحال شدم.

ترجمه کتابهای فلسفی در روزگار فعلی دیوانگی محض است
علی عبداللهی معتقد است در شرایط فعلی هزینهکردن چندین ماه برای ترجمه کتابهای فلسفی با توجه به اینکه نمیتوان با این کار هزینههای زندگی را تامین کرد، دیوانگی محض است.

«ساجی» با «دختر شینا» تفاوت دارد
نویسنده «دختر شینا» که اثر جدیدش را به سوره مهر داده، میگوید: عاشق داستاننویسی هستم، اما وقتی وارد دنیای خاطره شدم، مدام میگفتم این دیگر آخرین کتاب من است و میخواهم از این به بعد داستان بنویسم، اما خاطره دنبال من است و نمیگذارد داستان بنویسم.

کتابهایم در انبارها خاک میخورند؛ برنامهای برای کتاب جدید ندارم
جلیل رسولی میگوید که کتابهای مجموعه آثار قبلیاش اکنون در انبارها ماندهاند و به دلیل سختی تولید کتاب هنری دیگر علاقهای به چاپ کتاب جدید ندارد.

اگر مرگ نبود زندگی وحشتناک بود
نویسنده مجموعه داستان «پیشانینوشتها» هنگامی که میگویم دریافت من این است که شخصیت قدیس، همان امام خمینی (ره) است، میگوید: «قدیس» در تمام داستانها رازی است که با خواننده مطرح کردهام. اجازه بدهید در مصاحبه پرده از راز برندارم.

سیمین دانشور هم گاهی درگیر نگاه مردسالارانه بود
فاطمه سرمشقی میگوید: سیمین دانشور در رمان سووشون بعضی جاها حرفهایی زده که نگاهی مردسالارانه دارد و این هم مساله عجیبی نیست چون جامعه ما جامعهای مردسالار است و به نوعی همه ما درگیر این نگاه هستیم، حتا زن روشنفکری مانند سیمین دانشور.

متعهد به حقیقت هستم
نویسنده رمان «کوچ شامار» میگوید که در مسیر نوشتن هم متعهد به حقیقت و هم متعهد به نشانگری رنجی است که انسان امروز را از پای درآورده است.

نویسندگی یکی از شئون طلبگی است
نویسنده رمان «به نام یوسف» میگوید: طلبگی شئون مختلفی دارد که یکی از آنها نویسندگی است؛ درختی است که هزار شاخه دارد و یکی از شاخههایش نوشتن است. امثال بوعلی، مولوی، شیخ بهایی و علامه حسن زاده شمّههایی از واقعیت طلبگی را به جامعه معرفی کردهاند.

دانشجویِ فراری از کتاب
میگویند خواندن برای دانشجوی امروز بیمعنی است و تا زمانی که نیاز و اجبار نباشد به سمتِ مطالعه نمیرود! در گفتگویی با دکتر امیررضا مافی نویسنده و استاد دانشگاه، بیمیلی دانشجویان به خواندن کتاب را بررسی کردهایم.

"فرهنگ قصهشناسی یلدا" تا "قصه بازی نمایش" با علی خانجانی
علی خانجانی از نگارش و چاپ سه کتاب خبر داد.

بدون نوشتن زندگی برایم معنایی ندارد
اسماعیل زرعی، شاعر و داستان نویس کرمانشاهی از نوشتن به عنوان عنصر جداناپذیر در زندگی خود یاد کرد و از کمبود انجمن های داستان نویسی در کرمانشاه ابراز نارضایتی کرد.

توصیه کرمیار به نویسندگان جوان: جسارت داشته باشید و نترسید
صادق کرمیار در مراسم رونمایی از تازهترین اثرش با عنوان «مستوری» به نویسندگان جوان توصیه کرد نترسیدن و داشتن جسارت در زندگی مهمترین مسئلهای است که باید به آن در نوشتن توجه کنند.

انتشار کتاب «حقایق ایران» در ترکیه
کتاب «حقایق ایران در سخنرانیهای آیتالله خامنهای» برای اولین بار در ترکیه منتشر شد. کتابی که مترجمش میگوید آن را در پی کنجکاوی مردم کشورش نسبت به دلایل مقاومت و پیروزی ۴۰ ساله جمهوری اسلامی در برابر استکبار جهانی گرد آورده است.

روایت سردار سلیمانی از تأثیر «پایی که جاماند» بر عراقیها
ناصر حسینیپور، نویسنده کتاب «پایی که جاماند» میگوید بعد از ۵ سال هنوز مترجم کتابش را ندیده است. او همچنین از حقالتألیفهای نادیده گرفته شده نیز سخن گفت.

نویسنده «حیفا»: باید میزان ضریبهوشی امنیتی مردم را افزایش داد
محمدرضا حدادپور معتقداست باید سطح هوش امنیتی مردم افزایش پیدا کند.

یوسفزاده: خاطرهنویسان جنگ برای گرفتن حقشان داد نمیزنند
نویسنده کتاب «آن بیستوسه نفر» میگوید که نویسندگان خاطرات دفاع مقدس مشکلات متعددی دارند اما برای گرفتن حقشان داد نمیزنند.

روایت نویسنده «امدادگر کجایی؟» از جنگ تحمیلی
نگارنده کتاب «امدادگر کجایی» گفت: این کتاب از نوع خاطره است و نه یادداشت و سفرنامه. این کتاب خاطرات، امدادگر یا راننده آمبولانسی است که به جبهه رفته و سالها جنگ را تجربه کرده است.