جیرجیرک های جیغ جیغو
جیرجیرکها و ملخها دو نمونه از حشراتی هستند که ترجیح میدهند به جای پریدن، به کمک پاهای دراز عقبی خود بجهند. نرها برای جلب جفت، صدای خاصی تولید میکنند. ملخها این کار را با ساییدن پاهای عقبی به یکدیگر انجام میدهند و جیرجیرکها برای تولید صدا (جیرجیر کردن) از بالهای خود کمک میگیرند.
- «لوکاست»ها نوعی ملخ هستند که در آفریقا یافت میشوند. گاهی ممکن است این ملخها تشکیل گروههای بزرگی را بدهند و با حمله به مزرعهها سبب از بین رفتن آنها شوند.
- بسیاری از ملخها دارای رنگهای روشن و براقی هستند. رنگهای تند هشدار دهندهاند. این رنگها به شکارچیان میفهماند که ملخ میتواند کف تلخ مزهای را به سمت آنها تف کند.
- ملخها ماهیچههایی قوی در پاهای عقبی خود دارند که سبب میشود بتوانند به اندازه قابل ملاحظهای بجهند. ملخ میتواند هر بار دوازده برابر طول بدن خود بجهد، مثل اینکه کودکی بتواند از روی یک خانه معمولی بپرد.
- جیرجیرک بوته زارشبیه این جیرجیرک بزرگ سبزرنگ، «کتی دید» خوانده میشوند. علت این نامگذاری صدایی است که جیرجیرک نر هنگام جلب ماده از خود در میآورد. این صدا شبیه به ادای کلمه «کتی دید» است. جیرجیرکهای ماده گوشهایی به صورت شکاف در پاهای جلویی خود دارند که توسط آنها آواز نرها را میشوند.
بیشتر بدانید
- جیرجیرکها و ملخها برگها و علفها را میخورند. برخی از آنها سایر حشرات را هم میخورند.
- هر گونه از این جانوران، صدای آواز ویژه خود را دارد.
- برخی از مردم جیرجیرکها را برای شنیدن آوازشان در قفس نگه میدارند.
نخستین کتاب مرجع من
تنظیم:بخش کودک و نوجوان