تبیان، دستیار زندگی
ویرایش بعدی بلوتوث چه قابلیت هایی دارد؟ دنیای ما چقدر تحت تاثیر این تکنولوژی است؟
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

آینده بلوتوث

بلوتوث

کاربرد

- ایجاد شبکه بی سیم بین کامپیوترها در محیط های کوچک که پهنای باند کمی مورد نیاز است.

- ایجاد ارتباط بی سیم با دستگاه های ورودی و خروجی کامپیوترهای شخصی، مانند صفحه کلید، چاپگر، موس و میکروفن.

- بلوتوث فروش زیادی در تلفن های سلولی داشته است که آنها را قادر ساخته که به کامپیوترها و PDAs و handsfreeها و بسیاری دیگر از دستگاه ها متصل شوند و به این ترتیب یک شبکه بی سیم LAN را ایجاد می کنند. به طوری که کنترل بی سیم ارتباط میان یک تلفن همراه و handsrree مشهورترین کاربرد آن می باشد.

- انتقال فایل (مثل عکس و voice و غیره) بین گوشی های موبایل و PDAs و کامپیوترها از طریق OBEX.

- جایگزین کردن ارتباطات سریال سیمی در:

بلوتوث

- دستگاههای اندازه گیری و آزمایش

- ابزارهای پزشکی

- گیرنده های GPS

- وسایل کمک شنوایی

- در دستگاه های کنترل راه دور که سابقاً از تکنولوژی INFRARED در آنها استفاده می شد.

- اتومبیل و استفاده از تکنولوژی بلوتوث به عنوان free hands تلفن در آن

- کنترل از راه دور تلویزیون بجای اینفرارد

- کنترل بی سیم کنسول های بازی، مانند WII  شرکت NINTENDO و PLAYSTATION سونی که هر دو قرار است در دسته های بازی بی سیم خود از این تکنولوژی استفاده کنند.

امنیت

تهدیدات امنیتی مرتبط با فناوری بلوتوث

با رعایت نکات ایمنی و بکارگیری پتانسل های خاصی نظیر "تائید" و یا "رمزنگاری" می توان یک محیط امین ارتباطی را ایجاد نمود که دارای شرایط ایمنی مساعدی باشد، تعداد زیادی از دستگاه هائی که از بلوتوث استفاده می نمایند از کدهای عددی کوچک موسوم به (Pin code) در مقابل رمزهای عبوری استفاده می نمایند و همین موضوع می تواند مشکلات امنیتی خاص خود را به دنبال داشته باشد. در صورتی که افراد غیرمجاز قادر به تشخیص و ردیابی یک دستگاه بلوتوث گردند، می توانند اقدام به ارسال پیام های ناخواسته نموده و یا حتی الامکان استفاده از دستگاه بلوتوث را غیر ممکن نمایند. یک مهاجم می تواند با استفاده از مکانیزم های موجود به اطلاعات موجود بر روی دستگاه مورد نظر دستیابی و حتی به آنان آسیب رساند.

حفاظت در مقابل تهدیدات

غیرفعال کردن بلوتوث در زمانی که از آن استفاده نمی گردد. صرفاً در مواردی که قصد ارسال اطلاعات از یک دستگاه به دستگاه دیگر وجود دارد، می بایست پتانسیل بلوتوث فعال گردد و از فعال نمودن آن در سایر موارد اجتناب گردد.

استفاده از بلوتوث در حال نهان، با پیکربندی دستگاه مورد نظر در حالت نهان، سایر دستگاه ها قادر به شناسائی دستگاه مورد نظر نخواهند بود. این موضع باعث نمی گردد که دستگاه های بلوتوث قادر به برقراری ارتباط با یکدیگر نباشند. در چنین مواردی می توان دستگاه ها را "جفت" نمود. بدین ترتیب آنان می توانند حتی در حالت نهان نیز با یکدیگر ارتباط برقرار

آینده بلوتوث

ویرایش بعدی بلوتوث LISBON نامیده شده که شامل یک تعداد مشخصه است از جمله افزایش امنیت و قابلیت استفاده بیشتر از بلوتوث که ویژگی های اصلی آن به ترتیب زیر است:

تغییر رمز به صورت اتوماتیک: به طور تناوبی کدهای رمزی تغییر داده می شود تا امنیت افزایش یابد.

گسترش پاسخ به درخواست ها: در طول پروسه بازبینی و درخواست، اطلاعات بیشتری جمع آوری شده و به دستگاه ها امکان فیلترینک بهتری را جهت ارتباط می دهد.

کاهش توان مصرفی: سبب کاهش توان مصرفی، وقتی که وسایل در وضعیت sniff low power هستند می شود.

افزایش کیفیت سرویس: سبب خواهد شد که وقتی ترافیک مخابراتی بالاست، داده های صوتی و تصویری با کیفیت بالا ارسال شوند.

جفت شدن وسایل به طور ساده: به شکل اساسی وظیفه بهبود در جفت شدن وسایل بلوتوث را به عهده دارد. به طوری که در یک زمان هم کارایی و هم امنیت افزایش می یابد. انتظار می رود که این مورد به طور قابل توجهی در استفاده از بلوتوث افزایش یابد.

نتیجه گیری

تکنولوژی بی سیم بلوتوث نکات کلیدی مهمی را در بر می گیرد که استفاده گسترده آن را آسان می کند. این تکنولوژی یک تکنولوژی بی سیم کوتاه برد است که به دستگاه های پیرامون اجازه می دهد که از یک واسط هوایی منفرد (به جای استفاده از کابل هایی با اتصال گرهای با شکل ها، اندازه ها و تعداد گیره مختلف) برای اتصال استفاده کنند.

این تکنولوژی یک استاندارد باز است که در دسترس عموم است و بدون حق امتیاز (انحصار) است.

بلوتوث از هر دو نوع داده و صوت پشتیبانی می کند که باعث تبدیل شدن آن به یک تکنولوژی ایده آل برای ارتباط بین وسیله ها است. بلوتوث از یک باند با فرکانس نامنظم که در همه جای دنیا قابل دسترس است استفاده می کند. برای دستیابی به درک کامل از بلوتوث شبکه ای کامل از دستگاه های متفاوت بلوتوث (چندگانه) مورد نیاز است و این منتهی به رسیدن به شبکه های پراکنده بلوتوث می شود که باید اشاره به تشکیل، شکل دهی، زمان بندی و مسیریابی و شبکه ها کند. استاندارد بلوتوث پرتکل های متعددی دارد که از استاندارد IEEE 20851 تبعیت می کند.

برگرفته از علوم روز

تنظیم برای تبیان: فاطمه مجدآبادی