در نهمین روز از برگزاری جشنواره تئاتر فجر نمایش های متفاوتی از ایران و کشورهای مختلف خارجی به صحنه رفت و مشخص شد یک اثر نمایشی به دلیل تخلف از داوری کنار گذاشته شده است.
کارگردان نمایش «تاکسیدرمی» که از زاویه جدیدی به جنگ ایران و عراق پرداخته، معتقد است: ما نیازی به خندیدن و یا خنداندن تماشاگر نداشتیم، زیرا اگر خندهای هم به وجود بیاورد، خندهای متاثر از یک اتفاق تلخ است.
محسن سلیمانی مدیر عامل انجمن انقلاب و دفاع مقدس عنوان کرد: افراط گرایی داعش چیزی نیست که بتوان آن را در دنیا مخفی کرد و «نامیرا» با نمایش این معضل میتواند در سطح بینالملل نشر پیدا کند.
سه نمایش در بخش صحنهای، چهار نمایش در بخش خیابانی و یک اثر در بخش نمایشهای رادیویی، سهم استانهای ایران از هشتمین روز جشنواره سی و هفتم را تشکیل میدهند.
داریوش نصیری کارگردان نمایش خیابانی «u-ture2» که در جشنواره تئاتر فجر حضور دارد، گفت: پیش از انقلاب اسلامی ما پایمال شدن حقالناس و بیقانونی زیادی را شاهد بودیم، به همین دلیل بخشی از کار کمدی سیاه فضای آن دوران است.
نمایش «نطفه دربند» تداعیکننده جنگ است، به خصوص از میانههای اجرا، جنگ را روی صحنه تماشاخانه «سنگلج» میآورد، اجرایی در ژانر دفاع مقدس که یک سمت آن داعش است و سمت دیگر...
محمد لارتی که «آخرین باران بهاری» را در بخش ۴۰ سالگی انقلاب جشنواره تئاتر فجر به صحنه برده است با اشاره به ویژگیهای این نمایش از کمتوجهی و مشکلات مالی در این بخش گلایه کرد.
علی سرابی که این روزها در نقش یک سانسورچی روی صحنه است، ضمن انتقاد از عملکرد مدیران تئاتر کشور در واکنش به اتفاقات ماههای اخیر برای تعدادی از هنرمندان گفت: پس از بازداشت و بگیر و ببندهایی که برای برخی تئاتریها پیش آمد، حضور تعداد زیادی ناظر در جشنواره فجر حیرتآور است و این واکنشی نبود که از مدیران انتظار داشتم.
«مروان غریواتی» بازیگر سوری نمایش «خورشید از حلب طلوع میکند» عنوان کرد: نقش من در این کار راهبی مسیحی است که تمام زندگیاش را برای امام حسین(ع) بخشیده است.
بازیگر "پابرهنه، لخت، قلبی در مشت" گفت: من با کمک و راهنماییهای کارگردان و تلاش خودم سعی کردم کار درست را در این نمایش انجام دهم. در همین راستا روزی هفت، هشت ساعت برای این کار تمرین میکردم تا بتوانم از عهده این کار برآیم. مهمترین موضوع برای من در این نمایش انتقال حس روحی و بیان درست لحظات شخصیت نمایش است.
محسن عظیمی نویسنده «آخرین باران بهاری» در بخش چهل سالگی انقلاب تئاتر فجر عنوان کرد: این نمایش اپیزودهای درهمی از قیام 15 خرداد تا بمباران شیمیایی حلبچه، جنگ سوریه و داعش و پیروزی انقلاب اسلامی ایران است.
نمایش «عنداز مطالبه» داستان جماعتی است منتظر، برای رسیدن خبر شهادت تنها وارثِ یک خانوادهای ثروتمند. خبری که میتواند زندگی آنها را زیر و رو کند اما...
نمایش «دستورالعمل های پرواز برای خدمه و خلبان» به نویسندگی و کارگردانی فرهاد فزونی در جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در بخش مسابقه «بینالملل» روز چهارشنبه ۲۴ بهمن در تئاتر مولوی روی صحنه میرود.
نمایش «شازده کوچولو» اقتباس از داستان شازده کوچولوی آنتوان دوسنت اگزوپری و ترجمه احمد شاملو به کارگردانی مصطفی قربان پور امروز در سی و هفتمی جشنواره تئاتر فجر در بخش «ایران دو» روی صحنه می رود.
سیوهفتمین دوره از جشنواره بینالمللی تئاترفجر با حضور دوازده کشور اروپایی و آسیایی از دیروز 22 بهمن ماه در 38 سالن و سه فضای بیرونی تئاترشهر، خانه هنرمندان و مترو میدان ولیعصر(عج) کار خود را آغاز کرد. در این دوره از جشنواره 142 نمایش در بخشهای مسابقه ایران1، مسابقه ایران 2، گرامیداشت چهل سالگی انقلاب اسلامی، مسابقه تئاتر خیابانی، بخش ملل، مسابقه بینالملل، نمایشنامهنویسی و نمایشنامه خوانی و مسابقههای پوستر وعکس تئاتر و پژوهش ارائه خواهند شد.