تبیان، دستیار زندگی
مرکز کنترل بیماری ها در آمریکا *(CDC) در یک تغییر موضع کوچک، اما بسیار مهم و چشم‌گیر...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

عمل ختنه در آمریکا هم توصیه می‌شود

نوزاد

مرکز کنترل بیماری ها در آمریکا *(CDC) در یک تغییر موضع کوچک، اما بسیار مهم و چشم‌گیر در مورد ختنه، توجه کارشناسان سلامت را به خود جلب کرد. ماجرا از زمانی آغاز شد که این مرکز به طور ضمنی اعلام کرد که برای اولین بار قصد دارد توصیه به عمل ختنه را به عنوان یک اقدام بهداشتی بررسی کند. در صورت تایید نهایی، ممکن است این مرکز توصیه به انجام ختنه را در دستورالعمل‌های خود قرار دهد.

ختنه شایع‌ترین عمل جراحی است که روی نوزادان پسر انجام می‌شود. در آمریکا سالانه 1/5میلیون ختنه با هزینه‌ای بالغ بر 150 میلیون دلار انجام می‌شود. انجام ختنه در آمریکای جنوبی و مرکزی، آسیا و بیشتر اروپا شیوع پایینی دارد. در کانادا 48 درصد مردان ختنه کرده‌اند. گروه‌های مذهبی همچون معتقدان به یهودیت و اسلام انجام ختنه را توصیه می‌کنند. در آمریکا آمار دقیقی در این باره وجود ندارد، ولی در بسیاری از مناطق بالای 45 درصد مردان ختنه شده‌اند که این میزان در میان سفیدپوستان بالاتر بوده و در میان گروه‌هایی مانند سیاهان و اسپانیایی تبار پایین‌تر است.

این عمل احتمال انتقال بیماری‌های جنسی مثل ایدز را در مردان کاهش می‌دهد و در نتیجه به صورت خودکار میزان ابتلای زنان به این بیماری‌ها نیز کمتر می‌شود. همان‌طور که تصور می‌شد این حرکت با عکس‌العمل‌های متفاوت موافقان و مخالفان روبرو شد. گروه مخالفان از این بیان مرکز کنترل بیماری‌های آمریکا برآشفته شده‌اند و معتقدند انجام ختنه در نوزادان، نوعی تجاوز به حقوق آنها محسوب می‌شود.

در نهایت مرکز کنترل بیماری‌ها در بیانیه اخیر خود تاکید کرد که انجام عمل ختنه کاملا اختیاری است و هیچ اجباری در کار نخواهد بود. این مرکز در ادامه اطلاعیه خود بیان کرد که حتی نحوه اجرای این پیشنهاد نیز هنوز مورد بحث است و ممکن است حتی از عبارت «توصیه می‌شود» در مورد ختنه استفاده نگردد و تنها از پزشکان خواسته شود با بیان فواید و مضرات احتمالی ختنه به والدین، آنها را در تصمیم‌گیری نهایی کمک کنند.

در حال حاضر مرکز کنترل بیماری‌ها در آمریکا هنوز به هیچ تصمیم قطعی نرسیده است.

کارشناسان این مرکز مشغول بررسی نتایج حاصله از آخرین بررسی‌ها در آفریقا هستند. این تحقیقات نشان‌دهنده کاهش میزان ابتلا به ایدز در مردانی بوده است که ختنه شده‌اند.

همچنین دیده شده است که میزان ابتلا به ویروس هرپس و ویروس پاپیلومای انسانی نیز در این افراد کمتر است.

ویروس پاپیلومای انسانی به ویژه از نظر سلامت زنان حایز اهمیت است، زیرا انتقال آن به زنان می‌تواند باعث ایجاد سرطان دهانه رحم شود.

به نظر می‌رسد در کل امکان انتقال بعضی از بیماری‌های جنسی از مردان به زنان، در مردان ختنه شده کمتر است و به همین دلیل بعضی معتقدند باید انجام ختنه ی نوزادان پسر به والدین توصیه شود.

البته مساله ختنه پیچیده‌تر از این حرف‌هاست. ختنه علاوه بر یک عمل بهداشتی، یک توصیه دینی نیز هست. یهودی‌ها در روز هفتم تولد نوزاد، عنل ختنه را انجام می‌دهند و مسلمان‌ها در هر زمانی بین نوزادی تا بلوغ. در آمریکا مساله ختنه، کم کم به عنوان یک مساله فرهنگی پذیرفته می‌شود ،اما اروپا هیچ‌گاه به آن روی خوش نشان نداد.

از نظر علمی هنوز مشخص نیست که ختنه تا چه اندازه از انتقال ایدز به مردان جلوگیری خواهد کرد.

تحقیقات انجام شده در آفریقا نشان داده است که ختنه احتمال انتقال ایدز را در روابط جنسی بین زن و مرد کاهش می‌دهد. ضمن اینکه تحقیقاتی نیز وجود دارد که بیان می‌دارد مردان ختنه شده به اندازه مردان ختنه نشده ایدز را به شریک جنسی خود انتقال می‌دهند.

در واقع یکی از نگرانی‌های بزرگ کارشناسان سلامت در آمریکا آن است که مردان به غلط تصور کنند در صورت ختنه شدن دیگر خطری در مورد انتقال ایدز وجود ندارد و تلاش چند ساله دولت برای ترویج استفاده از کاندوم به عنوان یک وسیله پیشگیری در برابر ایدز از بین برود. شاید دلایلی مانند این باعث شده است کارشناسان بهداشت به مرکز کنترل بیماری‌های آمریکا توصیه کنند در رابطه با اعلام عمومی توصیه به ختنه، محتاط باشد.

* Center for Disease Control

ترجمه: دکتر روزبه بخیت

منبع: USNews.com

* مطلب مرتبط:

توصیه ای درباره نوزادان پسر

بخش تغذیه و سلامت تبیان

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.