تبیان، دستیار زندگی
تابلوی «مونالیزا»، مشهورترین اثر نقاشی لئوناردو داوینچی است. این تابلو، تصویر زنی است که لیخندی اسرارآمیز بر چهره دارد. لبخند اسرارآمیزی که بر چهره این نقاشی نشسته است، با گذشت قرن‏ها هنوز هم برای بسیاری از هنرمندان و منتقدان هنری جالب است. این تابلو در ح
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نقاشی اسرار آمیز مونالیزا
مونالیزا

تابلوی «مونالیزا»، مشهورترین اثر نقاشی لئوناردو داوینچی است. این تابلو، تصویر زنی است که لبخندی اسرارآمیز بر چهره دارد. لبخند اسرارآمیزی که بر چهره این نقاشی نشسته است، با گذشت قرن‏ها هنوز هم برای بسیاری از هنرمندان و منتقدان هنری جالب است. این تابلو در حال حاضر در موزه «لوور» پاریس نگهداری می‏شود.

لئوناردو داوینچی تابلوی مونالیزا را بین سال‏های 1503 تا 1506 میلادی کشید. مونالیزا همسر یکی از اشراف‏زادگان فلورانس به نام «فرانچسکو دل ژوکند» بود. به همین سبب این تابلو به لبخند ژوکند نیز معروف است. لئوناردو هنگام شروع این نقاشی 51 سال داشت و مونالیزا 24 ساله بود.

مونالیزا هر روز عصر به کارگاه لئوناردو می‏رفت تا استاد بزرگ، تصویرش را نقاشی کند. لئوناردو سه سال بر روی این نقاشی کار کرد. او چنان به این تابلو علاقه‏مند شده بود که پس از اتمام کار، هرگز حاضر نشد آن را به همسر مونالیزا بدهد. او همیشه از فرانچسکو عذرخواهی می‏کرد و بهانه می‏آورد که هنوز نقاشی را تکمیل نکرده است. لئوناردو از آن پس، هرجا می‏رفت تابلو را نیز با خود می‏برد.

لئوناردو داوینچی در سال 1516 میلادی به دعوت «فرانسزاول»، پادشاه فرانسه، ایتالیا  را ترک کرد و به فرانسه رفت. گفته می‏شود که فرانسزاول مبلغ چهارهزار سکه طلا بایت تابلوی مونالیزا به لئوناردو پرداخت کرده بود؛ ولی او تنها پس از مرگ وی، در سال 1519 میلادی توانست این تابلو را تصاحب کند.

از آن زمان به بعد، تابلوی مونالیزا در تملک امپراتوران و پادشاهان فرانسه باقی ماند. در سال 1800 میلادی این تابلو به دیوار اتاق خواب ناپلئون بناپارت آویخته شده بود. این تابلو در طول 450 سال، فقط دوبار از فرانسه خارج شده است. نخستین بار در سال 1911 میلادی تابلو از موزه لوور دزدیده شد.

ولی دو سال بعد در ایتالیا پیدا شد. بار دوم، در دوره ریاست جمهوری «جان اف. کندی»، رئیس جمهور آمریکا، این تابلو با بیمه‏ای سنگین و تدابیر امنیتی خاص  به مدت 26 روز به ایالات متحده آمریکا فرستاده شد.

چرا چطور چگونه؟

تنظیم : بخش کودک و نوجوان

**********************************

مطالب مرتبط

آلفرد کبیر

اسکندر کبیر

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.